Tartışma:Irak-İran Savaşı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:İran-Irak Savaşı sayfasından yönlendirildi)

Yeni yapılan eklemeyi slip, eskiden olan kısmın üzerine yeni eklemeden bölümler ekledim. Yeni ekleme, içerisinde çok iyi bilgiler içersede; düzenlenmeden konduğu için maddenin yapısını bozuyordu. Yeni bölümü kendi bilgisayarıma aldım, oradan maddeye başka eklemeler daha yapacağım. Yanlız kaynağı belirsiz, o yüzden koyan arkadaş kaynağı belirtirse çok sevinirim. İyi Çalışmalar --DenizRC 06:13, 7 Mayıs 2006 (UTC)

sonuçsuz sonlanma?[kaynağı değiştir]

sonuçsuz bir şekilde sonlanmıştır; biraz garip durmuyor mu? acaba deyiş şeklini değiştirsek mi? kesin bir galibi olmadan sonlanmıştır; gibi. --Süleyman Habib 22:46, 2 Haziran 2006 (UTC)

kaynak ihtiyacı[kaynağı değiştir]

Daha sonra çeşitli kanallardan Irak’a silah yardımı yaptı ve büyük miktarda borç para sağladı. Hatta Irak’ın biyolojik ve kimyasal silahlar üretmesine yardımcı oldu.

üstteki cümlenin kaynağını/belgesini gösterebilir misiniz? epey sert bir ifade olmuş, belgeyle desteklemek iyi olur diye düşünüyorum. çeşitli kaynaklar ifadesini de biraz aöabilirseniz sevinirim.

iyi çalışmalar --Süleyman Habib 22:50, 2 Haziran 2006 (UTC)

Ana kaynağım http://www.gwu.edu/~nsarchiv/NSAEBB/NSAEBB82/ linkindeki George Washington Üniversitesi'nin National Security Archive'ındaki "Shaking Hands with Saddam Hussein: The U.S. Tilts toward Iraq, 1980-1984" makalesi oldu. Zaten koyduğum resimlerden Rumsfeld-Saddam resmi bütün bu iddaları destekler nitelikte.

Bunun dışında http://www.iranchamber.com/history/articles/arming_iraq.php linkindeki Iran Chamber Society benzer iddalarda bulunmuş. Tek başına bu iddada bulunan olsaydı fazla güvenmezdim, zira sitenin İran ile bağları var. Ama GWU, uluslararası ilişkiler konularında çok güvendiğim bir kaynak.

İyi çalışmalar. --DenizRC 12:35, 3 Haziran 2006 (UTC)

Ekleme: İngilizce Wikipedi'de verilen bir linke göre Amerika'daki Centers for Disease Control and Prevention'ın başkanı Dr. David Satcher, Amerika'nın Irak'a biyolojik silah yapmasına yardımcı olabilecek virüs, bakteri ve fungi yolladığını belirtmiş. Link: http://www.laweekly.com/news/news/made-in-the-usa-part-iii-the-dishonor-roll/2889/

İyi çalışmalar --DenizRC 12:58, 3 Haziran 2006 (UTC)

  • Bu kaynakları maddede geçen söz konusu ibarelerin sonuna refere şablonu yardımıyla eklesek? Şablonlar: {{ref}} ve {{not}}. Genel kaynakçanın yanı sıra, bu tip rahatlıkla sorgulanabilecek ciddi ibarelerde ibarenin hemen sonunda var olan kaynakları işaret etmekte yarar var. İyi çalışmalar.. - Noumenon 13:15, 3 Haziran 2006 (UTC)

Haklısınız, en kısa zamanda bunu yapacağım. Yanlız bir sorum olacak: Oldukça uzun HTML sayfalarında, linke tıklayınca sayfanın belirli bir kısmının gözükmesini nasıl sağlayabiliriz? Özellikle GWU linki çok uzun bir sayfa ve bunun linkine tıklandığında ilgili kısmın gözükecek şekilde ekranın otomatik olarak scrollanması iyi olur. İyi çalışmalar. --DenizRC 13:21, 3 Haziran 2006 (UTC)

cevaplar için teşekkürler.--Süleyman Habib 14:22, 3 Haziran 2006 (UTC)
  • bu savaş literatürde iran-ırak savaşı diye geçer. böyle değiştirmek gerekmiyor mu?--kibele 14:58, 7 Haziran 2006 (UTC)

Bence nasıl geçtiği çok da önemli değil, sonuçta ikisinin de verdiği anlam aynı. Yine de, kullanıcıya kolaylık olsun diye İran-Irak Savaşı maddesini açıp buraya yönlendirmiştim. Yönlendirmeler olduğu sürece problem olacağını zannetmiyorum. --DenizRC 17:31, 7 Haziran 2006 (UTC)

Deniz, refere şablonlarını eklemeyi unutmadınız inşallah :o). kolay gelsin. Süleyman Habib 17:44, 7 Haziran 2006 (UTC)
  • yönlendirmenin farkındayım. uzatmak istemem ama çok da önemsiz olduğunu düşünmüyorum. yerleşmiş söyleyişlere uymakta yarar var diye düşünüyorum.
  • Referansları yapmayı unumadım ama açıkçası daha vaktim olamadı. Finallerim var oü yüzden inşallah bu hafta sonu bakacağım. --DenizRC 04:33, 8 Haziran 2006 (UTC)

Irak Bayrağı[kaynağı değiştir]

Irak bayrağının eski olan (Kırmızı beyaz siyah) olması gerekmez mi? Khutuck msj 19:19, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Alfabetik sıraya göre düzenlememiz ve Irak-İran Savaşı olarak değiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 14:46, 13 Haziran 2012 (UTC)

Görüşler?--RapsarEfendim? 22:09, 13 Mayıs 2013 (UTC)