Tartışma:Güney Kore

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Maddenin adının "Güney Kore" olması gerekir diye düşünüyorum. "Kore Cumhuriyeti" ülkenin resmî adı. "Güney Kore" ise bilinen, tanınan adı. --Mskyrider ileti 19:33, 27 Nisan 2008 (UTC)

Bence Güney Kore Cumhuriyeti adı tamamen yanlış olmakla birlikte Güney Kore ise olabilir. Ancak o zaman Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni Kuzey Kore yapmamız lazım. Bunun sebebini anlatmama gerek yoktur herhalde. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 19:38, 27 Nisan 2008 (UTC)

Başbakan ve Devlet Başkanı[kaynağı değiştir]

İngilizce Vikipedi'ye göre bu sayfadaki başbakan ve devlet başkanı isimleri yanlış. Devlet başkanı:Lee-Myung Bak başbakan:Han Seung-Soo --Bu imzasız yazı Fenerbahceligirl 001 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

2.Dünya Savaşı bahsi ve ABD[kaynağı değiştir]

İkinci Dünya Savaşı ve sonrasındaki bölünme çok iyi işlenememiş. Aynı Almanya'nın bölünmesi gibi bir durum sözkonusu ortada... illâ Berlin Duvarı gibi bir unsur mu gerekiyor bunu görmek için. Tek bir millet iki politik yönelimi olduğu için bölünmüş durumda. Bunu sağlıklı bir şekilde işlemek gerekiyor.

İyi çalışmalar--Bu imzasız yazı Maver (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İngilizce bölümler[kaynağı değiştir]

88.235.222.36 20:11, 29 Ekim 2013 (UTC)Birkaç paragraf sırf ingilizce, bazı yerler de çok kötü çevrilmiş.

Tabi haklısınz maddeyi kötü çevirdim bunun nedeni önce maddeyi anlayacağım bir şekilde çevirmek ve sonrasında türkçeleştirmek. Saygılarımla Sero1988 11 Aralık 2013 13:51 (UTC)