Tartışma:Hakan Şükür/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hakan ŞÜKÜR hakkında neden bu kadar az yazı yazılmış anlayamadım.bence daha fazla bilgi verilmeli!

"Dünya kupalarinin en hizli golu" notunu sildim, o rekor kirildi (9 saniye)...

Ben biraz makaleyi degistirdim ve bazi seyler ekledim.KingTurek 11:26, 29 Aralık 2005 (UTC)


ya arkadaş uyduruk bi gazete haberine bakarak hakan şükür'ün rekorunu bitirmişsin. o 9 saniye hangi dünya kupasında ve hangi yaş kategorisinde kırılmış? bunu sormak lazım. büyükler kategorisi dünya kupası finallerinde daha hızlı bir gol atılmadıkça hakan şükür'ün rekoru kırılmış olmaz... Metinemre 08:11, 25 Eylül 2007 (UTC)


http://www.milliyet.com.tr/1997/02/27/spor/gs.html

Ansiklopedide amigoluk yapmayın girin üstten haberi okuyun

Hakan ŞÜKÜR (FIFA - 1997 Dünyanın en iyi golcüsü)

2 kez Dünya Karmasına çağrılan TEK Türk futbolcusu (Hakan ŞÜKÜR)

Milli takımda en çok gol atan futbolcu 50 gol Hakan ŞÜKÜR (38 Galatasaray, 7 Inter, 2 Torino, 2 Parma, 1 Blackburn Rovers)

Avrupa kupalarında en çok gol atan Türk futbolcusu Hakan Şükür 37 gol

UEFA Kupası'nda ilk Gol Kralı (Türk takımları arasında) (1999-00) Hakan ŞÜKÜR 10 gol

Şampiyonlar Liginde en çok gol atan Türk futbolcusu Hakan ŞÜKÜR (8 gol)

Cumhurbaşkanlığı Kupası maçlarında en çok gol atan futbolcu Hakan ŞÜKÜR (5 gol)

Avrupa'da en çok hat-trick yapan Türk futbolcusu Hakan Şükür (2 kere) (Avenir Beggen - Rosenborg)

Şampiyonlar Liginde İtalyanlara deplasmanda gol atan ilk futbolcu 1998-99 Juventus 2-2 (Hakan SÜKÜR)

IFFHS (Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu) 2005 yılı Dünyanın faal en iyi 5. golcüsü (07.01.2006) Hakan ŞÜKÜR - 254 gol (466 lig maçı)

IFFHS (Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu) Dünyanın gelmiş geçmiş en çok gol atan Türk futbolcusu (07.01.2006) 112nci Hakan ŞÜKÜR - 254 gol (466 lig maçı)

Dünya Kupalarında atılan en erken gol Hakan ŞÜKÜR 9.saniye Türkiye 3-2 Güney Kore (29.06.2002) (2002 Dünya Kupası Üçüncülük Maçı)

Toplamda en çok milli olan futbolcu Hakan Şükür 154 (105 A milli, 25 Ümit milli, 13 A genc milli, 6 B genc milli, 5 Olimpik milli)

Bir sezonda EN çok maç yapan futbolcu HAKAN ŞÜKÜR: 54 maç 4697 dakika

Gümüş ve bronz ayakkabı kazanan Türk futbolcusu Hakan ŞÜKÜR - Galatasaray Saktas 15:45, 17 Aralık 2006 (UTC)

Bunları biri sayfaya yükleyebilir mi ? Saktas 15:55, 17 Aralık 2006 (UTC)

