Tartışma:Cirit

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Cirit maddesi var zaten+madde tamamen taraflı bir bakış açısı içeriyor.--RapsarEfendim? 12:12, 5 Haziran 2012 (UTC)

  • Mrh.Sn.Rapsar, Cirit(Atlı Spor) maddesi yorum sayfasında "Cirit maddesi var zaten+madde tamamen taraflı bir bakış açısı içeriyor" derken mevcut maddeyi mi yoksa yeni düzenlediğim Cirit(Atlı Spor) maddesini mi kast ediyorsunuz? Öncelikle belirtmeliyim ki: Mevcut sayfa "Cirit" hangi cirit? Özellikle spor müsabakalarında sporcuların belirli bir mesafe yerden koşarak attıkları cirit mi, yoksa At üzerinden atılan Atlı spor diye ifade edilen cirit mi? İkisi de malum farklı şeyler.Diğer bir husus ise; Cirit(Atlı Spor) sayfasının her madde konusu sonunda referanslar verdim.Bunların arasında Erzurum Valiliği ve Türkiye geleneksel spor dalları federasyonu da var.Mevcut sayfa Cirit sayfasında yazılanlardan hiçbiri onay almamış, madenin taraflı bakış açısı ile yazıldığı notu zaten var ve refaransı olmayan ifadeler.Cirit sayfasına Başlığın diğer anlamları için bağlantı vermiştim ve geri aldım.Bu anlamda bende size katılıyorum. Cirit sayfası ile ilgili ben herhangi bir çalışma ,katkı yapmadım.Erzurum sayfası ile yapacağım çalışma öncesi hazırlığa esas olarak Cirit(Atlı Spor) sayfasını hazırladım. Size zahmet bağlantılardan referansları kontrol ederek yeni hazırladığım Cirit(Atlı Spor) sayfasını tekrar incelerseniz ve bu arada mevcut " Cirit " sayfasının tartışma sayfasında yazılanları da okursanız bu konuda daha fazla bilgi sahibi olacağınıza inanıyorum.İyi geceler..--Eğitmen Mahmut (mesaj) 22:39, 5 Haziran 2012 (UTC)
Maddeyi okumadığım için içeriğine yorum yapamayacağım da ilk bahsettiğiniz spor cirit atma olarak geçiyor zaten. Yani bu sayfanın adını parantezli açmaya gerek yok. Cirit sayfasıyla birleşmesi daha uygun olur.–h.çağrımsj 07:07, 6 Haziran 2012 (UTC)


Merhaba. Öncelikle sayın demeseniz de olur, hatta siz demeseniz de olur diyeyim :) Tartışma sayfasına onu 12:12, 5 Haziran 2012'de eklemişim. Maddenin o anki durumu şu veya muhtemelen şu imiş. Sizin katkı yapmadığınız zamanlar yani. Madde adı konusuna gelirsek, o Olimpik spor "cirit atma" olarak geçer, hiçbir zaman cirit olarak kullanılmaz. Sorun olmaz yani cirit olmasında madde adının. Madde içeriğine gelirsek, madde içeriği telifli metinlerle dolup taşmış adeta. Herhangi bir sitede yer alan içeriği kopyala-yapıştır yapmıyoruz. Telif hakkı ihlaline giriyor. Ek olarak Türkçe Vikipedi, var olan nesnel bilgiyi Türkçe dilinde sunma amacı güder. Yani maddelerde ne Türkçeye ne de Türkiye'ye ağırlık verilir, bu bakış açılarıyla yazılır. Biz diye bir şey yoktur. Geleneksel spor dallarımızdandır. gibi cümleler tam da buna örnektir. Bu yüzden önce telifli içeriğin kaldırılması, sonra dilin tarafsızlaştırılması (nesnelleştirilmesi) en son da bilgilerin güvenilir kaynaklar tarafından desteklenmesi gerekmektedir. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:57, 6 Haziran 2012 (UTC)
  • Mrh., tartıştığımız konu Vikipedi Cirit ve Cirit(Atlı Spor) sayfaları. Cirit sayfasının son haline esas tek kaynak ve dış bağlantı olarak gösterdiğim Türk Dil Kurumu [1] sitesi ….gov.tr uzantılı bir sitedir.Yani Devlet Kurumu Web sitesidir.Telif hakkı söz konusu değildir.

