Tartışma:Mezopotamya Kültür Merkezi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

KD etiketli bu madde birkac gun once bir IP tarafindan SAS'a sunulmustu. "Vandalizm" nedeniyle engellenen IP tahmin ediyorum kuklacilik icin kullanildigindan SAS'ina itibar edilmedi ve hizla kapatildi. Dogrusu tecrubeli bir kullanici tarafindan etiketlenmis bu maddenin kayda degerliginin ya tartismaa gerektirmeyecek sekilde gosterilmesi ya da SAS'ta enine boyuna tartisilmasi gerek. KD ise maddenin guvenilir kaynaklarla desteklenmenin otesinde, "Kürt aydın kültürünün idaresi altında kurulmuştur" gibi tuhaf ifadelerden de arindirilmasi gerekecektir. Daha once SAS'a sunulmus maddelerin yeniden nasil sunulabilecegini pek kavrayamadim. Maddeyi tekrar SAS'a cikartmak fikrime katilacak kayitli bir kullanici bu konuda inisiyatif alirsa dogru olur. (Onceki SAS cok cabuk kapandigindan bence fazla beklemek de gerekmez.) --E4024 (mesaj) 19:20, 26 Eylül 2016 (UTC)

@E4024 Ne kuklacılık yaptım ne de vandalizm. IP olarak katki yapmak suç değil? Hesap açmak zorunda değilım. Yaptığım tek sey @Vikiçizer'e kücuk bir haksizlikti. Ve hatami sonradan dusununce anladım. Ozur dilemek istedim ama cok ama cok sert bir tavirla karsilasinca vazgectim. Gordugum muameleyi hak etmedim. Actigim SAS'larin ideolojik oldugu soylendi.. Kayda degerlogi belirsiz olan maddelere actigim SAS'lar kendisi tarafindan hizli silindi. Boyle bir durum yok. Ayrica geri aldigim onlarca vandalizm kensisi tarafindan incelendi. Bunlar suc degil.. Kisaca ben bir haksizlik yaptim ama o bana daha fazlasini yapti. Kendisinin mesaj sayfasi kapali. Buradan uzuntu duydugumu ileteyim kendisine. Ve kendisinden de bir seyler bekliyorum. Kendisinin kin tutacak bir yani yok gibi ama bakalim yine engelleyecek mi beni? Kirginim biraz. Barissak iyi olur bence...Yani bunu istiyorum kendi adima. Onun disinda Eylul 2016'dan kalma 160+ kd belirsiz madde var. Bunlari kim ne zaman inceleyecek? Eger barisirsak zamanla SAS yaparim. Ayrica benim gibi sas yaparken SAS degil "Sas" yazmalisiniz. Sayfa gecmusinden gordum. Eger ikinci adayliksa: Sas|madde adi 2 seklinde olmali.. Kolay gelsin --88.246.199.98 23:51, 2 Ekim 2016 (UTC)
Hatasını anlayana, haksızlık yaptığını bilene dahi kendi inisiyatifimle veya duygularımla hareket edemem. Robotvari diyeceksiniz ama bu konularda kuralları tavizsiz uygulamalıyız. Özür dilenmiş olsa, haksızlık kabul edilse dahi gereken ne ise yine o yapılmalıdır, bu sert bir karşılık değil, topluluğun verdiği sorumluluğu yerinegetirmekten başka bir şey değil. Neyse neticede, bir açıklama yapmak; bu konu ve ilerisi için iyi olur. Tabi ki anonimler katkı yapabilir, Sas adaylığında da sadece aday gösterme noktasında anonime engel yok. Buradaki Sasların bir kısmının geri alınması veya vandalizm olarak algılanması, belli maddelerin araya sıkıştırılarak sistematik sas yapılmasıdır. Hiç bir madde grubuna veya