Tartışma:Hakan Şükür

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Arşiv
Arşivler
  1. Arşiv 1
  • Dünya kupalarında atılan en erken gol rekoru artık Hakan Şükür'ün değildir. Arşiv 1'de de belirtilmiş ancak tekrar belirtmekte yarar var. İlgili bilgi için Bkz.[1]--a[.]med»»ileti 01:23, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Hakan Şükür'ün rekoru FIFA Dünya Kupası için geçerli. Bu rekor ise "FIFA Dünya Kupaları" için. İkincisi daha geniş kapsamlı; 17, 21 yaş altını da kapsamakta...--Rapsar 15:28, 8 Mayıs 2010 (UTC)

Bu madde Türkçeleştirilmiş yabancı kelime içermektedir.[kaynağı değiştir]

Bu madde'de kullanılan yabancı kaynaklı türetilmiş kelimelerin öz Türkçe karşılığını bu Yabancı Sözlere Karşılıklar sayfada bulunsunuz.Bu imzasız yazı 91.23.40.22 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hangi kelimeler mesela?--Rapsar 16:56, 29 Temmuz 2010 (UTC)

Bunlar transfer, Faal, kariyer, performans, sezon ve benzeri kelimeler.--91.23.53.145 09:43, 16 Ağustos 2010 (UTC)

Tanju gittiğinde Hakan gelmedi[kaynağı değiştir]

Tanju Çolak'ın Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transferi 1991 yazındadır. Hakan Şükür'ün Galatasaray'a transferi ise 1992 yazındadır. Biri ayrıldığında diğeri gelmemiştir. Aralarında bir sezon var. Dolayısıyla bu yanlış bilgiyi metinden sildim. Kullanıcı:Tapfereritter 20:53, 6 Aralık 2011 (UTC)

doğrudur Lemone60 (mesaj) 11:40, 12 Eylül 2015 (UTC)

Açıklamasından da anladığımıza göre açık açık bu konularla ilgilenmiyorum demiş zaten. Hakan Şükür'ün kariyeri açısından bir önemi olmayan açıklama. Bir insan farklı konuda ilk defa bir açıklama yapınca nasıl kaydadeğer oluyor? Önemli olan açıklamanın niteliği değil midir? Bu mantıkla düşünürsek Hatip Dicle de futbolla ilgili açıklama yaparsa o maddeye eklemek gerekir. Hatip Dicle ile ilgili açıklamanın sayfadan çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Sadrettinmesaj 20:29, 8 Aralık 2011 (UTC)