Diğer sayfa Cirit(Atlı Spor) sayfasının son haline esas kaynak ve dış bağlantı olarak gösterdiğim: 1- Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu [2] sitesi de ..gov.tr uzantılı (www.gelenekselfed.gov.tr/) bir sitedir.Telif hakkı söz konusu değildir. 2- Erzurum Valiliği [3] resmi web sitesi (www.erzurum.gov.tr). Bu sitenin Kültür bölümünde özel olarak Cirit bölümü oluşturulmuş ve bu bölüm bir akademisyene hazırlattırılmış.(Güvenilirliği anlamında endişeye gerek yok) Yazı ve açıklamaların yer aldığı Site ve sayfa devletin resmi web sitesi. Cirit(Atlı Spor) sayfasında kullandığım başka kaynak yok.Üstelik olduğu gibi ifadeleri iddia ettiğiniz şekilde kopyala-yapıştır usulüyle de oluşturmadım. Tek tek uyarladım. Vikipedi telif hakları ve güvenirlilik konusunda bildiğim kadarıyla ..gov.tr uzantılı kaynakları en güvenli olarak bulmaktadır. Bu arada yoğunluğunuzun farkındayım, özellikle bu sayfada yazılanlardan anladığım kadarıyla. Lütfen yukarıda verdiğim bilgiler ışığında söz konusu sayfaları yeniden inceler misiniz ? Ayrıca hitap konusunda gösterdiğiniz tevazu ve samimiyete de teşekkür ederim...İyi çalışmalar.--Eğitmen Mahmut (mesaj) 18:12, 6 Haziran 2012 (UTC)

