NBA birinci sıra seçimleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Amerika Profesyonel Basketbol Ligi NBA’de üniversite oyuncuları ve yabancı oyuncuların NBA takımlarında oynayabilmesi için yapılan seçme sistemidir. Genellikle bir önce ki sezonun en kötü takımları üst sıralarda seçme hakkına sahip olurlar.

Bu zamana kadar ilk sırada seçilip yılın en değerli oyuncusu ödülünü alan sporcular; Chicago Bulls’lu Derrick Rose, Michael Jordan, Miami Heat'li Lebron James, Lakers pivotu Kareem Abdul-Jabbar, Oscar Robertson, Bill Walton, Allen Iverson, Shaquille O'neal, David Robinson, Hakeem Olajuwon, Tim Duncan, Magic Johnson’dır.

2002 yılında Çinli pivot Yao Ming, Houston Rockets tarafından birinci sırada seçilerek NBA tarihinde ilk defa hem ABD vatandaşı hem de NCAA tecrübesi olmayan bir oyuncu olararak seçmeler de birinci sırada seçilmiş oldu. 2006 yılında İtalyan pivot Andrea Bargnani 2005 yılında Andrew Bogut (Avustralya), 1997 yılında Tim Duncan Virjin Adaları 1998 yılında Nijeryalı pivot Michael Olowokandi, 1978 yılında Mychal Thompson (Bahama), 1984 yılında Hakeem Olajuwon (Nijerya), birinci sırada seçilen diğer oyunculardır.

Kısaltmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

^ işaretli olan oyuncular, All-Star Maçı'da yer almışlardır
^* All-Star Maçı'nda oynamış olan Hall of Fame oyuncuları
Oyuncu
Yılın çaylağı
S.O Sayı Ortalaması
A.O Asist Ortalaması
R.O Ribaund Ortalaması

Birinci sıra seçimleri listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçim Yılı Seçen Takım Oyuncu Ülke Pozisyon Üniversite/lise/önceki takımı MBS MBR MBA Kay.
1947 Pittsburgh Ironmen McNeely, CliftonClifton McNeely[a]  USA 5000000000000000000 Texas Wesleyan 5000000000000000000 5000000000000000000 5000000000000000000 [a]
1948 Providence Steamrollers Tonkovich, AndyAndy Tonkovich  USA Guard/Forward Marshall &0000000000000002.6000002,6 5000000000000000000 &0000000000000000.6000000,6 [3]
1949 Providence Steamrollers Shannon, HowieHowie Shannon[b]  USA Center Kansas State &0000000000000013.40000013,4 5000000000000000000 &0000000000000002.3000002,3 [5]
1950 Boston Celtics Share, CharlieCharlie Share[c]  USA Center Bowling Green &0000000000000003.9000003,9 &0000000000000005.3000005,3 &0000000000000001.0000001,0 [6]
1951 Baltimore Bullets Melchiorre, GeneGene Melchiorre[d]  USA Guard Bradley 5000000000000000000 5000000000000000000 5000000000000000000 [d]
1952 Milwaukee Hawks Workman, MarkMark Workman[e]  USA Center West Virginia &0000000000000005.1000005,1 &0000000000000003.0000003,0 &0000000000000000.6000000,6 [11]
1953 Baltimore Bullets Felix, RayRay Felix^[f]  USA Guard/Forward Long Island &0000000000000017.60000017,6 &0000000000000013.30000013,3 &0000000000000001.1000001,1 [13]
1954 Baltimore Bullets Selvy, FrankFrank Selvy^  USA Forward/Center Furman &0000000000000019.00000019,0 &0000000000000005.5000005,5 &0000000000000003.5000003,5 [14]
1955 Milwaukee Hawks Ricketts, DickDick Ricketts[g]  USA Guard/Forward Duquesne &0000000000000008.9000008,9 &0000000000000007.2000007,2 &0000000000000003.0000003,0 [16]
1956 Rochester Royals Green, SihugoSihugo Green[h]  USA Guard/Forward Duquesne &0000000000000011.50000011,5 &0000000000000005.2000005,2 &0000000000000003.6000003,6 [18]
