Tartışma:Barbar akınları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tarih (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Barbar akınlarının göçebe toplulukların yaptıkları akın olduğu söyleniyor ama Gotlar, Vandallar, Lombardlar, Franklar, Jütler ve Saksonlar bunların hiç biri göçebe değil.

Bence bu madde silinmeli hiç kimse bir ansiklopedide bir milleti barbar olarak niteleyemez. --Ruzgarmesaj 01:04, 5 Haziran 2006 (UTC)

Sanirim burada bir anlam karmasasi var. "Barbar" ve "Barbarlar" ayri seyleri tanimliyor her ne kadar koken olarak ayni olsalarda. "Barbarlar" diye bir basligimiz olmadan bu basligin olmasi biraz tuhaf duruyor ve dogal olarak yukaridaki yanilmaya yol acabilir. Dusuncem "[[Barbarlar]" diye bir madde acmak (bknz. en:Barbarian) ve bu icerigide oraya tasimak. Citrat 17:51, 18 Haziran 2006 (UTC)

Maddeye konulan sil şablonuyla ilgili tartışmalar sırasında vurgulanan eleştiri ve yorumlar çerçevesinde maddeyi düzenliyorum. Ancak kabul edilir ki, konu nazik bir konudur. Maddenin düzenlemesine devam ediyorum ama, bir yanlışım olursa lütfen uyarın. Makedon 15:37, 20 Haziran 2006

Sayın Makedon, bu maddede gösterdiğiniz özen için şahsım adına şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.--LandSCape 20:32, 20 Haziran 2006 (UTC)

Sayın LandSCape, hepimiz vikipedi için özen göstermiyor muyuz zaten. Ben de sizler gibi çorbaya karınca kararınca birşeyler katmaya çalışıyorum. Üzerinde çalıştığım diğer bazı maddeler gibi bunda da zorlanıyorum aslında. Kitaplarımdan çoğu Ank.da kaldı. Kaynak sıkıntısı, akılda kaldığı kadarıyla yazmak endişesi, vs. vs. Tüm kullanıcı arkadaşların yardımlarına güveniyorum. Saygılarımla.--Makedon 23:35, 20 Haziran 2006