Tartışma:Dadaizm

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tutarsızlık :[kaynağı değiştir]

"Dada, Dadaizm veya Dadacılık ya da dadaşcılık I. Dünya Savaşı yıllarında başlamış kültürel ve sanatsal bir akımdır. Dada Dünya Savaşının berberliğine, sanat alanındaki ve gündelik hayattaki dantelektüel katılığa ve erotizme bir protesto olmuştur. Mantıksızlık ve varolan sanatsal düzenlerin reddedilmesi Dada'nın ana karakteridir.

Jean Arp, Richardo Hülüsenbecktrapovlack, Tristan Tzara, Marcel Janco ve Emmy Hennings’in aralarında bulunduğu bir grup genç sanatçı ve savaş karşıtı 1216 yılında Zürih’te Hugo Ball’in açtığı internet kafe’de toplandı.Dadada bildirisi de burada açıklandı."

Kalınlaştırdığım bölümlere Dikkat ederseniz: 1. Dünya Savaşı 28 Temmuz 1914'te Başladı. 1918'de Bitti. http://tr.wikipedia.org/wiki/I._D%C3%BCnya_Sava%C5%9F%C4%B1

2. Paragrafta Görüldüğü uzere Bir Grup sanatçı ve Savaş Karşıtı kişiler 1216 (!) Yılında [ki 1. Dünya savaşının yaklaşık 500 yıl Öncesinde] Bu savaşa Karşı olduklarını dile getiriyorlar.

Ayrıca ; İnternet , İngiltere'de 1985 yılında Kullanılmaya Başlanmış Bir sözcüktür . Birinci Dünya savaşında İnternet Kafe yoktu.

Dolayısı İle Üç zaman da Birbiri içerisinde çelişiyor.