1957 Cincinnati Royals Hundley, RodRod Hundley^  USA Guard West Virginia &0000000000000007.0000007,0 &0000000000000002.9000002,9 &0000000000000001.9000001,9 [19]
1958 Minneapolis Lakers Baylor, ElginElgin Baylor^*[i]  USA Forward Seattle &0000000000000024.90000024,9 &0000000000000015.00000015,0 &0000000000000004.1000004,1 [21]
1959 Cincinnati Royals Boozer, BobBob Boozer^[j]  USA Forward Kansas State &0000000000000008.4000008,4 &0000000000000006.2000006,2 &0000000000000001.4000001,4 [23]
1960 Cincinnati Royals Robertson, OscarOscar Robertson^*[k]  USA Guard/Forward Cincinnati &0000000000000030.50000030,5 &0000000000000010.10000010,1 &0000000000000009.7000009,7 [26]
1961 Chicago Packers Bellamy, WaltWalt Bellamy^*  USA Center Indiana &0000000000000031.60000031,6 &0000000000000019.00000019,0 &0000000000000002.7000002,7 [27]
1962 Chicago Zephyrs McGill, BillBill McGill[l]  USA Forward/Center Utah &0000000000000007.4000007,4 &0000000000000002.7000002,7 &0000000000000000.6000000,6 [29]
1963 New York Knicks Heyman, ArtArt Heyman[m]  USA Forward/Guard Duke &0000000000000015.40000015,4 &0000000000000004.0000004,0 &0000000000000003.4000003,4 [31]
1964 New York Knicks Barnes, JimJim Barnes[n]  USA Center/Forward Texas Western &0000000000000015.50000015,5 &0000000000000009.7000009,7 &0000000000000001.2000001,2 [33]
1965 San Francisco Warriors Hetzel, FredFred Hetzel[o]  USA Forward/Center Davidson &0000000000000006.8000006,8 &0000000000000005.2000005,2 &0000000000000000.5000000,5 [35]
1966 New York Knicks Russell, CazzieCazzie Russell^  USA Forward/Guard Michigan &0000000000000011.30000011,3 &0000000000000003.3000003,3 &0000000000000002.4000002,4 [36]
1967 Detroit Pistons Walker, JimmyJimmy Walker^  USA Guard Providence &0000000000000008.8000008,8 &0000000000000001.7000001,7 &0000000000000002.8000002,8 [37]
1968 San Diego Rockets Hayes, ElvinElvin Hayes^*  USA Center/Forward Houston &0000000000000028.40000028,4 &0000000000000017.10000017,1 &0000000000000001.4000001,4 [38]
1969 Milwaukee Bucks Alcindor, LewLew Alcindor^*[p]  USA Center UCLA &0000000000000028.80000028,8 &0000000000000014.50000014,5 &0000000000000004.1000004,1 [40]
1970 Detroit Pistons Lanier, BobBob Lanier^*  USA Center St. Bonaventure &0000000000000015.60000015,6 &0000000000000008.1000008,1 &0000000000000001.8000001,8 [41]
1971 Cleveland Cavaliers Carr, AustinAustin Carr^  USA Guard Notre Dame &0000000000000021.20000021,2 &0000000000000003.5000003,5 &0000000000000003.4000003,4 [42]
1972 Portland Trail Blazers Martin, LaRueLaRue Martin  USA Center Loyola (Illinois) &0000000000000004.4000004,4 &0000000000000004.6000004,6 &0000000000000000.5000000,5 [43]
1973 Philadelphia 76ers Collins, DougDoug Collins^  USA Guard/Forward Illinois State &0000000000000008.0000008,0 &0000000000000001.8000001,8 &0000000000000001.6000001,6 [44]
1974 Portland Trail Blazers Walton, BillBill Walton^*  USA Center UCLA &0000000000000012.80000012,8 &0000000000000012.60000012,6 &0000000000000004.8000004,8 [45]
1975 Atlanta Hawks Thompson, DavidDavid Thompson^*[q]  USA Forward/Guard NC State &0000000000000026.00000026,0 &0000000000000006.3000006,3 &0000000000000003.7000003,7 [46]
