Tartışma:Çing Hanedanı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Aslında King olması gerekmiyor mu? Runningfridgesrule 19:17, 3 Haziran 2008 (UTC)

Moladayım ama... Qing yazılması pinyin sisteminin sorunlu taraflarındandır. Türkçede Ts olmadığı içindir ki bu da kullanılıyor. En yaygın Çing. Düzenlenecektir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 19:42, 3 Haziran 2008 (UTC)
Gene yanlis olmus. Pinyin tartismasi bitmeden kafaniza gore degistiriyorsunuz. Hem de hic alakasi olmayan yazilislarla. En yakin okunusu Çinğdir. --CenkX 03:08, 4 Haziran 2008 (UTC)
Kafama göre değil her zamanki gibi kaynaklara bakarak değiştirmiştim. Fakat sonra farkettim. En yaygın Çing. Daha önce Qing idi. Bunu gören arkadaşımız King zannetmiştir. Bu da Pinyinin en zayıf ve Türkçe ile bilgilere ulaşan okuyucularımıza zarar veren noktalardandır. Lütfen konuşmanıza dikkat edin. Yapıcı davranmanızı istiyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 03:17, 4 Haziran 2008 (UTC)
Henuz tartisma sonuclanmadan degisiklik yapiyorsunuz. Bir uzlasmaya varilmamisken, diger kullanicilarin tartismaya katilimi beklenirken adlari sablonlari degistirmenin adi kafasina gore harekettir. Kendiniz yapici davranmazken baskasindan oyle davranmasini isteyemezsiniz.--CenkX 05:29, 4 Haziran 2008 (UTC)
Okuyucularımızı düşünerek yapıcı davrandığıma eminim. Kendi tezimi savunmak için değil okuyucularımıza bilgileri aktarmak için burdayım. Qing diye yazılması okuyucuları yanılttığı için değiştirdim. Ve yukarıda diğer arkadaşımızdan King değil mi? sorusu gelince yaptıklarımın haklı olduğuna emin oldum. Ancak Çing'in ses değerine göre yanlış olmakla birlikte, daha yaygın olduğu anlaşıldı. İşte böyle meseleler hallediliyor. Pinyin'i tam olarak yazamıyorsunuz. Zamanla öğrenirsiniz. Kolay gelsin. Takabeg ileti 05:41, 4 Haziran 2008 (UTC)
Uslubunuzu bir an once duzeltin. Tartısmayı anlamsız ve cozumsuz bir yone suruklemenizden baska, artık terbiye sınırlarını da zorlamaya başladınız. --CenkX 07:03, 4 Haziran 2008 (UTC)

Tamam, arkadaşlar, sorunu çözdüm: Google'da "Çing Hanedanı" arasanız, 224 sonuç bulursunuz, fakat eğer "Tsing Hanedanı" ararsanız, sadece 4 tane sonuç bulursunuz (iki tanesi Vikipedi'den). Fikir birliğine göre, Çing olması gerekiyor, Tsing değil. Runningfridgesrule 16:42, 4 Haziran 2008 (UTC)