Tartışma:Ahmet Anzavur Paşa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • 84 yaşında ayaklanma çıkarmış olma ihtimali düşük üstelik bu konuda açık bir bilgi de yok o yüzden doğum tarihini kaldırdım.--Kadirmesaj sayfam 01:39, 5 Nisan 2013 (UTC)

Bu Çerkes hangi Çerkes?[kaynağı değiştir]

Soyadı aznavur/anzavur denen Gürcü soylularını (აზნაურნი aznaurni ya da აზნაურები aznaurebi) hatırlatan bu "Çerkes" büyük ihtimalle Abhazlardan olabilir. --Kmoksy (mesaj) 19:30, 23 Nisan 2013 (UTC)

Muhittin Ünal'ın Kurtuluş Savaşı'nda Çerkeslerin Rolü (TSK da refarens olarak kullanıyor, dolayısıyla güvenilir kaynaklardan sayılıyor, bence) adlı kitabında hangi Çerkes olduğu belli ise Adığe, Abaza, Abhaz, Ubıh olarak gösteriliyor. Fakat belli değilse topluca Çerkes olarak gösteriliyor. Burada sadece Çerkes olarak geçiyor ama diğer kaynaklarda Sisiyanov gibi Rus idaresine sadakatle hizmet eden ne kadar Gürcü "Aznavur"ları vardır. (Türk yılı, 1928), Bunun için Thamara Konya sarayına gelirken yanında papazı, mukaddes eşyası, hizmetçileri hatta Gürcü (Aznavur) begleri de bulımuyordum. (Türkiye Selçuklularında Ordu), Aznavur terimi Gürcü asıllı timar sahibini ifade eder....Takabeg ileti 19:44, 23 Nisan 2013 (UTC)

Gürcüce Aznavur adını alan "Çerkes" akla Gürcistan/Abhazya'daki Abhazları getirir. Kimi Abhaz soylu aileleri Abhaz-Gürcü karışımıdır. Yeri gelmişken, Türkiye'de (ve diğer Osmanlı coğrafyasında) Abaza adı hem Rusların Abazin (Абазин) dedikleri Asuvaları hem de Abhaz (Абхаз) denen Apsuvaları belirten bir ortak addır (< Murat Papşu 2006, Bir Adlandırma Sorunu: Abhaz mı Abaza mı?) --Kmoksy (mesaj) 19:53, 23 Nisan 2013 (UTC)