Tartışma:Ahmed Arif

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Murataksoy0244 tarafından 3 ay önce Ahmet Arif Kürt değildir. Bunu kendisi söylüyor. başlığına
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

"Ahmet Arif, Diyarbakır doğumlu Kürt şair, gazeteci." cümlesindeki "Kürt şair" tanımlaması pek içime sinmedi. Kafatasçı bir yorum olarak algılamayın bunu.

--Zorbaİleti 09:43, 17 Ocak 2008 (UTC)

"Kürt kökenli şair" denilebilir --60.240.112.112 09:47, 17 Ocak 2008 (UTC)

Bir insan ya Kürt'tür ya da Türk. "asıllı" sözcüğü de bana garip ve kafatasçı geldi.Ayrıca Ahmed Arif "Kalbim Dinamit Kuyusu" adlı söyleşi kitabında Türk olduğunu söyler. En iyisi Ahmed Arifi hiçbir etnik kalıba büründürmeden sunmaktır.

Bence bu hali iyi oldu. Kürt ise kürt yazalım, bunda bir kötülük yok, ancak ihtilaf varsa basitçe "Diyarbakır doğumlu" demek bizi anlamsız tartışmalardan uzak tutar ve okuyucuların kendine kalır yorum yapmak. Saygılar.Sağlamcıileti 22:11, 4 Şubat 2008 (UTC)
  • bir insana kürt veya türk demek ne kadar gocundurabilecek birşey çok garip? bir insan kürt'se kürt'tür türk'se türk'tür ne var bunda? neden bu kadar basit şeyler için gereksizlik yapılır? bir insanı kürt olarak algılamak bu kadar mı zor?

arkadaşlar bende bu siteyi seviyeli bilirdim. Bu nedir ya Kürt desem mi demesem mi ne demek bu ya siz halen bunu bile değiştiremediyseniz yazık. bir insanın kürt olması neden bu kadar garipseniyor merak ediyorum Türk şair denildiğinde bu kadar tartışma konusu oluyormu. değişmek gerekiyor arkadaşlar. NE MUTLU İNSANIM DİYENE!!!!!

Aktarma Hakkında[kaynağı değiştir]

Muğlalı Olayı sayfasındaki Ahmed Arifle ilgili aşağıda belirttiğim bölümün Muğlalı Olayı sayfasından Ahmed Arif sayfasına taşınmasının, Muğlalı Olayı maddesinin konu bütünlüğünü sağlayabilmek adına faydalı olacağını düşünüyorum.Aktarılmasını önerdiğim Muğlalı Olayının son paragrafı şu şekildedir:

"1970 yılının getirdiği başarıların ardından bir süre plak yapmayan sanatçı bu dönemde bir Anadolu turnesine çıkar. Turne sırasında Siverek yolunda donma tehlikesi geçirir; bir kamyon şoförü tarafından kurtarılır. Bu olayın ardından bir plak yapar ve “Emmo” adlı bestesini bu kamyon şoförüne ithaf eder. Plağın arka yüzünde Ahmed Arif'in şiiri üzerine bestelediği “Vurulmuşum” adlı şarkı vardır. Kızılok, 1972’de bu şarkıyla Bulgaristan’da yapılan Altın Orfe Festivali'ne katılır."--Brankhos 17:47, 8 Aralık 2008 (UTC)

Şiirlerinde herzaman anadoluda yaşayan halkların kardeşliğine vurgu yapar.[kaynak belirtilmeli]diyen bilader, kaynak siirleridir ac da oku. ne cahilliktir bu ya.

babası türk annesi kürt yani hem kürt hem türk tür işte anadoludur.

Şairin kimliği hakkında yapılan tartışma yersizdir. Şair bu tarz tartışmalara karşı cevabını vermiştir ve hüküm giydiği düşüncelere bakarsanız şair köken olarak Kürt kökenini tercih ettiğini belirtmiştir. Bu nedenle şaire saygınız varsa düşüncesine de saygı duyup bu "gereksiz" tartışmayı sonlandırınız lütfen.

Etnik kökeni hakkında değişiklik[kaynağı değiştir]

Ahmed Arif'in babası Türkmen iken Annesi Kürt dür.Etnik köken olarak her ikisinin belirtilmesi daha uygun ve mantıklıdır.(eSaSiuN 20:57, 14 Ağustos 2011 (UTC))

Etnik Köken[kaynağı değiştir]

Ben defalarca Ahmet Arif'in de kendi ağzından yapılan röportajları örnek göstererek Diyarbakırlı Türkmen bir babanın oğlu olduğunu gösterdim ve etnik kökeninin Türk olarak değiştirilmesini talep ettim. Ama arkadaş bilemediğim bir düşünceden ötürü benim kaynaklarımı da kendi yalanına alet ederek. Şahsın etnik kökenini kürt diye göstemiş ve benim kaynaklarımı da buna alet etmiştir. Ben etnik milliyetçiliğe karşıyım. Fakat Anayasamızda da belirtildiği üzere T.C. vatandaşı olan herkes Türk'tür bu 1. 2.'si zaten şahıs türkmen bir aileden geliyor. Etnik olarak da Kürt değil. Lütfen tarafsızlık ve yasalara saygı ilkenizin çerçevesinde sayfadaki ilgili değişikliğin yapılmasını ve ilgili arkadaşın uyarılmasını temin edin. Aksi takdirde sitenize olan itimadım yara alacak ve bir daha sitenizi takip etmeyeceğim saygılarımla. Bu imzasız yazı 88.254.41.232 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

böyle konuları şikayet ederek değil, tartışma sayfalarında konuşarak çözme yoluna gidiyoruz. maddede gereken düzenlemeyi yaptım. --kibele 15:37, 4 Aralık 2013 (UTC)

