Tartışma:Habertürk (gazete)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Gazete logosunda Habertürk yerine Haberturk yazıyor, galiba. Madde adını da değiştirmek gerekir mi?--Oğuzhan 11:42, 4 Mart 2009 (UTC)

madde adı değiştirilmiş. aslında ilginç bir durum. yaygın kullanıma göre mi, logoyu esas alarak mı adlandırmalıyız? @Dr. Coal İlgili mevzuat dolayısıyla. demiş. burada da paylaşırsa iyi olur. --kibele 13:01, 31 Ocak 2016 (UTC)

  • Merhaba @Kibele. 1957 tarihli eski Türk Ticaret Kanunu'nda, ycrürlükteki 2011 tarihli Türk Ticaret Kanunu'nun (46.) madde, (3.) fıkrasında ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan Ticaret Unvanları Hakkında Tebliğ'in (4.) madde, (4.) fıkrasında; bir ticaret unvanına “Türk”, “Türkiye”, “Cumhuriyet” ve “Millî” kelimelerinin ancak Bakanlar Kurulu kararıyla konabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte şuradaki habere göre markalarda ise böyle bir kısıtlama yok. Fakat logoda "turk" ifadesinin yer alması ve "Habertürk" isminin marka haklarına ilişkin bir veri bulunmaması dolayısıyla yaygın isimden yönlendirme yapılması gerektiğine inanıyorum. Son olarak şahsen, "Habertürk" adıyla marka hakkı alınsaydı, logolar da buna göre düzenlenmiş olurdu diye tahmin ediyorum. Mevzuat durumu ve uygulamaya ilişkin @Pinar'ın düzeltmek veya eklemek isteyecekleri olabilir. Dr. Coalmesaj 13:41, 31 Ocak 2016 (UTC)
anladım, ben vikipedi mevzuatı sanmıştım. :) bizi ilgilendiren bir yanı olduğunu sanmam ama pınar'ı dinleyelim bir.. yönlendirme zaten yapıyoruz ama ben madde adının da yaygın kullanıma göre eskisi gibi kalabileceğini düşünüyorum. kanaltürk var bir de, logolarında küçük bir numara çekmişler onlar da..--kibele 13:45, 31 Ocak 2016 (UTC)
Kanaltürk logosu gerçekten akıllıcaymış @Kibele. :) Tabii yaygın kullanımın esas alınmasında da öyle aman aman sıkıntılı bir durum yok bence fakat bu durumda da en azından yaygın kullanımla beraber resmî durumun da belirtilmesi gerek diye düşünüyorum. Dr. Coalmesaj 14:35, 31 Ocak 2016 (UTC)
Valla arkadaşlar bu konuda sizden daha az bilgiye sahibim. Web sitesinde sahibi Habertürk Gazetecilik A.Ş. olarak geçiyor. Ticaret unvanlarındaki kısıtlama şirket isimleri için de geçerli olabilir mi bilmiyorum. Türk Patent Enstitüsü'nün marka arama motorunda sorgulama yapınca "Haber Turk" ve "Haber Türk" markalarının Ciner Yayın Holding'e ait olduğu kaydediliyor. TPE'de kayıtlı HABER TÜRK logolarında "Ü" görünüyor. — Pınar (mesaj) 04:02, 1 Şubat 2016 (UTC)
teşekkürler pınar. zaten logoya göre madde adlandırma yapma gerekliliği yok. ismi eski durumuna getirmemizde yarar var. @Dr. Coal bu sayfanın adını değiştirdim ama başka maddeleri ve madde içlerini de değiştirmişsin, onları halledebilir misin rica etsem.. --kibele 07:55, 1 Şubat 2016 (UTC)