Devlet uzantısı var diye telif hakkı yoktur gibi bir şey yok bildiğim kadarıyla. Bakınız, en altta Tüm Hakkı Saklıdır. yazıyor mesela.--RapsarEfendim? 20:08, 6 Haziran 2012 (UTC)
  • Futboldaki kural her yerde aynıdır.İster devlet sitesinde olsun ister özelde.Yazdıklarımı doğrulaması anlamında kaynak olarak gösterdim ben bu siteyi.Bunu yapmadan da Burada olduğu gibi de yapabilirdim.Aslında ben sizden içerikle ilgili yapıcı eleştiri bekliyordum.Sizinle bu şekilde harcadığım zaman belki de Vikipedi adına büyük kayıp.Gereksiz tartıştığımızı düşünüyorum.30 yılı aşkın süredir dil öğretmenliği yapmaktayım dilden eleştiriyorsunuz, saygı kuralları çerçevesinde size hitaben yazıyorum sanki nezaketten rahatsız oluyorsunuz.Doğup büyüdüğüm memleket ve yaşadığım kültürle ilgili sayfa hazırlıyorum (bol bol kaynak göstererek)gene size kabul ettiremiyorum.Adil olmayan bir tavırla bildiğimi adeta yok sayıyorsunuz.Yoksa başka bir art niyet mi var şahsıma ,ondan da tam emin değilim. Kardeşim burada çok çok kıymetli zamanımı insanlara faydam olsun diye harcıyorum, siz gereksiz yere beni yoruyorsunuz.Allah aşkına 200 den fazla dilde yazılıp çizilen Vikipedide sizden başka bu işi yapacak olan birileri yok mu?Lütfen diğer yetkililer tartışma konusu sayfaları incelermisiniz?Herkese iyi akşamlar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 20:42, 6 Haziran 2012 (UTC)
  • Evet, telif ihlali giderilmiş gördüğüm kadarıyla, elinize sağlık :) Bazı şeyler var, bunlara da dikkat ederseniz tam süper olacak. Noktadan sonra bir tane boşluk bırakın, bu sayede maddenin okunabilirliği kolaylaşır ve daha iyi görünür. "bu oyuna en çok gönül veren İl Erzurum ve yöresidir" ve "izlenirken tarih adeta yeniden yaşanır" gibi ifadelerden kaçınmalısınız, bu tür ifadeler ansiklopediye yakışmaz. Sadece bilgi veren, hiçbir yorum içermeyen nesnel bilgiler bulunduruyoruz. Bir de sanırım kaynak göstermeyle ilgili bazı eksikleriniz var, şuraya bakmalısınız. Bu dediklerimi lütfen yerine getiriniz, bu arada revizyonu kabul ettim. Teşekkürler! --Berm@nyaİleti 16:51, 8 Haziran 2012 (UTC)
  • Öncelikle katkılarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Özellikle belirtmek isterim ki,yaklaşımınız ve uslubunuz bu tür çalışmalarda olması gereken tarzda.Sizi gönülden kutluyorum.Bu sayfayı hazırlarken bir takım araştırmalar yaptım.İnanırmısınız İlgili Federasyon sitesi dahi bu kadar net ifadeler yoktu.Zaman zaman kendi ifadelerimi kullanarak katkı sağladığımda 'kaynaksız' gerekçesiyle çalışmalarım siliniyor.Olduğu gibi bilgileri alıp derliyorum o zaman da ' Telif hakları ' deniliyor.Bu tür alıntıların ancak ..gov.tr uzantılı sayfalardan yapılabileceği söyleniyor. Onu yaptığımda de gene siliniyor, 'Her ..gov.tr dosyası doğru değildir' veya 'Teliflidir' gibi çifte standart uygulamaları ile maalesef karşılaşılabiliniyor.Bazen inceleme yapanlar çerçevenin dışına çıkıp kişilikleri çalışılıyormuş gibi davranabiliyorlar.Bu tür davranışlar çok üzücü.Bu muameleye maruz kalan kullunıcıda ister istemez motivasyon bozukluğu yaşanabiliyor.Çünkü yaşadım iyi biliyorum.Heves kırılıyor..Vikipedide çalışma yapmak, katkı sağlamak belki çok zor bir iş değil ama penceremden gözüken o ki bu çalışmaları: inceleyen, değerlendiren, kabul veya ret yetkisine sahip kişilerin; anlayış, yaklaşım ve iletişim konusundaki durumları değerlendirilmelidir.Hatta bu tür 'hizmetli' veya başka statüdeki insanlarda Vikipedi politikalarının esas alt yapısını oluşturan 'Tartışma ve Oylama' sonucunda ya yetkileri ellerinden alınmalı yada gerekiyorsa davranış bilimleri, iletişim anlamında bir şekilde eğitilmelidirler.Size tekrar saygı ve sevgilerimi iletiyorum.Msj.nızda belittiğiniz eksikleride kısa süre içerisinde gidermeye çalışacağım.İyi çalışmalar....--Eğitmen Mahmut (mesaj) 17:30, 8 Haziran 2012 (UTC)
Üslubum hakkındaki düşünceleriniz için çok teşekkür ederim, beni mutlu ettiniz :) Bazı kullanıcıların heves kırıcı bir üslubu olabilir, ama emin olun, Vikipedi'de katkı yapan "herkes" iyi niyetli. Sizin hevesinizi kırmışlarsa, istemeyerek, bilmeyerek kırmışlardır. Vikipedi'de, sorumluluğu dışında şeyler yapan kullanıcılara gerekenler yapılıyor. Geçmişte bunu gördüm, mesela birden fazla hesap kullanan bir hizmetlimiz oldu geçmişte. Bu anlaşılınca topluluk oldukça şaşırmıştı, yetkileri alındı, çünkü Viki yönergeleri bunu gerektiriyor. "Herkese aynı adalet". Herhangi bir kullanıcıyla probleminiz olursa çok nazik bir üslup ile iletişime geçerek halledebilirsiniz veya başka bir kullanıcıyı durumdan haberdar ederek arabuluculuk ile problemi halledebilisiniz. Yardıma ihtiyacınız olursa, bir sorununuz olursa lütfen çekinmeyin, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Kolaylıklar dilerim. --Berm@nyaİleti 17:39, 8 Haziran 2012 (UTC)
Bir de telif sorunuyla ilgili olarak Vikipedi:Telif hakları ve Vikipedi:Araştırma kaynakları sayfalarını okuyarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Sanırım kopyala-yapıştır yaptığınız sitenin en altında tüm hakları saklıdır yazıyordu, bundan dolayı telif ihlali sayılmış olabilir. Tek gereken kopyala-yapıştır yapmamak. Örneğin, Henry Stanley 40 deve ile Afrika'ya doğru yola çıktı şeklindeki bir bilgiyi Vikipedi'ye 40 develik bir kervan ile Afrika'ya doğru yol alan Henry Stanley... şeklinde yazabilirsiniz, gördüğünüz gibi çok kolay :) Sevgiler saygılar. --Berm@nyaİleti 17:44, 8 Haziran 2012 (UTC)
  • OK.Tekrar teşekkür ederim.İyi akşamlar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 17:43, 8 Haziran 2012 (UTC)
  • Merhaba Bermanya.Dilerim herşey tamam. Bu sayfayla ilgili çalışmamı şimdilik sayenizde tamamlamış oldum. İleride maddeyle ilgili resimler edindiğimde onlarıda eklerim. Herşey için tekrar tekrar teşekkür ederim, zaman ayırdınız, ilgilendiniz. Dilerim daha güzel çalışmalarda yine diyaloğa geçeriz. Hoşça kal.Selamlar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 20:18, 8 Haziran 2012 (UTC)
Sayemde mi? Ben bir şey yapmadım ki, sadece bir iki tane tavsiye vererek kontrol işlerini tamamladım :) Yararlı katkılarınız için tekrar tekrar teşekkür ederim. Vikipedi'de aktif olarak katkı yapmanızı dört gözle bekliyorum. Sevgiler saygılar. --Berm@nyaİleti 22:07, 8 Haziran 2012 (UTC)

Tam fotoğraf eklenmesi gereken bir madde... --E4024 (mesaj) 11:08, 11 Haziran 2012 (UTC)