1976 Houston Rockets Lucas, JohnJohn Lucas  USA Guard Maryland &0000000000000011.10000011,1 &0000000000000002.7000002,7 &0000000000000005.6000005,6 [47]
1977 Milwaukee Bucks Benson, KentKent Benson  USA Center Indiana &0000000000000007.7000007,7 &0000000000000004.3000004,3 &0000000000000001.4000001,4 [48]
1978 Portland Trail Blazers Thompson, MychalMychal Thompson Bahamalar Forward/Center Minnesota &0000000000000014.70000014,7 &0000000000000008.3000008,3 &0000000000000002.4000002,4 [49]
1979 Los Angeles Lakers Johnson, Earvin "Magic"Earvin "Magic" Johnson^*  USA Guard/Forward Michigan State &0000000000000018.00000018,0 &0000000000000007.7000007,7 &0000000000000007.3000007,3 [50]
1980 Golden State Warriors Carroll, Joe BarryJoe Barry Carroll^  USA Center Purdue &0000000000000018.90000018,9 &0000000000000009.3000009,3 &0000000000000001.4000001,4 [51]
1981 Dallas Mavericks Aguirre, MarkMark Aguirre^  USA Forward DePaul &0000000000000018.70000018,7 &0000000000000004.9000004,9 &0000000000000003.2000003,2 [52]
1982 Los Angeles Lakers Worthy, JamesJames Worthy^*  USA Forward North Carolina &0000000000000013.40000013,4 &0000000000000005.2000005,2 &0000000000000001.7000001,7 [53]
1983 Houston Rockets Sampson, RalphRalph Sampson^*  USA Center Virginia &0000000000000021.00000021,0 &0000000000000011.10000011,1 &0000000000000002.0000002,0 [54]
1984 Houston Rockets Olajuwon, HakeemHakeem Olajuwon^*[r] Nijerya[r] Center Houston &0000000000000020.60000020,6 &0000000000000011.90000011,9 &0000000000000001.4000001,4 [57]
1985 New York Knicks Ewing, PatrickPatrick Ewing^*  USA[s] Center Georgetown &0000000000000020.00000020,0 &0000000000000009.0000009,0 &0000000000000002.0000002,0 [60]
1986 Cleveland Cavaliers Daugherty, BradBrad Daugherty^  USA Center North Carolina &0000000000000015.70000015,7 &0000000000000008.1000008,1 &0000000000000003.8000003,8 [61]
1987 San Antonio Spurs Robinson, DavidDavid Robinson^*[t]  USA Center Navy &0000000000000024.30000024,3 &0000000000000012.00000012,0 &0000000000000002.0000002,0 [63]
1988 Los Angeles Clippers Manning, DannyDanny Manning^  USA Forward Kansas &0000000000000016.70000016,7 &0000000000000006.6000006,6 &0000000000000003.1000003,1 [64]
1989 Sacramento Kings Ellison, PervisPervis Ellison  USA Center Louisville &0000000000000008.0000008,0 &0000000000000005.8000005,8 &0000000000000001.9000001,9 [65]
1990 New Jersey Nets Coleman, DerrickDerrick Coleman^  USA Forward/Center Syracuse &0000000000000018.40000018,4 &0000000000000010.30000010,3 &0000000000000002.2000002,2 [66]
1991 Charlotte Hornets Johnson, LarryLarry Johnson^  USA Forward UNLV &0000000000000019.20000019,2 &0000000000000011.00000011,0 &0000000000000003.6000003,6 [67]
1992 Orlando Magic Oneal, ShaquilleShaquille O'Neal^  USA Center LSU &0000000000000023.40000023,4 &0000000000000013.90000013,9 &0000000000000001.9000001,9 [68]
1993 Orlando Magic Webber, ChrisChris Webber^  USA Forward Michigan &0000000000000017.50000017,5 &0000000000000009.1000009,1 &0000000000000003.6000003,6 [69]
1994 Milwaukee Bucks Robinson, GlennGlenn Robinson^  USA Forward Purdue &0000000000000021.90000021,9 &0000000000000006.4000006,4 &0000000000000002.5000002,5 [70]
1995 Golden State Warriors Smith, JoeJoe Smith  USA Forward Maryland &0000000000000015.30000015,3 &0000000000000008.7000008,7 &0000000000000001.0000001,0 [71]
