Tartışma:Serdarabad Muharebesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tarih (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ermenistan (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ermenistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ermenistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Zihni Bey Müfrezesi[kaynağı değiştir]

Bu muharebe Ermenistan için çok önemli olmakla birlikte Osmanlı Ordusu için o kadar da önemli değildi. Katılanların sayıları da abartılarak aktarılmaktadır. Osmanlı tarafından muharebeye fiilen katılan sadece Binbaşı Zihni Bey komutasındaki "Zihni Bey Müfrezesi" idi. 9 ncu Kafkas Tümeni komutanı Rüştü Bey, 1 nci Kafkas Kolordusu komutanı Kâzım Karabekir, bu müfrezenin üstleri olup bu muharebeye katılmadılar. Bunun bir üstü olan 9. Ordu komutanı Yakup Şevki de, bir daha üstü olan Şark Ordular Grubu komutanı Vehip Paşa da, doğal olarak muharebeye katılmadı. Takabeg ileti 12:10, 21 Mayıs 2013 (UTC)