Tartışma:Atropatena

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: QIZILBAŞ cənubi Azərbaycan türkü tarafından 1 yıl önce ANTROPATENALILAR TÜRK KÖKENLİDR başlığına
Vikiproje Azerbaycan (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Azerbaycan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Azerbaycan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje 10K (Taslak-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İran (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İran maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İran kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

azerbaycan albanyası ile albanıa arasında tarihi bir bağlantı var mıdır?

Takabeg, Azerbaycan tarihi ve kökeni Atropatena devletinden gelmektedir. Lütfen, maddeye şablon ekleyip-çıkarmadan önce, tartışma sayfasında konsensusa gelmen gerek. Atabəy 01:15, 25 Ağustos 2009 (UTC)

Bu tarihi bölge günümüz Azerbaycan Cumhuriyeti'nde değil. Dolayısıyla Azerbaycan-taslak şablon uygunsuzdur. Takabeg ileti 01:17, 25 Ağustos 2009 (UTC)

Sözlerine ilk önce kaynak bulman gerek. Bugünkü Ermenistan da tarihen farklı topraklarda yerleşmiştir, bu halde Ani ve ya Ararat'ın Ermenistana ilgisi olmadığı mı demektir? Atabəy 01:21, 25 Ağustos 2009 (UTC)

Ani için Ani maddesinde, Ararat içinse Ağrı Dağı maddesinde konuluşabilir. Bu madde konu Atropatena. Azerbaycan kelimesinin kökeni olabilir derler. Sadece o kadar. İlgisi sıfır değildir fakat Azerbaycan-taslak şablonu eklenmesi gerekmez. O derecede ilgisiz. Takabeg ileti 01:25, 25 Ağustos 2009 (UTC)

Hayır efendim, Ağrı Dağı maddesinde Ermenice yazı neden verilmiş. İlgi yokmu? Yoksa orda da mı çıkaralım? Takabeg, bir daha :) Atropatena = Azerbaycan demektir. Böyle besbelli gerçekler üzere tartışmalar yapman açıkca komik ve anlamsız. Ayrıca değiştirmelerin Azeri kimliğini soru altına alma ve milliyetçi amaç taşıması gözönündedir. Atabəy 01:34, 25 Ağustos 2009 (UTC)

Takabeg, konuyu tartışmanı rica ederim. Tartışma sayfasında konuyu araştırma çabası göstermeden şablon çıkarman - çok basit bir vandalizmdir. Atabəy 18:15, 26 Ağustos 2009 (UTC)

ANTROPATENALILAR TÜRK KÖKENLİDR[kaynağı değiştir]

Antropatenalılar albanlar avarlar vs. Gibi türk kökenlidirler ve bu günü azerbaycanlıların kaşgayların horasanlılararın ve dağıstanlıların atalarıdırlar aksini kanitlamaçıkda saçma sapan kaynaklar vermeyin ve boş tartışmalar yapmayın lütfen. QIZILBAŞ cənubi Azərbaycan türkü (mesaj) 15.41, 9 Eylül 2022 (UTC)Yanıtla

Sizi destekliyorum . Jahrein999999 (mesaj) 15.58, 9 Eylül 2022 (UTC)Yanıtla

  • Burada daha çok bir krallıktan bahsediliyor, bu bölgede yaşayan halkların kimliğinden değil. Lütfen kaynak vererek, özellikle de ulaşılabilir kaynak vererek katkı sağlayınız. --Hiroşi 18.57, 9 Eylül 2022 (UTC)Yanıtla

Hanedanın Fars kökenli olduğuna dair biraz daha kaynak eklenmeli. yada hanedanın etnik kökenini pers/Fars yazdığı kısım çıkartırmalı, böyle daha tarafsız ve berrak olacaktır. QIZILBAŞ cənubi Azərbaycan türkü (mesaj) 14.57, 10 Eylül 2022 (UTC)Yanıtla