Tartışma:Tünel (İstanbul)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Trenler (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Trenler maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Trenler kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

yazıda en eski 3. yeraltı taşıma sistemidir yazıyordu. Bahsedildiği gibi, New yorkta 1904 den önce bir yeraltı toplu taşıma sistemi olduğuna dair hiçbir bilgi bulamadım. Dolayısı ile yazıyı, 2. en eski sistemi olduğuna dair düzelttim.

metro?, füniküler?[kaynağı değiştir]

teknik olarak fünikülerdir diye ismi değiştirilmiş. ancak dünyanın en eski ikinci metrosu diye tanıtımı yapıldığı için bu başlık doğru mudur, bir değerlendirelim. --kibele 16:02, 18 Mart 2013 (UTC)

bu hat böyle tanınır, bu matematiksel başlığı değiştirelim.. --kibele 12.03, 3 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

zaten uzun zaman tünel (metro) olarak kalmış. konuşulmadan değiştirilmiş. bu herhangi bir iett hattı değil. diğer viki dillerinde 'tünel', bizde 'F2'.. --kibele 12.05, 3 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
@Kibele, sizinle aynı fikirdeyim. Bilinirlik açısından sadece Tünel olması daha doğru. Tünel maddesi olduğu için madde adı da Tünel (İETT), Tünel (İstanbul) ya da -her ne kadar Metro İstanbul işletmiyorsa da- Tünel (İstanbul metrosu) olabilir. --bluetime93 💬 19.21, 28 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]
Tünel (İstanbul) olarak taşıdım. --kibele 15.29, 1 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]