kullanıcı grubuna karşı bu davranış kabul edilemez, şüphesi bile bu tip davranışların engellenmesi için mücadeleye değer. Denilecek ki KD etiketi vardı, o da sas adaylığından farksız bir saikle yapılmış olabilir, olmayabilir, farketmez. Bunu gayet düzenli ve sistematik yapılmamış olunsaydı, bugüne kadar nasıl farkedilmemişse yine fark edilmeyecekti. O gün giren anonim artık siz veya her kimse ne yapmıştı? Belli maddelere yönelik bir sas işine girişmişti. Nedir bu maddeler içinde Kürt, Kürtçe vs. geçen maddeler. Konusu/içeriği mühim değil. İçinde Kamboçya/Kamboçyalılar vs. geçenlere bu operasyon yapılsaydı tepkim aynı olurdu. Ben sizi merak etmedim; etmeyeceğim de, "Siz kimsiniz?" diye size soran @E4024'tür. Böyle sasları grup halinde ortaya atıp "hadi bakalım tartışın" deyip seyreylemek olmaz. Yukarda E4024'e cevaben söyleyeyim, anonimin vandalizminin vuku bulmaması için sas sonuçlandırılmıştı. @Rapsar da bunu sormuştu sanırım, ona da KD etiketinin durduğunu tekrar gösterilmemesi için engel olmadığını söylemiştim. @Kibele, @Pragdon ve @Ahmet Turhan da bu seri adaylıklarda görüş verdiğinden burada neyi niye yaptığımı onların da anlamasını isterim. Bu tip seri şekilde belli ve ilişkili olabilecek maddelere sas operasyonu yapıldığı olursa bu vandalizmi değerlendirip gereğini yapmak üzere bilgilendirilmek isterim, diğer hizmetlileri de vandalizmin değişik türlerine karşı uyarmak hepimizin işidir...Vikiçizer (mesaj) 19:00, 3 Ekim 2016 (UTC)
vikiçizer'in bu uygulamasını son derece cesurca buluyor ve destekliyorum. belli maddelere yönelik bu sas faaliyetlerinin ıp ya da kayıtlı kullanıcı kim yaparsa yapsın dikkatle izlenmesinde yarar var. --kibele 19:12, 3 Ekim 2016 (UTC)

Kurt muzik gruplari kategorisinde 4 madde vardi. 3u kd gozukmuyordu sas actim. Kalan 1i ise e404 acmis. Dolayisiyla ben ideolojik dusunmedim. Metinlerin kd goruntusune gore hareket ettim. Bana yonelik bu ideolojik sas yaftasini reddediyorum. Icinde kürt lafzi gecen her madde dogrudan kd sayilmaz. Eger kürt lafzi gecen her sasa boyle bakarsaniz ortada tarafsizlik kalmaz. Madem kd.. Sas'da kanitlansin. Ki bu genelde yapilmiyoe mu? Insanlari belirli bir kaliba sokmak ne kadar dogru? --188.57.5.81 19:21, 3 Ekim 2016 (UTC)

Geçelim. Ne düşündüğümü açıkça yazdım ve fiilen gösterdim, yazdıklarımızı da yanlış anlamışsınız ki üzüldüm. Tarafsızlığı gerçek bir şekilde uygulayacağız, sizin anladığınız/yaptığınız gibi değil, gerçek bir tarafsızlık. Sizin de benim gibi sözden çok ne yaptığınız önemli. O yüzden suçlamayı ve maniple etmeyi bir kenara bırakın, madem o kadar vikipedi gönüllüsünüz kayıt olmakla işe başlayabilirsiniz, kayıt olmak teşvik edilen bir harekettir. Bu üslupta yazılarınıza daha fazla cevap vererek trol beslemenin gereği yok. Vikiçizer (mesaj) 19:35, 3 Ekim 2016 (UTC)
