Tartışma:Yollıg Tigin

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tarih (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Türkçe kitap aramalarında Yolluğ Tigin araması Yollıg Tigin'e nazaran çok daha fazla sonuç veriyor. Aynı şeyi akademik kaynaklarda da görmek mümkün.[1][2] --cobija 15:41, 7 Şubat 2016 (UTC)

İsmin aslı Yollıg Tigin'dir. Göktürk Yazıtları'nda da böyle geçer. Günümüz Türkçesinde Yollug ve Yolluğ ifadeleri daha çok kullanılıyor. Normalde dil gelişimine göre Yollu hâlini almalıydı. Bu durumda en doğru tercih orijinal söylemi kullanmak yani Yollıg. Ayrıca kağan olduktan sonra adı Yıran, İzhan vb. Pinyin ve diğer Çince kaynaklara göre değişiyor. Türkiye'de bu adlarla anılmıyor. O yüzden en sağlamının Göktürk Yazıtları'ndaki Yollıg olduğu kanaatindeyim, sayfayı da o adla açtım.--Çalıştayileti 16:54, 7 Şubat 2016 (UTC)