Tartışma:Lefkoşa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Kıbrıs (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kıbrıs maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kıbrıs kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Başlıksız[kaynağı değiştir]

Türkiyedekilermi yoksa Kıprıstakilermi Lefkoşa diyordu? Bildiğim Biri Lefkoşe diğer Lefkoşa diyor ama?--Kutu su 11:44, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Lefkoşe ne?[kaynağı değiştir]

Türkiyedekilermi yoksa Kıprıstakilermi Lefkoşa diyordu? Bildiğim Biri Lefkoşe diğer Lefkoşa diyor ama?--Kutu su 11:44, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Lefkoşe diye bir yer yok!! 2-3 cahilden çıkan bu söz günümüzde tüm Türkiye tarafından kullanılıyor.Adı: Lefkoşa'dır!!!!!!Lütfen deyiştirin

Türkiyedekilermi yoksa Kıprıstakilermi Lefkoşa diyordu? Bildiğim Biri Lefkoşe diğer Lefkoşa diyor ama?--Kutu su 11:44, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin internet sitesi verildiği gibi Lefkoşe Rum Belediyesi'nin de internet sitesi verilmeli, bence--Kaptann 21:37, 11 Eylül 2007 (UTC)

Ledra caddesi[kaynağı değiştir]

Ledra caddesi'nin açıldığı yazılabilinir mi acaba? --80.135.218.23 16:35, 22 Nisan 2008 (UTC)


bu başlıktaki harita tartışmaya açıktır. güney bölgesi hükümetinin BM sınırından itibaren kuzey kesimde denetimi söz konsu değildir.haritada kuzey ve güney bir bütün gibi gösterilmiştir.Bu imzasız yazı 88.241.134.238 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • * Harita zaten yanlış. Kenti değil, bölgeyi gösteriyor. --Muratsahinmesaj 16:45, 30 Nisan 2009 (UTC)

Araştırdım ve bu maddenin gereksiz olduğuna emin oldum. Bana göre, Lefkoşa, Kıbrıs ve Lefkoşa, KKTC olmak üzere iki madde yeterli. Evet dediğin gibi Güney Kıbrıs'ın kuzey kesiminin yönetimini de dahil ediyor. Fakat Kuzey Lefkoşa'nın güney kesiminin yönetimini ne dahil ediyor ne de varsayıyor. Takabeg ileti 16:36, 30 Nisan 2009 (UTC)

  • Hayır, güneyin belediyesi kuzey üzerinde hak iddia etmiyor, edemiyor. Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası'na göre Lefkoşa Türk Belediyesi tanınıyor ve Yeşil Hat ile kuzeyi yönettiği resmileşiyor. İki kesimin tarih, coğrafya, etimoloji gibi ortakk avramları için de bu madde gerekli. KKTC, Kıb. Cum. ve Kıb. (ada) maddeleri gibi. --82 ~145 ileti 21:22, 2 Ocak 2011 (UTC)

Nasıl "Lefkoşa, Kuzey Kıbrıs" maddesi varsa, "Lefkoşa" maddeside, bu isimle kalamaz, "Lefkoşe, Güney Kıbrıs" olarak değişmesi gerekir.--Ollios 16:27, 11 Mayıs 2010 (UTC)

Maddeyi ayırma[kaynağı değiştir]

Bu konudaki kavramları sıralayayım:

Bu yüzden, Lefkoşa, Kıbrıs Cumhuriyeti maddesinin oluşturulmasını ve Lefkoşa Türk Belediyesi maddesinin Lefkoşa, KKTC ile birleştirilmesini öneriyorum. --82 ~145 ileti 14:39, 26 Kasım 2010 (UTC)

  • Maddede bir "kentleşme" alt başlığına yer vermemeyi düşünüyorum. Şehrin tarihsel süreç içinde gelişimi pek ala tarihçe başlığında ele alınabilir, Erivan maddesini örnek aldığımızda, park ve bahçeler ile yol ağı kısımlarının altyapı, yapılar ve anıtların ise sanat başlığı altında mimari başlığına girebileceğini düşünüyorum. --82 ~145 ileti 16:54, 23 Şubat 2011 (UTC)

Ortak Bașkent[kaynağı değiştir]

Veya "bölünmüş başkent" konusunda Berlin ile mukayese yersiz. Almanya'nın bölünmüș olduğu yıllarda AFC'nin başkenti Bonn idi. --E4024 (mesaj) 20:10, 26 Haziran 2012 (UTC)

Tarafsızlık İlkesine Aykırı İfade[kaynağı değiştir]

Sayfada bulunan "... Kıbrıs Cumhuriyeti ile tanınmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti..." ifadesi tarafsızlık ilkesini yok saymaktadır. Lakin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti tarafından tanınmaktadır.

Üstelik, Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası uyarınca, Lefkoşa Türk Belediyesi olarak resmi bir makam açılmış olması da bu konu hakkındaki fikrimi destekler niteliktedir.

Buna müteakip eğer Kuzey Kıbrıs Türk Yönetimi tanınmayan sıfatını alacak ise şayet, aynı şekilde Kıbrıs Cumhuriyeti de tanınmayan sıfatını almak zorundadır. Lakin Türkiye Cumhuriyeti tarafından böyle bir hükümet tanınmamaktadır.

Gerekli değişiklikleri yaptığımı bilgilerinize sunarım. IMeqatronI (mesaj) 00:33, 20 Mart 2016 (UTC)