Tartışma:Süleymancılar/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Süleymancılık, bu cemaate yapılan hafif hakaretvari bir tanımdır. Kendilerinin bu tanımı kullandığına şahit olan var mı? Bence kaldırılsın bu başlık veya adı değişsin, hatalı bir başlık. - Noumenon 23:35, 11 Mart 2006 (UTC).
  • Ayrıca teknik olarak ta hatalı bir tanım. "süleymancılık, halk arasında süleyman hilmi tunahan cemaatinin mensuplarına verilen isimdir." Bu tanıma "Süleymancılık" değil "Süleymancı" uyar. Bu başlık Bence de silinmeli. Süleyman Hilmi Tunahan adlı bir makalede cemaatinden de söz edilebilir. --İcelaktan 23:39, 11 Mart 2006 (UTC)

BENCEDE SÜLEYMANCILIK TAMAMEN YANLIŞ AKİSLERE NEDEN OLAN BİR KELAMDIR. SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN(K.S) HAZRETLERİNİN YOLUNDAN GİDENLER, ONA MENSUPLAR DENMELİ. İLLEDE KISA TEMSİL AMAÇLI SÖZCÜKLER KULLANACAKSANIZ KUR'AN HİZMETÇİLERİ UYGUN OLUR GALİBA... Bu imzasız yazı 88.227.158.140 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Diğer tatikatlerde olduğu gibi Halid Bağdadî'ye bağlanmıyorlar. Süleyman Hilmi Tunahan silsilesine göre Ebu Said Müceddidi koluna bağlanıyorlar. Bunu Süleyman Hilmi Tunahan sayfasındaki silsileden görebiliyoruz..İkincisi de tarikat oldukları söylenemez, çünkü silsile devam etmiyor. Tarikatte silsilenin devamı şarttır. Başınız kim diye sorulduğunda bir cevabı olmuyor. Sadece S. H. Tunahan bir nakşibendiye mürid olmuştur denilebilir O kadar. Aksi halde şimdiki mürşitleri kimdir bunların diye sorulabilir? Böyle bir şeyhleri yoktur..68.100.166.227 03:14, 27 Ekim 2015 (UTC)

Hatalı bir başlık aslında Süleymancı değil süleymanlı dır

Giriş cümlesi[kaynağı değiştir]

VP:ADK'nın bilinen adları kullanın başlığı uyarınca Süleyman Efendi Cemaati ya da Süleymanlılar gibi kullanımların yerine popüler olan Süleymancı tarikatı ve Süleymancılar kullanılması, gerekmez mi? Zaten "efendi" gibi sıfatlar tarafsız bakış açısı kuralımıza uygun değildir. Alexandre M. 19:44, 23 Kasım 2015 (UTC)

Cemaat? Tarikat?[kaynağı değiştir]

Süleymanlı/Süleymancı diye adlandırılan oluşum bir tarikat değil, cemaattir. Maddenin girişindeki 'mezhep' tanımı ise tamamen yanlıştır. Hatta atıfta bulunulan kaynakta dahi böyle bir tanım yoktur. Bu tür maddelere bilgi sahibi olunmadan rastgele, asılsız ifadeler yazmakla maddeye katkıda bulunmak yerine zarar verildiğini düşünüyorum. Her şeyden önce tarikat , cemaat, mezhep gibi kavramların ne olduğunu iyi bilmek ve iyi yorumlamak gerekir. Mesela, tarikat derken, Kadiri tarikatı, Nakşibend tarikatı ; cemaat derken, nur cemaati, İsmailağa Cemaati, veya şurada yer alanlardan biri vs.,gibi oluşumlar akla gelirken; mezhep ifadesinin tanımından hareketle, İslam dinini kendince esas alan mezhepleri veya farklı inançları esas alan farklı farklı mezhepleri, onlar hakkında ansiklopedi yazarken, iyi bilmek şüphesiz önem arz etmektedir..--Eğitmenmahmut msj 21:44, 23 Kasım 2015 (UTC)

İngilizce çevirildiği maddenin sürümünde o şekilde geçiyordu. Oradaki editörlerin gözünden kaçmış olabilir. Dediğiniz gibi kaynakta da cemaat olarak geçiyor. Alexandre M. 22:21, 23 Kasım 2015 (UTC)