Tartışma:Erhan Gökgücü

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

silinecek de silinecek[kaynağı değiştir]

..diye önce hızlı sil,sonra bekletmeli sil.. ne diyor o şablonda.. "yapacağınız değişikliğin özet kutusunda açıklayınız" ve de "Eğer bu etiket kaldırılmışsa geri konmamalıdır". değişiklikte söylendi, 'bariz kayda değer' diye. memleketin onlarca ödül sahibi yönetmeni, kaynaksız olarak etiketlenir, gereken yapılır. bu vikipedi'nin en temel politikalarından habersiz kullanıcılara ya açıklama yapınız ya da değişikliklerine göz gezdiriniz. @Superyetkin, @Vikiçizer.. gereği yapılmayacaksa da bu şablonun ya içeriğini değiştirin ya da tamamen kaldırın. ayrıca bu kullanıcının bu üslubuna kimse dayanmak zorunda değil, onu da bir kez daha hatırlatalım. --kibele 23:19, 9 Eylül 2016 (UTC)

Yazmışta yazmışlar falanca ödül almış onu çekmiş bunu itmiş ee nereden bileceğiz biz? Siz dediniz diye mi önemli bir zat oldu he öyleyse kalsın nasıl olsa kalite kontrol amirleri onay verdi ben inandım kesin kayda değerdir. Sübanallah geçin bunları geçin kayda değer olduğuna dair bir iddianız varsa bekletmeli sil şablonun açıklamasında yer alan kaynaksız yazısına itibar ederek sayfayı kaynaklandırında doğru olup olmadığını teyit edelim. Bu işler ben öyle dedim öyleyse öyledir demekle olmuyor. --II. Niveles (mesaj) 23:22, 9 Eylül 2016 (UTC)
Bilginin doğruluğunu sorguladık diye üslubu bozuk kurallardan habersiz olduk iyi mi? Kaynaklar eklenecek bu zatın kayda değer olduğu ispatlanacak yoksa silinir. --II. Niveles (mesaj) 23:28, 9 Eylül 2016 (UTC)
Bekletmeli sil şablonu gerekçeli eklenmek zorundadır, tıpkı hızlı sil şablonun da gerekçeli eklenmek zorunda olduğu gibi. Peki, gerekçesiz veya geçersiz bir gerekçe ile eklenmişse ne olacak? Gerekçesiz veya vandalizm içeren bir gerekçeyle bu şablonlar eklenmişse herhangi bir kullanıcı bu değişikliği yine gerekçe göstererek geri alabilir. Ama gerekçesi makul ve acilen müdahale edilmesini gerektirmeyen bir durum ise bu durumu hizmetlilere bırakmak, değişiklik savaşına mahal vermeden aktif hizmetli varsa bilgilendirmek gereklidir. Hızlı sil veya bekletmeli sil şablonu eklendi diye hemen maddeler silinmiyor, en azından ben silmiyorum. Öte taraftan kaynaksız bir maddenin kayda değerliliğini tespit etmek işi zorlaştırır. Okuru da yanıltabilir. Kaynaksız olmak, ne hızlı sil ne de bekletmeli sil gerekçesidir, SAS olmaya da gerekçe değildir. Kaynaksız diyerek silinme isteyemeyiz, ama KD değildir ve/veya maddede anlatılanlar hatalıdır, saptırmadır yani vandalizm vardır argümanlarıyla silinme isteyebiliriz. Maddeyi değişiklik savaşına girilmemesi için 1 günlüğüne korumaya aldım ve bekletmeli sil şablonunu geçersiz gerekçesi sebebiyle çıkardım. KD ve kaynaksız şablonlarını ekledim. Kaynaklandırma ve doğrulanabilirlik ilee KD'liği ortaya konulduğunda elbette bu şablonlar çıkartılabilir. Hızlı sil gerekçesi KD olmadığı ise de muhtemelen yine silinmeyecek ve belki hizmetli marifetiyle SAS'a taşınacak veya şablonu etiketleyen kullanıcıdan SAS'a taşıması istenecekti. Madde doğru düzgün kaynaklandırılmış ve doğrulanabilmiş olsaydı bu da yapılmayacak şablon çıkartılacak, etiketleyen kullanıcı bu şablonların kullanımı konusunda uyarılacaktı. Yine de madde şu haliyle SAS'a taşınamaz diye bir durum yok, her vikide olması gereken bir madde olmayan kaynaksız ve doğrulanmamış metni SAS'a taşımak vandalizm olarak görülmez, taşınır, tartışılır. Üslup konusunda çok kez uyarılarda bulunuldu, engel verildi, iletişimde düzgün üslup amaca hizmet eder, üslup düzgün değilse amaca da zor ulaşılır. Amacımız ansiklopedik katkı ise üsluba dikkat edelim. Bu tip 5-10 dakikada tırmanan değişiklik savaşlarından uzak duralım. Vikiçizer (mesaj) 10:52, 10 Eylül 2016 (UTC)