Ortada bir trolluk yok, var olan tek sey algilar. Oyle gormek istiyosunuz sadece, ki bunda hakli bir gerekceniz var: gunde onlarca vandalla ugrasmak durumundasiniz. Ne vandallik engellemesini ne de trolluk olayi kabul ediyorum. Ozur dileyen, hatasini kabul eden trol olmaz. Gercekten ....'ya oynanan oyunlar gibi bir sey oldu. Diyecek bir seyim yok, iyi geceler. IP degisimleri elimde olan bir sey degil. Kesintiler icin kusura bakmayin. --188.57.22.39 19:49, 3 Ekim 2016 (UTC)
Bir anonim kullanıcının ansiklopediye ilk katkıları neden belli konu başlıklarına ait maddelerine yönelik yukarıda "çok iyi bildiğini" söylediği SAS yolunu izleme olsun? Açık: ansiklopediye belli konulu maddelerinin yer almaması amacıyla silinmesi için. Bu durum kayıtlı kullanıcılar tarafından da zaman zaman yapılmakta, bunu gözlemleyebiliyoruz. Oysa Vikipedistler tam tersine ansiklopedik olan her maddenin ispat yoluyla Vikipedi de kalması taraftarıyız ve bu sebeple kendi ilgi alanlarımıza göre katkı yapmaktayız. Fakat hiç katkı sunmadan, konu hakkında araştırma yapmadan, tek kelime eklemeden "bir an önce silinmesi için" SAS'a taşıyorsa, bunu tecrübeli Vikipedistler anlar. Tecrübeli kullanıcılar, bir maddenin KD ispatı amacıyla mı yoksa vandalizm faaliyetleriyle mi SAS yoluna sürüklendiğini bizzati anlayabilir. Nitekim burada tam da böyle olmuş. @Vikiçizer'i destekliyorum.
Gerek fikirsel ayrılık, gerek yorumlama farkı vb. gerekçelerle bir takım kullanıcılarla ben de zaman zaman aynı düşünmüyorum, fakat ne ben, ne de fikirsel ayrılık yaşadığım kullanıcılar maddeleri hızlıca "derhal silinmesi amacıyla" SAS adaylığına götürmüyor, maddeye katkılar sunuyor, bazen ifadeleri değiştiriyor, eklemeler yapıyor falan. Size de bunu öneririm. --Ahmet Turhan (mesaj) 07:47, 4 Ekim 2016 (UTC)
  • Bir üstteki kullanıcının ifadeleri doğrultusunda bu madde konusu kültür merkezi kayda değer olabilir mi diye bir daha baktım: Şu ve şu haberler bu merkezin boş durmadığını, bazı etkinlikler yaptığını gösteriyor. Fakat KD olmadığı konusundaki düşüncemi (ya da izlenimimi diyeyim) değiştirmek için yeterli değil. Zira o kurumun ne yaptığından çok başkalarının o kurumla ilgili ne dediği / neler yazdığı önemli (açılış ve faaliyet haberlerinden, başka etkinliklere sahne açmaktan söz etmiyorum) bence. O bağlamda kaynaklar bulunabiliyorsa, yine yukarıda belirtildiği üzere "Vikipedistler ansiklopedik olan her maddenin ispat yoluyla Vikipedi'de kalması taraftarıyız ve bu sebeple kendi ilgi alanlarımıza göre katkı yapmaktayız". Gerçi ben "ansiklopedik" kelimesinin yanına "ve KD" kelimelerini de eklerdim ya, neyse. Bu madde "kendi ilgi alanlarına göre katkı yapan" (benim de özel ilgi alanlarım var ama her konuda katkı yapmaya çalışıyorum) bir kullanıcımız tarafından ele alınıp geliştirilsin. Ondan sonra tekrar bakalım, acaba ansiklopedide kalması doğru mu değil mi. Böyle bir gelişme olmazsa kendi adıma "2. kez adaylık nasıl açılıyor doğru düzgün öğrenince" maddeyi SAS'a sunabilirim. --E4024 (mesaj) 08:56, 1 Kasım 2016 (UTC)