Ruhlar Kuyusu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ruhların Kuyusu olarak bilinen "Tapınak Tepesi'ndeki Büyük Kayanın Altındaki Mağara" (Stanley Lane-Poole'un <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Picturesque_Palestine,_Sinai_and_Egypt 17 Ekim 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi." rel="mw:ExtLink" title="Picturesque Palestine, Sinai and Egypt" class="mw-redirect cx-link" data-linkid="7">Picturesque Palestine, Sinai and Egypt</a> adlı eserinden bir çizim, 1883)

Ruhlar Kuyusu (Arapçaبئر الأرواح Biʾr al-Arwaḥ; İslam inancında Ruhlar Çukuru, Erbah Kuyusu, Ruhlar Mağarası veya Ruhların Mağarası olarak da adlandırılır), ayrıca Hıristiyanlık ve Yahudilikte Kudüs Krallığı zamanında "Kutsalların Kutsalı" olarak da bilinirdi,[1] kısmen doğal, kısmen insan yapımı bir mağaradır. Kudüs'teki Kubbetü's-Sahre'nin altındaki Muallak Taşı'nın altında bulunur.[2] "Ruhların Kuyusu" adı, bu yerde Kıyamet Günü'nü bekleyen ölülerin ruhlarının duyulabileceğine dair bir Orta Çağ İslami efsanesinden gelmektedir.[3] Adı, bu mağaranın tabanındaki bir çöküntüye ve altında var olabileceği varsayımsal olarak kabul edilen bir odaya da verilmektedir.[4]

Dini ve siyasi hassasiyetler engel olduğundan, sit alanı hiçbir zaman arkeolojik bir araştırmaya konu olmamıştır.[kaynak belirtilmeli]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Secrets of Jerusalem's Temple Mount (İngilizce). Biblical Archaeology Society. 1 Ocak 2006. s. 104. ISBN 9781880317860. 
  2. ^ Ritmeyer, Leen (1998), "The Ark of the Covenant: Where It Stood in Solomon's Temple"; In: Ritmeyer, Leen and Kathleen Ritmeyer, Secrets of Jerusalem's Temple Mount, Washington, DC: Biblical Archaeology Society, pp. 91-110.
  3. ^ Prag, Kay (2002), Israel & the Palestinian Territories (Series: Blue Guides); London: A&C Black, p. 125.
  4. ^ "The Mysterious Well of Souls, the Holy of Holies". Tourists in Israel. 4 Eylül 2016. 17 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2018.