Tartışma:Gey pulp edebiyatı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Pulp İngilizce kalmış, kurgu anlamına gelen fiction edebiyat olarak çevrilmiş. İlla Türkçe karşılık aramaya gerek yok. Varsa tam bir karşılığı kullanalım; yoksa kalsın orijinali gibi. Bu arada Pulp Fiction filminin başında bu kelimelerin anlamları veriliyordu. Filmin altyazılı bir versiyonu bulunursa oradan bakılabilir.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 17:41, 1 Eylül 2011 (UTC)

Filmde yer alan pulp tanımı: "Yumuşak, nemli ve şekilsiz madde". İkinci tanımı ise "çarpıcı bir ana fikir barındıran ve karakteristik özelliği taslak halinde, henüz bitirilmemiş olan dergi veya kitap".--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 17:44, 1 Eylül 2011 (UTC)

"Pulp literature", yani "pulp edebiyatı" diye bir şey vardır. Türkçe sitelerde "pulp edebiyatı"ndan söz edilir [1]. Ayrıca "fiction" kelimesinin kullanılması aslında bana göre hatalı, çünkü madde kurgusal olmayan eserlerden de bahseder. Bence maddenin başlığı yerindedir. Bambi (ileti) 20:02, 1 Eylül 2011 (UTC)
Size göre değil, konusunda uzmanların dediklerine göre karar vermemiz doğru olan şeydir. Kendiniz dediniz, edebiyatın İngilizcesi "literature"dür, fiction değildir. Aramayı ise tırnak işareti kullanarak yapmak daha sağlıklı sonuç verecektir.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 20:07, 1 Eylül 2011 (UTC)
Ucuz edebiyat gibi bir şey olabilir mi pulp literature?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 20:09, 1 Eylül 2011 (UTC)
Aman, tırnak işareti kullanmayı unuttum, ama yine sonuç var işte. "Pulp fiction" (yani asıl pulp magazine'leri, film değil)'ın Türkçe karşılığının gerçekten "ucuz roman" olup olmadığına dair şüpheliyim. Gerçi Türkçe ana dilim değil, ama Türkçede bu saman kâğıdından yapılmış romanlar gerçekten "ucuz roman" olarak mı biliniyorlar? Bambi (ileti) 20:16, 1 Eylül 2011 (UTC)
Pardon, ucuz derken siz asıl anlamı mı kastediyorsunuz? Hani pahalının zıttı olanı?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 20:19, 1 Eylül 2011 (UTC)
Terminoloji açısından soruyorum işte. Bu kitaplara "ucuz roman" mı denir? Bu arada "ucuz kurgu" (yani "pulp fiction", eğer "ucuz" kelimesini kullanmak doğru ise) için bir arama yaptım, hep alakasız şeyler çıktı. Bambi (ileti) 01:57, 2 Eylül 2011 (UTC)
Bu maddedeki ucuz, gerçek anlamıyla kullanılıyormuş. Ben sandım ki basit, bayağı anlamıyla kullanılıyor. Bildiğimiz pahalı olmayan anlamında kullanılıyormuş. Allah Allah?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:27, 3 Eylül 2011 (UTC)
Aslında parasal açıdan çok ucuzdurlar ve o nedenle özellikle bildiğimiz beyaz kâğıdın çok pahalı olduğu dönemde popüler idiler. İngilizcede "pulp" kelimesi kâğıdın asıl materyalini (en:Pulp (paper)) kasteder, herhangi bir "ucuz" özellik değil. Bambi (ileti) 15:45, 3 Eylül 2011 (UTC)