Tartışma:Tataristan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Siyaset (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Rusya (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Rusya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Rusya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Tataristan'ın özerklik haklarına sınırlama[kaynağı değiştir]

Tataristan'ın özerklik haklarına sınırlama bu bilginin tarihçe kısmına eklenmesinde yarar vardır. 1993 yılında yapılan anlaşmaya göre Tatristan'ın kazanımları geriletiliyor... Maddede, Tataristan'ın yönetsel konumu hakkında bilgiler gerek ve yeter koşulu sağlayamayacak düzeydedir. Saygılar--Etrüsk 14:38, 25 Şubat 2007 (UTC)

TATARCA KAYNAKLAR[kaynağı değiştir]

TATARCA GÜNLÜK HABERLER

Tataristan Özerk Bir Cumhuriyettir. Başlık değiştirilmeli. gokayortaburun

osetya-alanya[kaynağı değiştir]

Республика Северная Осетия-Алания ve Республикӕ Цӕгат Ирыстон — Алани ibaresi kullanılmıştır bu kuzey Osetya - Alania cumhuriyeti demektir düzeltiniz

bence Tatarlar diyiyorlarsa ona göre hareket etmeli -- Son kahraman ileti 15:04, 9 Mart 2010 (UTC)
onlarda zaten Tataristan demiş

o halde Tataristan olmalı -- Son kahraman ileti 15:06, 9 Mart 2010 (UTC)

Kaynaklar varsa iyi olur. Birde Tataristan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti adı bence yanlış. Zira Tatarçası Татар Автоном Совет Социалистик Республика. Başkurt (Başkort)larınkinde de aynı şey geçerli. Takabeg ileti 15:13, 9 Mart 2010 (UTC)
Bence de Tataristan olması daha uygun. --Rapsar 20:33, 9 Mart 2010 (UTC)

"Татар Автоном Совет Социалистик Республика" yapısının Türkiye Türkçesindeki dengi "Tatar Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyet". Neden "respublikası" denmemiş de "respublika" denmiş. Tataristan Türkçesinin literatürüne bakmak lazım, ben de merak ettim adlandırma hususunda. Bakalım... İsim konusunda tabii, ülke adlarında sadece Çek Cumhuriyeti sanırım bilinen istisnalardan. Yani "Çekya" veya sadece "Çek" denmedi hiç literatürde. Tataristan olabilir. taglıgalpileti 19:17, 10 Mart 2010 (UTC)

  • Aslında Tataristan Cumhuriyeti adıyla 1991-1994 yılları arasında varlığını sürdürmüş de facto devlet maddesini açmayı planlamaktayım.-- FinlandiyalıM 16:06, 26 Mart 2010 (UTC)
İnviki var mı ? Takabeg ileti 16:09, 26 Mart 2010 (UTC)

Tataristan cumhuriyeti güzel bence ama şu özerklik konusu da bir şekilde işlenmeli veya tanımlanmalı.--Kamuran Ötükenli 16:36, 5 Nisan 2010 (UTC)

Tataristanın Türk olduğuna dair bilgi ve belgelerin ortaya konması[kaynağı değiştir]

Tatarların Türk olduğuna dair bilgi ve belgelerin paylaşılması gereklidir.Bu bilgi ve belgeler herhangi bir terdüte mahal vermiyorsa buraya Vikipedi de bu bilgi paylaşılabilir.Lütfen bu bilgi ve belge sahipleri paylaşıma girebilirse bu konu tartışmaya açılabilir.QQQQ