İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Derneğin Adıİstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği
Kuruluş Tarihi 24 Aralık 1959
Kısa Adı İFSAK
Üye Sayısı 1031
Resmî sitesi http://www.ifsak.org.tr

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) İstanbul'da yerleşik bir dernekdir.

24 Aralık 1959 tarihinde "Erenköy Amatör Foto Kulübü" adı altında Nurettin Erkılıç ve arkadaşlarının girişimiyle başlangıcını yapan dernek, ilk etkinliğini Galatasaray Lisesi'nde açtığı bir sergiyle yaptı. 1962 yılında, çalışma alanını tüm İstanbul'a yaymak için isim değiştirerek bugünkü adını alan İFSAK, Türkiye çapında fotoğraf ve sinema sanatının gelişmesi, sanatçılara destek olunması temelinde kurslar, seminer ve uygulamalı çalışmalar, çeşitli sergi ve yarışmalarla etkinliklerini sürdürmektedir.

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği ayrıca ulusal ve uluslararası yarışma festival ve organizasyonlarda da yer almakta, danışmanlık hizmetleri vermektedir. 2003 yılında kuruluşu gerçekleşen Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun kurucu üyesi olan İFSAK, kendi iç bünyesinde "Eğitim", "Sergi - Gösteri", "Basın - Yayın", "Sinema", "Yurt dışı İlişkiler", "Arşiv - kütüphane", "Bilişim", "Gezi" ve "Festivaller" gibi birimlere ayrılmıştır.

1984 yılından itibaren her yıl düzenli olarak İFSAK Yılın Fotoğraf ve Yılın Sinema ödüllerini vermektedir.[1] 2010 yılında 50. yılını kutlayan[2] derneğin çeşitli yayınları bulunmaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Resmî site

Facebook'ta İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği

Twitter'da İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "ntvmsnbc". 4 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2010. 
  2. ^ "Sabah Gazetesi". 14 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2010.