Tartışma:PlanetRomeo

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje LGBT (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki LGBT maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje LGBT kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Romeo

Türkiye'deki engel sonrasında internet adresinin farklı bir adla hizmete sokulduğuna dair bilgi nerede geçmektedir? Özellikle Türkiye vurgusu yapmak niye? Maddelere Türkiye odaklı bakamayız, Türkiye Vikipedisi olmadığımızı unutmamalısınız. --esc2003 (mesaj) 18:19, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Türkiye ithamınız; Vikipedi milli duygularıyla hareket, şekillenen eden bir milli ansiklopedi değildir. GayRomeo.com erişimi Türkiye hükümeti veya devletince sansürlenmiş ve hala Türkiye devletinde sansürlü yeni erişim adıyla PlanetRomeo.com olan LGBT sosyal ağıdır. Bilginizin olmadığı bir başlıkta radikal değişkliğiniz bulunmaktadır. Bu vandalizmdir. - Lubunya 18:23, 23 Temmuz 2013 (UTC)
Diğer dillerde bu bilgi bulunmuyor daha da önemlisi verdiğiniz kaynaklarda buna rastlanmıyor. Doğruluğu şüpheli olan, kaynaksız bilgileri aktarırken bu denli radikal bir dil kullanmamanız Vikipedi'nin güvenilirliği açısından önem taşımaktadır. Ayrıca maddenin sizin mülkünüz olmadığını da bilmeniz gerekiyor. --esc2003 (mesaj) 18:27, 23 Temmuz 2013 (UTC)
  • İthamlaranıza dikkat ediniz, bknz: VP:N, üslup. GayRomeo.com başlığında ilgili bilgilere verilen ilgili kaynakları idrak ederek okuyunuz. Ayrıca; maddenin sizin mülkünüz olmadığını da bilmeniz gerekiyor sözünüzü VP:İ'de ayrıca bir şikayet konusu olarak değerlendireceğim. Size son mesajım. - Lubunya 18:32, 23 Temmuz 2013 (UTC)
    Göremediğimden kaynaktan alıntı yapmanızı rica edeceğim. Türkiye'de sitenin erişime engelli olması bahsi geçen adı almasına mı neden olmuştur. Kaynaklarda yer almayan budur. Ayrıca üslubumda bir sorun olduğunu zannetmiyorum. Kullandığınız kelimeleri dikkatle seçmenizi ve nezaket sınırlarını geçmemenizi öneririm. --esc2003 (mesaj) 18:41, 23 Temmuz 2013 (UTC)
  • Haddinizi biliniz, değişiklikliğinizin iddianızla birlikte tanımı mümkün olmamakla birlikte üslupsuz üslubunuza cevap vererek size şahsımla konuşmak adına; üslup hakkı tanımayacağımı idrak ediniz. GayRomeo.com başlığındaki değişikliğiniz/leriniz geri alınmıştır. Gerekçe: vandalizmdir. - Lubunya 18:49, 23 Temmuz 2013 (UTC)
    ...üslupsuz üslubunuza cevap vererek size şahsımla konuşmak adına; üslup hakkı tanımayacağımı idrak ediniz..." ??? --esc2003 (mesaj) 18:54, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Maddede yoğun olarak Türkiye konu edilmektedir, bu haliyle madde genele hitap etmemektedir ve taraflıdır. Ayrıca "...Türkiye'den sansür sonrası erişim adıyla Planet Romeo..." bilgisi için herhangi bir kaynak sunulmamıştır, bu haliyle maddenin kimi yanlış bilgileri barındırdığı düşünülebilir. --esc2003 (mesaj) 19:02, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Bu sadece kişisel görüşünüzden ibarettir. GayRomeo.com sayfasında yağtığınız değişikliklerde ciddi ve vandallıktır. Her biri ayrıca geri alınmıitır. Bilginize. GayRomeo.com sansür olayıyla kamuoyunda çokca yer-isim bulmuştur. (I, II, III, IV, ayrıca pdf sürümü: * V) ayrıca Türkiyede filtre sansürü uygulanan siteler: VII, ayrıca The Guardian da Türkiye ile Çin'de uygulanan homofobik, LGBT karşıtı sansürler, GayRomeo.com ilavesi/bilgisiyle brlikte: VIII TheGuardian sansüre konu tartışmalar: Gay Travellers., ve ayrıca: IGLYO'da. - Lubunya 06:33, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Pornografik sitelerin tamamına yakınına Türkiye'de erişim yasağı getirilmiştir. Durumu eşcinsel karşıtlığına indirgemeniz kişisel yorumunuzdur. Ayrıca konumuz bu değil, bilerek anlamamazlıktan gelerek tartışmayı gereksiz yere uzatmayınız. "Türkiye'den sansür sonrası erişim adıyla Planet Romeo" bilgisi kaynaksızdır ve buna hala açıklama getirmeyip değişiklikleri geri almanız vandalizmdir. --esc2003 (mesaj) 16:44, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Bir kullanıcının bir maddeye koyduğu etiket bence varsa tartışma sayfasındaki tartışma tamamlanmadan kaldırılmamalıdır. Kullanıcı taraflı ve yanlış etiketi koymuşsa böyle düşünüyor demektir ve bu etiketleri kaldırmadan önce geniş çaplı bir tartışma açıp durumu topluluk kararıyla açıklığa kavuşturmalısınız. Yoksa kaos olabilir. Saygılar. Aditdigo (mesaj) 10:37, 25 Temmuz 2013 (UTC)

kaynaksız olduğu söylenen ifade hakkında kaynaklar var gördüğüm kadarıyla. [1], [2], yani bir yanlışlık yok ortada. ama bu ifade bu hâliyle girişte yer almalı mı, ona bakmak gerek. maddede sadece bir cümlede girişim engellenmesinden söz edilmiş, bu açıdan bir türkiye ağırlığından söz etmek mümkün değil. --kibele 11:03, 25 Temmuz 2013 (UTC)

Galiba anlaşılmıyor. Türkiye'de sansür olduğu için "Planet Romeo" adıyla erişim olanağı sağlanmaya çalışıldığına dair bir kaynak yok, bilginin doğruluğu şüpheli diyorum. Dikkatli incelerseniz Türkiye ile ilgili aktarımların bir cümleyle sınırlı olmadığını görebilirsiniz. --esc2003 (mesaj) 16:32, 25 Temmuz 2013 (UTC)