Tartışma:İmparatorluk

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje 10K (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Tarih (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Vikipedi standartlarına göre İmparatorluk (terim) sayfası ayrı bir sayfada değil burada olmalı. Diğer türetilen madde isimleri ise İmparatorluk (anlam ayrımı) yani sayfanın şu andaki hali olan bir sayfada olmalı.

Bakınız Vikipedi:Anlam ayrım#Gerekli işlemler

--Remata'Klan 01:17, 15 Ekim 2006 (UTC)

Yalnız Romalılara ait mi?[kaynağı değiştir]

Viki'de bazıları, "İmparatorluk, Roma'ya özgüdür. Çin İmparatorluğu denemez, Asur İmparatorluğu denemez, Göktürk İmparatorluğu denemez, Göktürk Kağanlığı denilmeli..." diyorlar ki KATILMIYORUM! O zaman krallık ta denilmez. "Kral" sözcüğü Slav dillerinden geçme sadece Slav krallarına kral densin, İngiliz kralına King densin(!?) Gayet saçma! Böri 13:38, 15 Aralık 2009 (UTC)

Vikipedi'de kağanlık ve imparatorluk ayrı başlıklar olarak açılmış.

Kağanlık, imparatorluğun; kağan imparatorun Türkçesidir. TDK'nın sözlüğündeki "kağan" başlığında da bu doğrulanmaktadır.

Bu kavramlar Türklere ya da batıya özgü olmayıp, aynı anlama gelen ancak ayrı dillerden olan sözcüklerdir. Kağan bütünüyle Türkçe kökenli, imparator İtalyanca (imperatore) kökenli bir sözcüktür.

Bu iki sayfasının birleştirilmesini öneriyorum. --Al.ko (tartışma) 07:19, 14 Mart 2012 (UTC)