Tartışma:Hikmet Kıvılcımlı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kıvılcımlı'nın tamamen siyasi mirasçısı "Türkiye devrim süreci" konusundaki fikirlerini sadece HKP savunmaktadır.

ismail bilen hakkında[kaynağı değiştir]

Metinde Kıvılcımlı'nın izmirde tutuklanmasının sebebinin İsmail Bilen'in kendisini polise ihbar etmesi olduğu iddia olunuyor. Fakat bu iddiayı doğrulayacak bir belge sunulmuyor. Wikipedia söylentiler, dedikodular üzerine kurulan bir yer değil. Bende bu sebeple ilgili kısmı sildim. Eğer ortada atıfta bulunulabilecek bir kaynak mevcut ise bununla birlikte eklenebilir. Yoksa böyle bir iddia bulunmamalıdır. Kalaner 22:57, 4 Aralık 2010 (UTC)

siyasi devamcılık konusu[kaynağı değiştir]

Hikmet Kıvılcımlının siyasi devamcılığını Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) sürdürmektedir.


Dayanışma adlı kullanıcı kendi siyasi düşüncesi sebebi ile bunlardan sadece SODAP belirtiyor. Diğerlerinin adını düzenli olarak siliyor. Bu iyi niyetli bir davranış değil. Ben üçününde bulunması gerektiğini düşünüyorum.Kalaner 22:58, 4 Aralık 2010 (UTC)

  • Hikmet Kıvılcımlı'nın diyalektiği tam olarak kavrayabildiği söylenemez. Daha çok Evrimci Sosyalist anlayışı hakim kendisinde. Bergson gibi filozoflardan bahsetmesi bunun en bariz örneği.78.168.125.218 14:00, 29 Ağustos 2011 (UTC)

H.Kıvılcımlı yada herhangi bir TKP, TİP ve bu iki partiden türeyen diğer gruplar Marksist kapsamına girmemektedir. Marksist gruplar TKP ve TİP değil Dev-Genç (Ağırlıklı olarak PDA, MDD ve AEP-ÇKP den SD-AEP çizgisine kayan gruplar) kökenlidir ve öğrenci hareketinin içinden çıkmıştır.95.9.6.29 15:20, 25 Ekim 2011 (UTC)

"1967'de İşsizlik ve Pahalılıkla Savaş Derneği'ni (İPSD) kurdu"

hiç bir marksist ya da leninist böyle bir dernek kurmaz. işsizlik ve pahalılık kapitalizmin yarattığı olgulardır. haliyle kapitalizm devrimle kaldırılıp yerine sosyalizm kurulmadan bunlarda saf iyi niyet dernekleri ile ortadan kalkmazlar.95.9.3.157 17:48, 3 Mayıs 2012 (UTC)

"İsmail bilen'in Provokasyonu" ifadesinde gösterilen kaynakta İsmail Bilen'in adının geçmemesi[kaynağı değiştir]

"1929 yılında İsmail Bilen'in (Laz İsmail) İzmir Davası'ndaki provokasyonu nedeniyle 4,5 yıl yeni bir mahkumiyet aldı" şeklinde geçen ifadeye kaynak olarak gösterilen "Leonid Brejnev'e açık mektup" başlıklı yazıda İsmail Bilen'den ya da onun provokasyonundan bahsedilmemekte, adı ilgili kaynakta geçmemektedir. Bu bağlamda İsmail Bilen'in provokasyonu ifadesi doğru değildir. Kaynak gösterilmemesi durumunda silinecektir. - Krasnayazvezda

Hizmetli arkadaşlara![kaynağı değiştir]

Bu sayfada yazarın kitablarına iç bağlantı ekledim, fakat bir sürüm kontrolü yapabilen kullanıcı maddesi açılmamış kitaba iç bağlantı verilmez gerekçesiyle değişikliği geri aldı. Bakın burada insanlar emek harcayarak bir şeyler yapmaya çalışıyor, fakat birileri 'kişisel düşüncesine göre' 'siliyor'. Değişikliği reddeden kullanıcıya mesaj yazdım ama değişen birşey olmadı. Vikipedi'de maddesi açılmayan konulara iç bağlantı verilemez diye bir kural var mıdır? Yoksa sürüm kontrolü yapan kullanıcıların gerçekten yeterli kapasiteye sahip kullanıcılar olduğuna inanıyor musunuz? Cevaplayacak hizmetliye şimdiden teşekkürler. Herkese kolay gelsin...--Perencal (mesaj) 14:40, 25 Ekim 2014 (UTC)

değişiklik geri alındı. kayda değer maddelere iç bağ verilmesinde bir sakınca yok. --kibele 15:50, 25 Ekim 2014 (UTC)

Nitelendirme değişikliği[kaynağı değiştir]

Hikmet Kıvılcımlı'yı "sosyalist aktivist" niteliği ile tanımlamak hem yetersiz, hem de post-modern dil kullanımı sebebiyle kendi teorisi ve pratiğinin dışında, subjektif bir tanımlamadır. Doğru bir tanımda bulunmak istiyorsak, kendi deyimi ile Markizm-Leninizm ya da tarihsel maddecilik tanımlaması kullanılabilir.