Tartışma:Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Emirhan019 tarafından 3 yıl önce rum başlığına


Yunanistan'dan gelen Müslümanların arasında da Türklerin yanında Bulgarca konuşan Pomaklar, Romence konuşan Ulahlar, Rumca (Yunanca) konuşan Patriyotlar ve kendi dilleriyle konuşan Arnavutlar da bulunmuşlardır.( yazıyı yazan burda ne demek istemiş resmi kaynak göstermeli bölgede türkler yerel dilleride konuşmaktadır neye göre etnik dağılım yapmış dna testimi yapmış kafa karıştırmaya gerek yokBu imzasız yazı 78.172.191.149 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

rum[kaynağı değiştir]

yazıda "anadolulu rum" diye bir tabir var. "rum" zaten anadolulu demek. yunan da iyonyalı demek. düzeltiniz lütfen.Bu imzasız yazı 85.97.58.221 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Rum, Doğu Roma İmparatorluğu sınırları içinde yaşamış ve Roma yurttaşı haklarına sahip olmuş halk veya kişidir Emirhan019 (mesaj) 22.13, 10 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

kafalar karışık[kaynağı değiştir]

şimdi ben hiç selanik göçmeniyim ama arnavutum ,patriyot,ulahlar vb görmedim pomakta görmedim ancak şuan yunanistanda pomaklar yaşıyor ve müslümanlar ve bazıları Türkcede biliyor o zaman bunlar neden gelmedi? bu vikide kaynaksız olarak belirtilen yazı ne kadar doğru? gagavuzları bilmem ama 300bin çıvarında hristiyan Türk yunanistanda yaşıyor (karamanlı) yazıda da bunlardan bahsediyor ama dediğim gibi kaynak olmaması ve orada hale yaşayan müslüman pomakların olması kafamı karıştırıyor ek olarak bu olay ırkı değilse neden arap hristiyanlar gönderilmedi?

dil bilmeden gelmek[kaynağı değiştir]

ek olarak listede Türkce konuşmayan başka ırkların geldiğini yazıyor. tamam da bunlar gelip ne yaptılar . Türkce bilmeden nasıl yaşadılar? veya 500binin içinden % kaçı Türktü? mantık olarak %80 ile 90 arasıdır galiba