Tartışma:Atatürk Devrimleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Turkpotifar tarafından 2 yıl önce Devrimlerin sebepleri kısmı başlığına
Vikiproje Siyaset (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyalizm (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyalizm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyalizm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Tartışma arşivi: Arşiv 1

Maddelerin Birleştirilmesi[kaynağı değiştir]

Bu maddenin birleştirilmesine karşıyım. Oldukça çok katkı yaparak, bu maddeyi baştan aşağı geliştirdim. Bu maddede, ayrıca Atatürk'ün "atılımları"na da yer veriliyor. --Berm@nyaİleti 20:14, 21 Ocak 2010 (UTC)

Tarafsızlık[kaynağı değiştir]

Maddenin tarafsız olduğunu düşünüyorum. Lütfen aksi düşüncenizi nedenleriyle belirtiniz.Teşekkürler. --Ayrıntılı Bilgimesaj 21:29, 5 Mart 2014 (UTC)

Bence "devrimlerinin nedenleri" başlıklı kısım taraflı ve yoruma dayalı yazılmış. Ayrıca tarihi hatalar barındırıyor. Fariztevfik (mesaj) 10:12, 8 Nisan 2014 (UTC)

Devrimlerin sebepleri kısmı[kaynağı değiştir]

Arkadaşın birisi yok padişah canının derdine düşmüş yok tahtının derdine düşmüş işbirliği yapmış yazmış devrimlerin sebeplerini yazacaksın arkadaşım kimse senin kişisel fikirlerini umursamıyor bu sayfada. Sırf o olsa neyse kısaca Kurtuluş Savaşı Tarihi yazılmış resmen bu maddede kongreleri falan yazmış ne alakası var Devrimin sebepleri ile kongrelerin? Kişisel fikirlerinizi deklare etmeyi çok seviyorsanız bir sürü sözlük, sosyal paylaşım sitesi var burası ANSİKLOPEDİ arkadaşım burada öznel OLAMAZSINIZ. Devriyeler ne işe yarıyor ve neden düzeltmedi? Al birini vur ötekini... Siz istediğiniz kadar geri alın, ben inatla düzeltmeye devam edeceğim. İçine etmediğiniz bir Vikipedi kalmıştı. Warloks (mesaj) 12:05, 13 Eylül 2015 (UTC)

@Warloks Adamsın Reis. Mustafa Kemal hakkındaki çoğu metinler burada taraflı yazılmış sanki. Kemalistler burayada el atmaya başlamış. Önce Wikipedia ekibinin gereksiz bilgi kirliliği yaratan kişileri tespit edip bloke etmesi lâzım. Turkpotifar (mesaj) 16.14, 20 Şubat 2022 (UTC)Yanıtla

10 Kasım günü başka dilde bir VP'de bu sayfayı düzenlerken dikkatimi çekti, Atatürk devrimleri ile ilgili bir tek resim mi vardı da onu iki kez kullandık? Burada Çağdaş Türk kadını arkadaşlarımız var; bence ekleyebilecekleri çok önemli bilgi ve imgeler var. Benden selam olsun onlara. --E4024 (mesaj) 09:20, 10 Kasım 2016 (UTC)

Resim değiştirildi ve madde biraz daha geliştirildi... ancak belirtmeden geçemeyeceğim, lütfen alınmayınız: Kadınları göreve çağırmak çok tipik bir erkek tavrı...Çağdaş Türk kadınları erkekler tarafından göreve çağrılmak istemiyor, kadın-erkek ayrımı yapmadan birlikte çalışmak istiyor...Maddenin geliştirilecek çok yönü var....--Başak (mesaj) 13:33, 10 Kasım 2016 (UTC)
Çok teşekkürler. Hepsine katılıyorum. Belki kaynak bulup kadınlarımızın Atatürk döneminde yaptığı sıçramayı gösteren yazılı-görüntülü bir katkı da konulabilir. Ellerinize sağlık. --E4024 (mesaj) 13:37, 10 Kasım 2016 (UTC)

İç bağlantı[kaynağı değiştir]

Burada yapıcı olmayan ne gördünüz @EmreOsm95? 31.206.79.196 13.40, 2 Şubat 2021 (UTC)Yanıtla

Merhaba, yaptığınız değişiklik sonucunda önceden ilgili yerlere verilmiş iç bağlantılar kaldırıldığı için yaptığınız değişikliği yapıcı görmeyerek geri aldım. "Güzel Sanatlarda Yenilikler" iç bağlantısını bozmuş olmanız; Üniversite Reformu yerine sadece üniversite sayfasına iç bağlantı vermeniz; Çiftçinin Özendirilmesi bağlantısında sadece "çiftçi" sözcüğüne iç bağlantı vermenizi yapıcı olmayan değişiklikler olarak değerlendirdim. Eğer başka bir sorunuz olursa bana yazabilir veya Yardım sayfasına bakabilirsiniz. Ayrıca bundan sonraki değişiklikleriniz için bir kullanıcı hesabı açmayı da değerlendirebilirsiniz. İyi vikiler.--EmreOsm95 (mesaj) 13.46, 2 Şubat 2021 (UTC)Yanıtla
Ne yaptığımı anlamamışsınız, EmreOsm95. [[Üniversite|Üniversite Reformu]] yazıyordu, bağlantıyı [[Üniversite Reformu]] olarak değiştirdim. [[Çiftçilik|Çiftçinin Özendirilmesi]] bağlantısında da çiftçilik maddesine bağlantı veriliyor, ancak konu "çiftçinin özendirilmesi". Bu sebepten "[[Çiftçilik|Çiftçinin]] özendirilmesi" şeklinde düzelttim. [[Güzel Sanatlar|Güzel Sanatlarda Yenilikler]] bağlantısında da "güzel sanatlarda yenilikler" için "güzel sanatlar" bağlantısı verilmişti. Kapalı parantezi silmeyi unutmuşum sadece. 31.206.79.196 14.05, 2 Şubat 2021 (UTC)Yanıtla

Tarım Kredi Kooperatiflerinin Kurulması[kaynağı değiştir]

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin Kurulması için ne sebeple 1925 belirtilmiş bilen var mıdır? Bugünkü ad ve anlamında Tarım Kredi Kooperatfilerinin kuruluşu ise 1936 yılında çıkan 2836 sayılı Tarım Kredi Kooperatifleri Kanunu'nun çıkması ile gerçekleşmiş. 1936'ının veya "İtibar-ı Zirai Birlikler Kanunun"'nun çıkarılıdığı 1924 tarihinin gösterilmesi gerekmez mi?--Başak (mesaj) 14.41, 20 Mart 2021 (UTC)Yanıtla