Tartışma:Riya Teze

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Öncül gazeteler[kaynağı değiştir]

@Rapsar Burada konuyla ilgisi yok demişsiniz fakat bu gazeteler Kürtçe gazete tarihinin ilk gazeteleri arasında yer alıyor ve göz gezdirdiğim kaynakların birçoğunda Riya Teze ile birlikte anılıyor. Ayrıca bakınız kısmında bu iki gazeteye link vermemiz gerekli. --Ahmet Turhan (mesaj) 06:59, 28 Kasım 2017 (UTC)

"Bu konuya" dair ek bir bilgi sunmuyor. Konu Kürt gazeteciliği gibi bir konu olsaydı ve maddede bağlantı verilmemiş olsaydı eklememiz gerekirdi. Bu konuyla -ki konumuz bu gazete- bir alakası bulunmadığından (belirtilen alaka da dolaylı olarak Kürt gazete tarihi dolayısıyla ve bu maddenin konusu bu değil) ilgili kısımda yer almaması gerekmektedir.--RapsarEfendim? 07:04, 28 Kasım 2017 (UTC)
İlgili yerde "Maddede geçen terimlerin sayfalarına yani madde ile birebir ilgisi olmayan ama maddeyi tam olarak kavramak için yararlı olacak maddeleri barındırır." yazmakta. Bu iki gazete madde ile birebir ilgili değil, buna karşın konu bazında dolaylı yoldan elbette ilgili. Latin alfabesi ile çıkarılan ilk Kürtçe gazete maddesinde diğer alfabe çeşitlerinde çıkan ilk gazeteler "bu maddelere de bakın" demek için yazılmalı. Sıradan bir gazete maddesi olmadığı ve ilk gazete türünü barındırdığı için olayın kavranması adına diğer "ilk gazetelere" atıf verilmeli. --Ahmet Turhan (mesaj) 07:09, 28 Kasım 2017 (UTC)
Hmm. O zaman gazetecileri de ekleyelim, hatta medya organlarını da ekleyelim, olur mu? Benim görüşüm bu yönde, arzu ettiğinizi yapın karışmıyorum ama. İlk gazeteler diye bir kavram da olmaz, ilk birinci demek zaten, birinci de bir tanedir, üç tane ilk olmaz.--RapsarEfendim? 07:12, 28 Kasım 2017 (UTC)
Gazetecileri eklemeye gerek yok, konu bütünlüğü çeşitli versiyonlarda yayınlanan gazeteler. Bu gazete latin alfabesi kullanılarak yayınlanan ilk gazete, o yüzden diğer versiyonlara atıfta bulunmalıyız diyorum :) Yani okumalarımın pek çoğunda Riya Teze ile birlikte o diğer iki gazeteye de atıf bulunuyor ve aynı konu bütünlüğü içerisinde inceleniyor. Tartışmaya katılan olursa yeniden tartışırız derim. --Ahmet Turhan (mesaj) 07:18, 28 Kasım 2017 (UTC)