Tartışma:Gregory Peck

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


  • peck'in ermeni olduğuna dair bir bilgi ekleniyor. bir iki türkçe sözlük sitesi hariç hiçbir yerde böyle bir bilgi yok. kaynak eklenmediği sürece silinmesinde yarar var. --kibelemesaj 08:40, 3 Aralık 2008 (UTC)
  • merak ediyorsam livaneli'ye sormam söylenmiş. baktım.. ne diyor livaneli? "Bizim bazı Dışişleri mensuplarına göre Ermeni'ydi, asıl adı da Gregor Pekmezciyan'dı." bazı dediği de bir kişi.. belli ki o yazıdan kaynaklanan bir iki alıntı dışında başka bir veri de yok zaten. --kibelemesaj 08:50, 3 Aralık 2008 (UTC)

Bu kadarı pes[kaynağı değiştir]

Gregory Peck in ermeni asıllı olduğu senin kaynak olarak belirttiğin sayfada bile yazıyor; yoksa kaynakları okumadan mı alıyorsun ? Sayfadaki "IMDb sayfası" na girince sanatçının kısa biyografisinin olduğu şu satırlar görülüyor,

Mini Biography:Peck was born in La Jolla, California. His father was a druggist in San Diego... more

burada "more" (more ingilizce "daha fazla" demek) yazan yere tıklayınca sanatçıyla ilgili daha detaylı biyografi ekrana geliyor, ve görmek isteyenler için şöyle bir paragraf beliriyor, (http://www.imdb.com/name/nm0000060/bio )


"He had Catholic Armenian roots from his paternal grandfather, Sam "Peck", an immigrant from England. After he married his second wife, Veronique Passani, she had his ancestry traced and discovered the Armenian lineage. Urging him to learn of his partial Armenian heritage and to learn the Armenian language, he took Armenian classes in his middle age. But, by then, his public persona was fixed. "Gregory" is a common Indo-European name and Armenian surname (Gregorian or Krikorian) and was the name of Saint Gregory the Illuminator, Apostle of Armenia (332 AD)."


Gregory Peck le ilgili bu eksik bilgiyi bu saatten sonra senin eklemen daha doğru olur. bye bye


  • Merhaba, öncelikle üslubunuza dikkat etmelisiniz, yukarıda yazdıklarınız kişisel saldırı kapsamında ve engel gerektirir. Burada söylenen gayet açık; kaynaksız bilgi çıkarılır. IMDB de tıpkı Vikipedi gibi kullanıcıların geliştirdiği içeriğe dayalı bir websitesi (biyografiler ve yorumları kastediyorum). Dolayısı ile oradaki bilgiyi de doğrulayacak güvenilir bir kaynak yoksa Vikipedi'ye eklenmesi uygun değildir.--Gökhan 01:22, 5 Aralık 2008 (UTC)
  • bir ek daha yapalım. o biyografide, resmi adı olan gregory'nin bir ermeni ismi olan gregorian'dan geldiği söyleniyor sadece. yeterli kaynak varsa bir bilgi olarak eklenebilir, ancak isminin yanına resmi olarak eklememiz için daha fazla belgeye ihtiyacımız var. aynı biyografinin başında "Birth Name: Eldred Gregory Peck" de yazıyor farkındaysanız. bu arada, daha önce de defalarca ermeni yanlısı olduğumu söyleyenler oldu, sizinle aynı üslubu kullanıyorlardı.. --kibelemesaj 09:17, 5 Aralık 2008 (UTC)