Tartışma:Özcan Deniz

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Thedogukan tarafından 1 yıl önce Özel hayatı ve kadına saygısı başlığına

Etnik kökeni[kaynağı değiştir]

Gösterilen kaynaklarda kişinin kendisi etnik kökenini açıklamamış.

  • Kürt olduğu iddialarına yer vermek, Yaşayan kişilerin biyografisi ilkesine aykırı. Aksi halde, bilhassa yaşayan kişilerin, cinsiyeti, dini, dili, ırkı, etnik kökeni, mezhebi, gibi bilgi ve iddiaları işin içinden çıkılamaz bir hal alır.
  • Gösterilen kaynaklar gazetelerde çıkan kökeni ile ilgili kişi hakkında yapılmış yorumlardır. O zaman giriş paragrafında Süleyman Demirel'i filan da masondur diye yazmakta sakınca olmaz. Zira bu konuda da birçok yayın vardır. Benzer şekilde mesela Said Nursi de kendisinin açıkladığına göre Şafiymiş ve namaz kılmazmış. Bunları kişinin kendisi söylemiş hem de. O zaman kısaca giriş paragrafında belirtelim mi yani?

--Bruno ileti 11:49, 23 Ağustos 2009 (UTC)


Türkçe Vikide Kategori:Kürt asıllı Türkler de mevcut olduğuna göre, başlangıçta yer alabilir. Bunu engelleyen haklı gerekçe yoktur. Din, mezhep v.s. ile karıştırılmamalıdır. Ve Kürt olduğu iddialar değil. Takabeg ileti 23:02, 23 Ağustos 2009 (UTC)


  • Dedikodu ve şaiyaları referans veremeyiz. Kaynak verilen gazetelerdeki yazıları okudum. Bunlar magazin haberlerindeki dedikodu ve şaiyalardır. Özcan Deniz'in etnik kökeninde Kürtlük olabilir ama kendisi bunu ön plana çıkarmamış ve doğruluğunun ispatı da zor. Ayrıca vikipedi, kişilerin etnik kökenini tespit yeri değildir. Güvenilir kaynaklara dayanan genel kabul görmüş, azınlıkta kalmamış bilgiler dikkate alır. Özcan Deniz ile ilgili magazinsel haberlerde geçen etnik kökeni ile ilgili şaiyalar ve dedikodular onun mesleği ve şöhreti yanında en önemli bilgilerden biriymiş gibi sunulamaz. Bu durum, İngilizce vikideki Wikipedia:Categorization/Ethnicity, gender, religion and sexuality yönergesinde de görülebilir. Saygılar--Bruno ileti 20:33, 26 Ağustos 2009 (UTC)


Özcan Deniz'in etnik Kökeni Hakkında[kaynağı değiştir]

'.....O Şimdi Asker filminde Türk silahlı Kuvvetleri mensubu bir subay rolünde oynamaktan ve Askerlik yeminini dillendirmekten büyük bir onur ve gurur duydum...' Özcan Deniz / 23 Aralık 2008 /Lütfi Kırdar Kongre Salonu

özcan denizin kökeni[kaynağı değiştir]

dengbej şakıro diye bir sanatçı var. bu kişi özcan denizin amcasıdır. aslen ağrı patnosludur.

Düzenleme[kaynağı değiştir]

Maddenin biraz daha nötr bir ağızla yazılması lazım. --Deniz (mesaj) 21:35, 7 Kasım 2016 (UTC)

+1.--Güherçile (mesaj) 09.06, 10 Mart 2022 (UTC)Yanıtla

Özel hayatı ve kadına saygısı[kaynağı değiştir]

Eski eşine karşı tavırları sevenlerini üzmektedir Meralyavuz (mesaj) 06.57, 17 Mayıs 2022 (UTC)Yanıtla

Eski eşine karşı göstermiş olduğu sessizlik haksız olduğunu değil bilinçli bir baba olduğunun göstergesidir. Thedogukan (mesaj) 01.24, 11 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla