Tartışma:Mediha Didem Türemen

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türk sineması (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türk sineması maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türk sineması kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Telif ihlalli kısımlar (tam olarak aynı değil ama yüksek seviyede benzerlik var)[kaynağı değiştir]

2005 yılında yazdığı kısa film senaryosu ile aldığı birincilik ödülü alması, sinemadaki kariyerine başlamasına sebep oldu. Ödül aldığı film senaryosunu çekmesi sonrasında sinema yüksek lisans eğitimi ve deneyimi başladı, bu profesyonel olarak sinema sektörüne girmesini beraberinde getirdi. Yapım aşamasında çalıştığı sinema filmleri temsilen film festivalleri, sinema üzerine yurtiçi ve yurtdışında atölye çalışmalarına katıldı, İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği, IFSAK'da fotoğraf eğitimi aldı. 2006 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema TV bölümü master programına başladı sonrasında aynı üniversitenin Temel Sanat ve Tasarım Bölümü master programına kabul edildi.

2008’de Euromed tarafından Paris Sorbonne Üniversitesi’nde organize edilen, sadece yapımcı ve yönetmenlerle gerçekleşen AFIC'e (Audiovisual Financing and Commercialisation Seminar) davet edildi. Sonrasında senaryo aşamasındayken dahil olduğu, Selim Evci’nin yönetmenliğindeki, İki Çizgi sinema filminin yapım tasarımcısı oldu ve uluslararası festival ilişkilerini gerçekleştirdi. Film, 2008 yılında düzenlenen 65. Venedik Film Festivali'nin[1] 23.Eleştirmenler Haftası bölümünde dünya prömiyerini, 45.Antalya Uluslararası Film Festivali'nde Türkiye prömiyerini yaptı ve film 23 ülkede 40'ın üzerinde festivalde izleyici karşısına çıktı.

2011 yılında Venedik Bienali 41.Venedik Uluslararası Tiyatro Festivali oyuncu seçmeleri sonrasında, İspanyol tiyatro ve opera yönetmeni Calixto Bieito tarafından yönetilen "Envidia" oyununda rol aldı. 41.Venedik Uluslararası Tiyatro Festivali'ne Türkiye'den bağımsız olarak davet edilen tek sanatçı oldu. --Deniz (mesaj) 21:57, 18 Eylül 2016 (UTC)

  1. ^ http://www.labiennale.org/en/cinema/index.html