Tartışma:AZ

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Futbol (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Futbol maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Futbol kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Tanınan adı çok bariz bir şekilde AZ, madde adının "AZ (futbol kulübü)" olması gerektiğini düşünüyorum. @Cobija, @Sayginer, @Sabri76, @Sakhalinio?--RapsarEfendim? 10:05, 23 Ekim 2016 (UTC)

Bence bir mani yok. --Cobija (mesaj) 11:04, 23 Ekim 2016 (UTC)
En popüleri "AZ Alkmaar" ama UEFA kurasında dikkatimi çekmişti "AZ" kullanılıyor. Paranteze gerek var mı peki? Bu parantezli hâle getirilip, yalını Alkmaar'a ayrılabilir; yeterince baskın sanki.--Sayginerv-posta 14:12, 23 Ekim 2016 (UTC)
Hollandaca bile parantez kullanmış :) Ama dediğine de katılıyorum, rapçi çok popüler gözükmüyor.--RapsarEfendim? 09:09, 25 Ekim 2016 (UTC)
Olabilir; AZ diye anılan başka şeyleri vardır; İngilizce de Apple'ı şirkete ayıramıyor aynı mantıkla. Parantezi getirecek tek ihtimal, azın bizde anlamlı bir sıfat olması durumu. "Az, Türkçede ... anlamına gelir; Şunları da niteleyebilir" gibi bir anlam ayrımı sayfası hâlini alabilir. Aksi ihtimalde baskın olan kulüp olarak gözüküyor.--Sayginerv-posta 09:50, 26 Ekim 2016 (UTC)
Ben madde girerken direkt "AZ Alkmaar" olarak kullanıyordum. Ancak Futbolcu kategorisi eklerken hep sıkıntı yaşayıp bir türlü ayak uyduramamışımdır. ADO Den Haag ve NEC Nijmegen gibi kullanımlar da mevcut. PSV'nin kısa olması sorun yaratmıyor ancak AZ hakikaten Türkçe kaynaklarda direkt olarak kullanılıyor mu bilmiyorum.--Śαвяí¢αи76ileti 17:34, 26 Ekim 2016 (UTC)
@Sabri76, AZ'nin açık kullanımı "Alkmaar Zaanstreek" iken AZ Alkmaar kullanmak doğru mudur ki? Alkmaar Zaanstreek Alkmaar "yapılmış" olunuyor kulüp adı :) Hollanda ve benim gördüğüm kadarıyla Bulgaristan, Rusya gibi ülkelerin kulüpleri genelde şehir adı kullanmasalar da basında sıkça kullanılıyor.--RapsarEfendim? 14:50, 29 Ekim 2016 (UTC)