Boğazın Boğası Avrupa'da Hakan Şükür'ün lakabı olarak kullanılıyor. Kral Hakan Şükür için de kullanılan bir sıfat. Zaten çoğunlukla "Kral Hakan" olarak kullanılıyor. Burada Fener amigoluğu yapmak hoş bir şey değil. 16:32, 7 Ağustos 2006 —Bu imzasız yorum 85.97.151.203 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Hakan Şükür, lakabın kendisi için çok önemli olmadığını söylüyor, -Ugur Basakmesaj 21:22, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Sarı-Kırmızı değil de Sarı-Lacivert forma giyseydi, hem medyadaki aşağılık kompleksi sahibi yazarlar hem de taraftarlar gözünde bir idol olabilirdi. Olsun, o da Metin Oktay gibi, Tanju Çolak gibi GALATASARAYLI. İyi ki de öyle. Aksi halde Türk Futboluna bu kadar faydalı olmazdı. —Bu imzasız yorum Afarm86293 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Boşu boşuna bir lakap icin tartışıyorsunuz. Aslında Hakan ŞÜKÜR'ün herkes tarafından kabul edilir bir lakabı yoktur. Zaten lakabının olmasına da gerek yok. Çok doğru.. Her futbolcuya bir lakap verilmesi gerekmiyor. Sayıca bu kadar fazla olan futbolculara lakap yetmez. Uydursanız da tutmaz. Ama Hakan için illa lakap verilecekse her halde bu olumlu anlam ifade eden, gurur verici bir lakap olurdu(aifusi).

Maradona futbolu birakali yaklasik 15 yil gecti, ama hala Arjantin'de cikan iyi futbolculara Maradona yakistirmasi yapiliyor. Belki Turkiye'de de 10-15 yil sonra yetisecek futbolculara Hakan Sukur lakabi takilacaktir. Yani demek istedigim iyisiyle kotusuyle Hakan Sukur bence Turkiye'nin yetistirdigi en iyi golculerden biri, buyuk bir ihtimalle de en iyisi. O yuzden bu futbolcuya olumsuz ya da asagilayici lakaplar takmak son derece yanlis. Bilindigi gibi Turkiye'de futbolcular adlariyla taninir, kimse futbolcularimizi yurtdisinda oldugu gibi soyadlariyla anmaz. Hakan Sukur, adi ve soyadiyla birlikte ulkemizde kendisinden bahsedilen nadir futbolculardan biridir. Bu temelde de Hakan Sukur'un lakaba falan ihtiyaci yoktur.

Allah Allah! Niye Fenerbahçe kötüleniyor? Kim Tanju Çolak Fenerbahçeli dedi? Bir lakap için Fenerbahçe kötüleniyor! Sanki lakabını biz verdik!

Aynı zamanda Hakan Şükür'e zamanında Ali Şen bir takma ad takmıştı, TORİNOLU ŞABAN

Ne fener ne de gs takımını tutmuyorum, hakan'ın 3 tane çok yaygın lakabı var; Büyük Hakan, Kral, Torinolu Şaban. 7'den 70'e kime sorsanız bu üç lakaptan en çok bilineni torinolu şabandır, bunun nedeni çok orijinal, akılda kalıcı birazda küçümseyici ve alaycı olmasıdır. Kral daha çok rahmetli Metin Oktay için kullanılan bir lakaptır ama Hakan Şükür içinde çok kullanılır. Yazıdıklarımın hakan şükürü sevip sevmememle alakası yoktur, tamamen objektifim bu konuda zira ne fener ne de gs taraftarı degilim (Ama gs sempatimin olması gerçegi degiştirecek degil). Bizim bu konudaki fikrimiz yada düşüncemiz bunu değiştirecek degil, eger yazılacaksa tüm takma isimlere yer verilsin yada hiç birşey yazılmasın. Seviyoruz sevmiyoruz diye gerçekleri deforme etmenin anlamı yoktur.

