Tartışma:IV. Murad

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ne diyeceğimi bilemiyorum[kaynağı değiştir]

Ulan ne akla hizmet yok adı nazmi önce gelen 1. Bekir yok bilmem 1997 doğumlu biri adam akıllı düzeltsin ben tam anlamıyorum düzeltmeden Z.ibra (mesaj) 00:44, 22 Mayıs 2016 (UTC)

  • @Z.ibra, içerik bir vandal tarafından değiştirilmeye çalışılmış, düzeltildi. Sizin de şu sayfayı okumanızda fayda var, kahvehanede değilsiniz. Dr. Coalmesaj 00:47, 22 Mayıs 2016 (UTC)

Değilim nazik falan değilim beni böyle kabulleneceksin

Z.ibra (mesaj) 00:54, 22 Mayıs 2016 (UTC)

4. Murat ve Konuşması[kaynağı değiştir]

Sultan 4. Murat Han'ın bir konuşmasın da 'Eğer ki bana yeryüzün de ki şeytanlar kim diye sorarsanız size Topal Recep Paşa ve Annem Kösem'î gösteririm'dediği doğru mudur? Z.ibra (mesaj) 22:43, 28 Mayıs 2016 (UTC)

Sanavber Hatun[kaynağı değiştir]

  • Sanavber Hatun'un yer aldığı kısım için yeterince netlik olmadığından bir parantez açıldı. Parantezde yer alan vakfiye ile ilgili bilginin dışında başka bir bilgi bulunmadığını belirtiyor kaynaktaki tarihçi yazar ancak ayrıca 1623 yılında Sanavber isimli bir cariyeden söz eden eser olarak "Musibetname" gösterilebilir. Fatih Camii olayındaki bir diyalogda Hamza Efendi'nin saraya verdiği cariye olarak kendisinden söz edildiği için daha sonra haseki olma durumuna dair ayrıca bir not düşülmedi. Bağlantıyı bundan sonraki tarihçiler başka bilgiler edinirse belki kurabilir. İyi çalışmalar. Vitruvian (mesaj) 23:44, 29 Ocak 2017 (UTC)