Tartışma:Kirkor Zohrab

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Krikor Zohrab sayfasından yönlendirildi)

Maddeye "kaynaksız" ekliyorum, zira kaynakçada verilen kitabın madde metninin hangi cümlelerini kapsadığı tek tek belirtilmeli. Öte yandan, ve daha önemlisi, Bianet denilen site Blogspot'tan daha güvenilir değildir. Merak eden ve İngilizce bilenler bakınız İngilizce Vikipedideki şu silinme tartışması. Önemli cümle burada, ihtiyaç duyana çevirebilirim: "Bianet is like Liveleaks, anyone could write anything they like." Nedense bu Bianet bizde de başka Vikipedilerde de hep belli kesimler için kaynak yapılmaya çalışılıyor. Tarafsız bakış açısı, doğrulanabilirlik ve güvenilir kaynak kullanımı bakımlarından, bu maddede de başka maddelerde de yer almaması gerekir. Bu nedenle de TR:VP'de kullanımını yasaklamalıyız. Bu vesileyle buradan öneriyorum. --E4024 (mesaj) 07:38, 5 Eylül 2016 (UTC)

wikipedia'daki 'anyone' bir kullanıcının sözleri ile itibarsızlaştırma çalışmaları.. maddesi var ve de kaynak olarak da kullanılıyor. bir de şuna bir çift laf etmek isterim. bianet gördüğüm kadarıyla iş kazasında, hapishanede, trafikte, savaşta ölenleri milliyetine göre ayırmıyor. herkese tavsiye edilir. ayrıca 'herkesin yazabilmesi' üzerinden söylenenlere de, yurttaş gazeteciliğinin itibarını hatırlatayım. bilmiyorlarsa ana akımın amiral gemisi dahil tüm gazetelerinin haberlerini oturdukları yerden sosyal medyadan yaptıklarını da söyleyelim, onları yasaklamak gerekiyor öncelikle.. --kibele 08:43, 5 Eylül 2016 (UTC)
bu arada 'anyone' kullanıcı da epeyce tarafsızmış.. --kibele 09:20, 5 Eylül 2016 (UTC)
  • Denk geldim, gülümsedim, bir not da ben düşeyim. Bianet'in güvenilir ve bağımsız olmadığına dair herhangi bir gösterge yok. Ferakp ise İngilizce Vikipedi'de faaliyet gösteren azılı bir POV-pusher'dır. Çeşitli maddelerde mesela akademik kaynakların kullanılması gerektiğini de anlamamazlıktan gelmektedir. Yeri geldiğine Bianet'i de övmüşlüğü vardır kendisinin, pek kulak vermemek lazım :) --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23.01, 1 Nisan 2018 (UTC)[yanıtla]