Taşlıca, Akseki

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Taşlıca
Harita
Antalya
Antalya
Ülke Türkiye
İlAntalya
İlçeAkseki
Coğrafi bölgeAkdeniz Bölgesi
Nüfus
 (2008)[1]
 • Toplam650
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0242
İl plaka kodu07
Posta kodu07770
Resmî site
[2]

Taşlıca, Antalya ilinin Akseki ilçesine bağlı bir mahalledir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski adı Kilisali olan Taşlıca vaktiyle Murt denilen bir köyle beraber mütaala edilerek Taşlıca Maa-Murt adı ile anıldı. Murt bir müddet nahiye merkezi olarak vazife gördü. Mahallenin ne zaman kurulduğuna dair kesin bir kayıt olmamakla beraber Roma ve Selçuklular devrinin izlerine rastlamak mümkün. Taşlıca, Toros Dağları'nın bir vadisinde ve Tuzaklı Dağı'nın yamacında kurulmuştur.

Coğrafya[değiştir | kaynağı değiştir]

Akseki'nin güneyinde yer almaktadır.Köy sınırına dahil en düşük yükselti 480 metre ile Ferfir denilen dinlenme alanıdır.En yüksek noktası ise 1700 metre civarında olan Tuzaklı dağıdır.Yerleşim yeri alanı yükseltisi ise 500-550 metre arasındadır.mahallenin güney kısmını çam ormanları kuzey kısmını ise ardıç ormanları kaplar.antalya il merkezine 125 manavgata 52 serik'e 88 akseki'ye 24 km dir. Konya-Antalya kara yolu üzerindedir. Toplam 15 mahallesi ilçeye ve il merkezine bağlar.Manavgatlıların yayla göçlerinin büyük bir kısmının geçiş noktasını oluşturur.

Nüfus[değiştir | kaynağı değiştir]

2010 nüfus verilerine göre 750 kişi köy sınırları içerisinde yaşamaktadır.Mahallenin nüfusu sürekli artış gösterir bunun sebebi ise konumu ve olanakları sebebiyle çevre köylerden göç alması olarak görülebilir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]