Boğazın Boğası Lakabı[kaynağı değiştir]

  • Boğazın Boğası lakabı hem Hakan Şükür'ün, hem de Sinan Şamil Sam'ın lakabıdır. Bu ansiklopedide taraf tutulamaz. Ayrıca kişilere hakaret olarak algılanabilecek lakaplar vermek ve bunları dile getirmek doğru değildir. Askeri mahkemenin bunu hakaret kabul etmemesi hiç hakaret anlamı taşımaz demek değildir. Zaten bazı arkadaşlar bunu hakaret olsun diye buraya yazmaktadırlar. Wikipedianın en üst birimi de bu kanaattedir. Yalanlarla gerçekleri biz gizleyebiliriz, ama gerçekler değişmez. —Bu imzasız yorum [[Kullanıcı:85.96.137.222|aifusi)(tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.
    • Burası bir ansiklopedidir ve kimseye beğenelim, beğenmeyelim hakaret edilmeyecek bir yerdir. Lütfen biraz insanlara ve vikipediye saygılı olun. --Zeynepmsj 12:02, 17 Ağustos 2006 (UTC)

Bu değişiklikte olduğu gibi kaynakları çıkartarak, kaynaksız şablonu eklemeyelim. Bilgi olmadığı söylenmiş, sanırım tek söylenebilecek tekrar okunması olacak. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:38, 6 Ekim 2006 (UTC)

Kosova Priştine'li olduğu[kaynağı değiştir]

Bu bilgiyi ben girdim. Elimden geldiği kadar somut kaynak arayışı içerisindeyim. Priştineli olduğum için Priştine'li olduğunu biliyorum. Hakan Şükür'e Tansu Çiller elinden Priştineliler Derneği adına altın ayakkabı verilmişti.----Ddenkelmesaj 07:58, 13 Mayıs 2007 (UTC)

Milli Takım[kaynağı değiştir]

İlk milli maçı: 25 Mart 1992, Lüksemburg - Türkiye, 2-3.

Tek Kral Hakan Şükür![kaynağı değiştir]

Bakınız insanlar, Dünya Kupası tarihinde en hızlı golü atan futbolcu Hakan Şükür'dür. Kolpa basının Hakan Şükür'ü karalamak adına "Hakan Şükür'ün rekoru kırıldı!" şeklinde ortaya attığı olay, Güney Kore'nin Jeju Adası'nda 17 yaş altı milli takımlar arasında oynanan ne idüğü belirsiz bir dünya kupası(!)nda 15 yaşındaki bir süt çocuğunun atmış olduğu goldür. Gerçek "Dünya Kupası" herkesin bildiği üzere 4 yılda 1 düzenlenen ve "A Milli Takımların" katıldığı ciddi bir organizasyondur. 15 yaşındaki süt çocuklarının yaptığı ne idüğü belirsiz maçlar "Dünya Kupası" maçları değildir.. Bu yüzden Hakan Şükür'ün rekorunun kırılması gibi bi durum söz konusu değildir..

Ayrıca; Hakan Şükür 5 kez Dünya Karması'na çağrılmış, Şampiyonlar Ligi'nde 22 gol atmış ve Avrupa'da toplamda 38 gol atmıştır.. Ayrıca 2 Başbakanlık Kupası ve 4 TSYD Kupası kaldırmıştır. Bunlarla birlikte Avrupa Kupaları'nda, Milli Takım'da ve Lig'de attığı golleri de geniş ayrıntılarıyla ekledim..

  • Cumhurbaşkanlığı Kupası Rekoru

http://www.milliyet.com.tr/1997/06/03/

  • Bronz Ayakkabı

http://www.milliyet.com.tr/1997/06/23/

  • Asist Krallığı

http://66.102.9.104/search?q=cache:wI23xHWQvzoJ:www.geocities.com/Hollywood/Boulevard/5755/bunlaribiliyormusunuz.htm+http://www.geocities.com/Hollywood/Boulevard/5755/bunlaribiliyormusunuz.htm&hl=tr&ct=clnk&cd=1&gl=tr

  • Türkiye Kupası 25 gol

Hakan Şükür'ün 1987-1988 sezonunda Türkiye Kupası'nda Zonguldakspor'a attığı gol burda kayıtlara geçmemiştir.

