Tartışma:Komünist Parti

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhabalar, Komünist Parti sayfasında Komünist parti yönlendirilmesi bulunuyor. Ancak büyük "P" harfiyle yazılan madde siyasi arenada yeralmış bir parti, diğeri ise genel bir maddedir. Bu bilgiler ışığında yönlendirme yanlıştır ve düzeltilmesi gerekmektedir. Ancak henüz Komünist Parti sayfasında yönlendirme ibaresi dışında bilgi bulunmadığından silinmesi gerekmektedir. 23/07/2000 tarihinde kurulan siyasi parti için ayrıntılı bilgiye bu linkten ulaşılabilir. İyi vikiler...эртлй ილეტი იაზ 13:16, 15 Haziran 2012 (UTC)

Vikipedi'de madde ararken büyük-küçük harf ayrımı yok. Arama çubuğuna KOMÜNİST PARTİ yazarsanız, Komünist parti maddesine ulaşırsınız. Dolayısıyla bu adda bir parti varsa ve maddesi açılacaksa "Komünist Parti (parti veya siyasî parti)" şeklinde açılması uygun olacaktır.--RapsarEfendim? 13:19, 15 Haziran 2012 (UTC)
merhaba, sanırım SİP'ten ayrılıp 2000 yılında kurulan ve 2001 yılında tekrar SİP ile birleşip TKP adını alan partinin maddesi olursa adı Komünist Parti (Türkiye) olur.--Mskyrider ileti 13:29, 15 Haziran 2012 (UTC)