Tartışma:Ordu (il)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Muhtemelen tartışılmıştır. Bir yerleşme olan şehir ile idari birim olan ili tek maddede toplamak klasik ansiklopedicilik için biraz yabancı bir yaklaşım. Bundan dolayıdır ki İngilizce Vikipedi ayrı maddeler olarak ele almış. Diyelim ki Ordu şehrini merak eden biri bu maddenin içinden şehirle ilgili bilgiyi ayıklayacak mı? Ordu ilinden söz ederken, mesela yaylaları da ele alabilirsiniz. Oysa bunların belli bir sınır içinde olan şehirle hiç alakası yok. Benim görebildiğim kadarıyla pek çok maddede idari biri (il, ilçe), yerel yönetim (belediye, büyük şehir belediyesi), kent (il merkezi şehir ya da ilçe merkezi şehir ya da kasaba) tamamen birbirine karışmış vaziyette. Yanlış bir sistem benimsenmiş ve basılı klasik ansiklopedi geleneğine uymak daha doğru olurdu. Bu karmaşa basılı bazı Türkçe ansiklopedilerde de maalesef var. Bundan dolayı mesela İngilizce basılı ansiklopediler örnek alınabilirdi. --ႧႤႧႰႨ ႾႠႰႨ (mesaj) 07.32, 27 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

O zaman gezi rehberi tadında bir ansiklopedi olmazmıydı sizce Onuraydin52 (mesaj) 14.52, 21 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]