Düzenleme için teşekkürler fakat tartışma sayfasına yazınca 2 senede zor değişiyor yukarıdaki yazıyı yazan arkadaş 2011'de belirtmiş. Mecbur şikayet etmek durumunda kaldım.

Ota boka "kaynak belirtilmeli" etiketi iliştirenlerin vandallardan ne farkı var? zahmet edip biraz kitap okusa, bütün sorun kendiliğinden hallolacak ama her cümleye "kaynak belirtilmeli" eklemek daha kolay geliyor.

Ahmet Arif gibi nice yazarımızı kendi milliyetçi duygularınızı kabartmak adına bir kaba sığdırmak yanlıştır. Ahmet Arif bir Anadolu evladıdır. Anadoluludur!

Anadolulu ne demek oluyor diyenleri duyar gibiyim. Anadolulu demek anası Kürt babası Türk olandır. Anadolu nice ırka kucak açmışken doğrumudur bu konu hakkında hala vakit harcayıp konuşan insanları görmek?

Anadolu; Kürttür, Türktür, Zazadır, Araptır, Ermenidir, Sunnidir, Alevidir... Bizler Anadolu çocuklarıyız. Ahmet Arifin dilinden düşmeyen Anadoluyuz.

MalaScheker (mesaj) 15:46, 14 Mart 2016 (UTC)

Kürt yazılması[kaynağı değiştir]

Son derece saçma bu kürt şu türk diye hangi şaire denilmiş ki şu an bu etiketi ahmet arife yapıştırıyosunuz. Bunu yazan hangi niyetle yazamam ama bi kürt olarak kürt diye etiketlenmek incitici.Kimse kimseyi türk diye etiketlemiyor değil mi o yüzden insanlar ırklarına göre ayrılmaz iyiye ve kötüye ayrılır. Sevgi gezer (mesaj) 19.33, 2 Kasım 2020 (UTC)Yanıtla

Doğum tarihi[kaynağı değiştir]

Doğum tarihi 21 mi 23 Nisan mı meselesi var. şu kaynağa göre 23 Nisan olarak değiştirdim:https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=aEzj_IdWAsjiSAfK3qwrBurUdIaJ0TtwzS24FxOzFA7gdJg8F4-juuvVz6fkcXk2--Başak (mesaj) 15.28, 1 Mayıs 2021 (UTC)Yanıtla

Ahmet Arif Kürt değildir. Bunu kendisi söylüyor.[kaynağı değiştir]

Babam Kürt değildi. Babamın babası kaymakamlık ve mutasarrıflık yapmış... Sonra memurluğu bırakıp ticaretle uğraşmış... Adı Ahmet Hamdi... Onun da babası Mahmut Remzi Paşa... Dedeler arasında başka paşalar da var. Birinin adı bir tuhaf: Şatır Paşa...

Rivayete göre babamın bu ataları Rumeli'den oralara, yani Kerkük'e görevli gelmişler. Bunları anlatmaktan hoşlanmıyorum. Ben soyumla değil, ancak halkımla övünebilirim. Halkımdan gayrısını da övgüye layık görmem.


Ahmet Arif

Refik Durbaş, Ahmed Arif Anlatıyor Kalbim Dinamit Kuyusu, Cumhuriyet Kitapları, Genişletilmiş 2. Baskı, İstanbul, 2009, Sayfa: 33-34


Diyarbakır'da doğduğu için Kürt mü oluyor? Diyarbakır'ın tarihsel olarak Kürt kenti olduğunu kim çıkardı? Ziya Gökalp, Süleyman Nazif ve DLT'yi yüzyıllar sonra bularak Türk ekinine kazandıran Ali Emirî de Diyarbakırlı ancak bunlar hepsi Türk soylu kişiler. Tarihine baktığımızda Diyarbakır bin yılı geçkin bir süredir Türk yurdu. Selçuklular, Artuklular, Akkoyunlular, Karakoyunlular, Osmanlılar gibi birçok Türk devletinin egemenliğine girmiş bir kent. Bugün Diyarbakır'ın simgesi olan Diyarbakır Kalesi, Dört Ayaklı Minare gibi birçok tarihsel yapı Türklere ait.

Ahmet Arif açısından bakarsak, ne kendisinin ne de ailesinin Diyarbakır'la bir ilgisi yok. Ailesi Rumeli'den memurluk görevi nedeniyle yöreye gelmiş bir Türk aile. Madde tümüyle kötü niyetle hazırlanmış. Yetkililerin düzeltmesini talep ediyorum. Murataksoy0244 (mesaj) 18.26, 26 Ocak 2024 (UTC)Yanıtla