http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=22411

Ozgur1905

Hakan Şükürün 2002 yılında attığı gol aynı zamanda dünyanın en hızlı golüdür. Dünya kupasının olmasa bile dünyanın en hızlı golü türkiye 3. liginde kırıldı ve belgelendi. Çeşitli video paylaşım sitelerine "dünyanın en hızlı golü" yazarsanız çıkacaktır.Ayrıca tv haberleri net izleyen herkes bunun farkında olmak zorundadır.Farkında olup bu sayfayı değiştirmeyen herkes Vikipedi'nin tarafsızlık ilkesini baltalamaktadır. Bu yüzden o maddeyi kaldırıyorum.


fotoğraf ebatları[kaynağı değiştir]

fotoğraf ebatları çok büyük 200 px üzerindekiler çirkin oluyor. kupa fotğrafınında pixelleri tek te sayılıyor nerdeyse o nedenle küçültmek gerekli. bu konuda yorumu olan varsa konuşabiliriz.--Qwl ye yaz 15:56, 18 Nisan 2008 (UTC)

Attığı Gollerin Sıralanması[kaynağı değiştir]

Madde içerisinde kendisinin attığı tüm gollerin tek tek yazılması bence gereksiz.Bu madde Hakan Şükürün hangi tarihte kime gol attığını açıklama maddesi değil.Ayrıca askiklopedik bulmuyorum.--egemen 15:20, 18 Haziran 2008 (UTC)

    • Hakan Şükür sayfasının tabir-i caizse "admini" olaraktan bu önermenin muhatabı da ben oluyorum galiba.. Söz konusu durum, muhtemelen Hakan Şükür'ü çekememenizden kaynaklanıyor olabilir. Yani "bana ne ya attığı golleri yazsalar ne olur yazmasalar ne?" demek yerine, bu kadar basit bir olay, işini gücünü bırakıp özellikle zaman harcanarak tartışma konusu haline getiriliyorsa işin içinde art niyet var demektir.. Hakan Şükür sayfasında görmüş olduğunuz bilgilerin yaklaşık yüzde 70-80'i şahsımın çok büyük emekleri ve araştırmaları sonucu oluşmuştur ve an itibari ile mevcut olan bilgiler fazla değil aksine çok yetersizdir kanımca.. Söz konusu kişi kırmadığı rekor kalmamış, dünyanın en çok gol atan ve en çok tanınan Türk futbolcusudur. Türkiye gibi bir üçüncü dünya ülkesini dünyaya tanıtmayı başarmış kişidir.. Avrupa'ya gittiğin zaman insanlara sorduğun "Turkey?" sorusuna verilen cevaptır Hakan Şükür.. Hal böyle iken bırak attığı gollerin tek tek yazılmasını, Hakan Şükür'ün tuvalete gittiği saatleri bile tek tek yazsak yine yetersiz bilgi vermiş oluruz gibime geliyor. Ben keşke daha çok bilgiye ulaşabilsem de onları da eklesem diye hayıflanırken böyle saçma bir çekememezlik yazısı da çok şaşırdım doğrusu.. Ayrıca o kadar araştırmalar yapmış, tablo oluşturma, sayfa düzeni vs. saatlerce uğraşmış, uykusuz kalmış adamın emeğine "gereksiz" yakıştırması yapmak da emeğe çok büyük bir saygısızlık oluyor.. Yani olayı özetlemek gerekirse, bütün dünyanın tanıdığı Hakan Şükür gibi önemli işler yapmış önemli insanların sayfalarındaki bilgiler, olabilecek en maksimum seviyede olmalıdır.. Yani olay sadece Hakan Şükür'le sınırlı değildir.. Ayrıca "Ansiklopedik bulmuyorum" cümleniz ile ansiklopedinin ne anlama geldiğini bilmedğiniz de aşikardır. Bilgi için: Ansiklopedi sayfasına bakmanız yeterlidir.. "Çok değişik konular hakkında oldukça geniş ve olaylara dayanan bilgiler verirler." kısmına dikkat..

Friday, June 20, 2008 - 06.36 AM