Tartışma:U-bot

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Almanya (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Almanya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Almanya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Böyle bir madde olması şart mıdır? Almancada denizaltı, diğer dillerde ise Alman denizaltısı anlamına (genelde dünya savaşlarında kullanılan) gelmekteymiş. Bana saçma geldi biraz.--RapsarEfendim? 19:00, 27 Mart 2013 (UTC)

Görüşler?--RapsarEfendim? 18:02, 29 Mart 2013 (UTC)
Bence kayda değer. Takabeg ileti 13:09, 31 Mart 2013 (UTC)
Kayda değer zaten de ayrı bir madde olabilir mi? Yani denizaltının, Almancadaki karşılığı -ki Almanca Vikideki u-boot maddesinde bildiğimiz denizaltı anlatılıyor.--RapsarEfendim? 13:19, 31 Mart 2013 (UTC)
Bütün vikilerde bildiğimiz denizaltı değil u-bot anlatılıyor. de:U-Boot ise bu u-bot'un interwikisi değil. Takabeg ileti 13:46, 31 Mart 2013 (UTC)

Alman askeri kuramı farklı tarihlerde iki devrimsel atılım yaptı. Bunlardan biri denizaltılar, diğeri tanklardır. Sonuçta Alman denizaltılara U-bot, Alman tanklarına panzer denilegeldi. U-bot, denizaltı anlamında kullanılmıyor sadece, Alman denizaltı kullanım tarzını ifade ediyor. Panzer de öyle. Esasen tekil, sıradan sayılabilecek bir silah, Alman askeri kuramında, teşkilller halinde, karmaşık stratejilere ve bunlarla uyumlu taktiklere göre kullanılan, istilanın ana silahlarından biri oldu. Daha sonra tüm ulusların orduları ve donanmaları, bu iki silahı bu şekilde kullanmayı benimsediler. Sonuçta tüm denizaltılar U-bot, tüm tanklar panzer oldu. Yani u-bot, denizaltı değil sadece, denizaltının kullanım biçimini ifade eden bir kavram. Tüm viki lerde denizaltı maddelerinde u-botun anlatılması bundandır. Aslında eğer öyleyse düzenlenmesi gerekir. Önce denizaltı anlatılmalı, sonra esas itibariyle kullanımı, stratejisi ve taktikleri, yani u-bot anlatılmalı.--Makedon (mesaj) 18:16, 31 Mart 2013 (UTC)