Katılıyorum. Çıkarmıştım da zaten ama...--Rapsar da ne ki? 20:42, 8 Aralık 2011 (UTC)
Hakan Şükür eğer ihtisas alanı olan futbol camiasında kalmış, diğer çoğu eski futbolcu gibi yorumcu, analizci, antrenör vb olmuş olsaydı haklıydınız arkadaşlar. Ancak bu önemli futbolcu Adalet ve Kalkınma Partisinden milletvekili adayı olmuş ve seçilerek parlamentoya girmiştir. O artık ister kabul edin ister etmeyin bir siyasetçidir. İktidardaki partinin milletvekillerinden bir tanesidir. O yüzden siyasete girmemiş olsa, Bu konularla ilgilenmiyorum demesi normal olacakken, ülkede kriz haline gelmiş ve daha halen çözülmemiş hapisteki milletvekilleri gibi yakıcı bir konu hakkında söyledikleri kimlerin nasıl ve hangi yeterliliklerle milletvekili olduğunu göstermektedir. Sadrettin adlı kullanıcının benzetmesi ise eksiklidir. Eğer bir siyasetçi mesleğini bırakarak futbola profesyonel olarak başlarsa benzer bir durum oluşur. Sonuç olarak kişinin siyasi donanımını gösteren bu açıklamanın maddeden çıkarılmaması gerektiğini düşünüyorum. эртлй 21:16, 8 Aralık 2011 (UTC)
Adamın asıl mesleği futbol. Futbolu bırakınca siyasete girdi. Ama basından gözlemlediğimiz kadarıyla etkin bir siyasetçi değil. Bu nedenle siyesi kariyeriyle ilgili Vikipedi'ye ekleyecek bir bilgi olmuyor. O zaman da bu sözü Vikipedi'ye eklemek yersiz önem vermek oluyor. Etkin siyasetçi değil diye, ilk söylediği sözü Vikipedi'ye eklemek bence doğru değil.
Hakan Şükür'ün siyasi meziyete sahip olup olmadığını ima etmek için mi eklediniz bu açıklamayı. Böyle bir tartışma var ise kaynak göstererek açık açık yazılmalıdır. Kişinin bir açıklamasını maddeye ekleyerek imada bulunmak ve okuyucunun bu imayı anlamasını beklemek doğru değil. Sadrettinmesaj 22:14, 8 Aralık 2011 (UTC)
Şu ikinci paragraf benim diyemediklerimi/demek istemediklerimi anlatıyor. Teşekkürler.--Rapsar da ne ki? 22:17, 8 Aralık 2011 (UTC)
Ayrıca kaynakta yer alan son cümle de bunu doğrular nitelikte...--Rapsar da ne ki? 22:18, 8 Aralık 2011 (UTC)
Sevgili arkadaşlar anlatmak istediğim konunun yakıcılığını ifade edemiyorum sanırım. Ülke meseleleriyle ilgileneceğini kamuoyuna açıklamak, milletin vekilliğine aday olmak, daha da önemlisi iktidardaki bir siyasi partiden milletvekili seçilmek hafife alınır bir durum değildir. Hele hele sporu bırakınca siyasete girdi gibi bir ifadeyle geçiştirilebilecek bir faaliyet hiç değildir. Siyasetçinin etkin olması/olmaması diye bir kavram yoktur. Siyasetçi ülkenin geleceğine şekil vermek için millet tarafından seçilmiştir, TBMM içindeki varlığı bile etkin olduğunun kanıtıdır. Yapılan alıntı ilk söylediği söz açısından değerlendirilmemiş, önceki değerlendirmemde de belirttiğim gibi ülkenin hala çözülememiş çok önemli bir siyasi meselesi (hapisteki vekiller konusunun yakıcılığı için kaynak göstermem gerekmiyor herhalde) hakkındaki çarpıcı yorumlarıdır. Bu yorumlar imada bulunmaya gerek kalmaksızın bir siyasetçinin donanımını gösterdiği için çarpıcıdır. Sizler görüşlerinizi belirttiniz, ben de belirttim. İsterseniz konuyla ilgili diğer kullanıcılar da fikirlerini belirtsin. Bunun sonunda bir karara varırız. İyi vikiler...эртлй 06:54, 9 Aralık 2011 (UTC)
Milletvekili seçildiği yazılmış. Bu yeterli. Siyasi yaşamı ile ilgili başka bir olay olursa o da yazılır. Siyasi kariyeri yoksa, Vikipedi'de zorla kariyer mi oluşturalım. Hatip Dicle hakkındaki görüşü, Suriye meselesi hakkındaki görüşü, Tutukluluk süreleri hakkındaki görüşü, Kürt meselesi hakkındaki görüşü... Siyasetçilerin her dediğini, her yaptığını biyografilerinde yazacaksak bu haber niteliğine girer ki, bunun için Vikihaber sitemiz var. Ayrıca bu sözlerin bu biyografide yer alması tamamen bir imadır. Sözler çarpıcı olsun ya da olmasın eğer bu sözlerin niçin biyografide yer aldığı yazılmıyorsa bu bir imadır. İma olmamalı ne denilmek isteniyorsa doğrudan yazılmalıdır. Ansiklopedilerde böyle değil midir. Sadrettinmesaj 18:55, 9 Aralık 2011 (UTC)
Yine katılıyorum Sadrettin'e.--Rapsar da ne ki? 18:57, 9 Aralık 2011 (UTC)
Arkadaşlar, açıklama önemli milletvekili seçilmiş bir spor adamının seçim sonrası yaptığı bir açıklama, benim takip edebildiğim kadarı ile kamuoyunca eleştirildi, sadece kendisine ait değil tüm milletvekillerine ait genel bir yaklaşımın dürüstçe ifadesi olduğundan da dem vuruldu. Ama yanlı durduğu da doğru, zira ardından yanlış anlaşılmasını önleyecek bir açıklama da yaptı. Doğrusu bunu da maddeye eklemekten geçiyor. Lakin açıklama kesinlikle kayda değer, zira Hakan Şükür aday olduğu andan itibaren siyasi kişilik ve siyasetçi olarak düşündüklerini söylemeyi "ilk defa" yapınca acemi evet, ama önemsiz olmuyor.~Tarkovsky~ 20:01, 9 Aralık 2011 (UTC)

Hakan Şükür'e alenen hakaret ediliyor, birileri de bunu onaylıyor. Hakaret içerikli yazıları siliyorum, Ertly denen ateist "İfade hakaret içermemekte ve yaygın olarak bilnmektedir, kaynak da gösterilmiştir." diyerek aynı hakareti tekrar ekliyor. Dindarlığı ile tanınan Hakan Şükür'e hakaret edilmesi ateist Ertly'nin hoşuna gidiyor tabii ki. Ertly'nin bir üstteki tartışmadaki yorumlarına bakacak olursak Hakan Şükür'e karşı olumsuz anlamda taraflı bir tutum içinde olduğu görülüyor. Ne demek ifade hakaret içermemekte yaygın olarak bilinmekte? Üç-beş şeref yoksunu, çapulcu, vatan haini, bölücü terörist, bir futbolcuya hakaret içerikli bir lakap uyduruyor ve aynı kafadaki zihniyet bunu benimsiyor diye o hakaret hakaret olmaktan çıkıyor mu yani? O zaman ben de x takımının tribün lideriyim, Ertly hakkında hakaret içerikli bir lakap uydurup tribündeki binlerce kişiye hep bir ağızdan bu lakabı söyletebilirsem, Ertly'nin lakabı bundan sonra o olacak, kaynağım da binlerce kişi olacak. Bu kadar basit mi yani olay? Koskoca Wikipedia hakaretleri saçma sapan dayanaklarla meşrulaştıran, böyle ciddiyetsiz hizmetlilerin eline kaldıysa çok yazık.. Hakaretin kaldırılmasını; hakareti yazana, hakareti onaylayana ve Ertly'e gerekli uyarıların yapılmasını talep ediyorum. --Kral Hakan Şükür (mesaj) 09:03, 17 Kasım 2012 (UTC)