1996 Philadelphia 76ers Iverson, AllenAllen Iverson^  USA Guard Georgetown &0000000000000023.50000023,5 &0000000000000004.1000004,1 &0000000000000007.5000007,5 [72]
1997 San Antonio Spurs Duncan, TimTim Duncan^ Amerika Birleşik Devletleri[u] Forward/Center Wake Forest &0000000000000021.10000021,1 &0000000000000011.90000011,9 &0000000000000002.7000002,7 [74]
1998 Los Angeles Clippers Olowokandi, MichaelMichael Olowokandi Nijerya Center Pacific &0000000000000008.9000008,9 &0000000000000007.9000007,9 &0000000000000000.6000000,6 [75]
1999 Chicago Bulls Brand, EltonElton Brand^[v]  USA Forward Duke &0000000000000020.10000020,1 &0000000000000010.00000010,0 &0000000000000001.9000001,9 [77]
2000 New Jersey Nets Martin, KenyonKenyon Martin^  USA Forward Cincinnati &0000000000000012.00000012,0 &0000000000000007.4000007,4 &0000000000000001.9000001,9 [78]
2001 Washington Wizards Brown, KwameKwame Brown  USA Center Glynn Academy HS (Brunswick, GA) &0000000000000004.5000004,5 &0000000000000003.5000003,5 &0000000000000000.8000000,8 [79]
2002 Houston Rockets Yao Ming, Yao Ming^ Çin Halk Cumhuriyeti Center Shanghai Sharks (China) &0000000000000013.50000013,5 &0000000000000008.2000008,2 &0000000000000001.7000001,7 [80]
2003 Cleveland Cavaliers James, LeBronLeBron James^  USA Forward St. Vincent-St. Mary HS (Akron, OH) &0000000000000020.90000020,9 &0000000000000005.5000005,5 &0000000000000005.9000005,9 [81]
2004 Orlando Magic Howard, DwightDwight Howard^  USA Pivot SACA (Atlanta, GA) &0000000000000012.00000012,0 &0000000000000010.00000010,0 &0000000000000000.9000000,9 [82]
2005 Milwaukee Bucks Bogut, AndrewAndrew Bogut^ Avustralya Pivot Utah &0000000000000009.4000009,4 &0000000000000007.0000007,0 &0000000000000002.3000002,3 [83]
2006 Toronto Raptors Bargnani, AndreaAndrea Bargnani İtalya Forvet/Pivot Benetton Treviso (İtalya) &0000000000000011.60000011,6 &0000000000000003.9000003,9 &0000000000000000.8000000,8 [84]
2007 Portland Trail Blazers Oden, GregGreg Oden[w] Amerika Birleşik Devletleri Pivot Ohio State &0000000000000008.9000008,9 &0000000000000007.0000007,0 &0000000000000000.5000000,5 [86]
2008 Chicago Bulls Rose, DerrickDerrick Rose^ Amerika Birleşik Devletleri Gard Memphis &0000000000000016.80000016,8 &0000000000000003.9000003,9 &0000000000000006.3000006,3 [87]
2009 Los Angeles Clippers Griffin, BlakeBlake Griffin^[x] Amerika Birleşik Devletleri Forvet Oklahoma &0000000000000022.50000022,5 &0000000000000012.10000012,1 &0000000000000003.8000003,8 [89]
2010 Washington Wizards Wall, JohnJohn Wall^ Amerika Birleşik Devletleri Gard Kentucky &0000000000000016.40000016,4 &0000000000000004.6000004,6 &0000000000000008.3000008,3 [90]
2011 Cleveland Cavaliers Irving, KyrieKyrie Irving^ Amerika Birleşik Devletleri Gard Duke &0000000000000018.50000018,5 &0000000000000003.7000003,7 &0000000000000005.4000005,4 [91]
2012 New Orleans Hornets Davis, AnthonyAnthony Davis^ Amerika Birleşik Devletleri Forvet/Pivot Kentucky &0000000000000013.50000013,5 &0000000000000008.2000008,2 &0000000000000001.0000001,0 [92]
2013 Cleveland Cavaliers Bennett, AnthonyAnthony Bennett Kanada Forvet UNLV &0000000000000004.2000004,2 &0000000000000003.0000003,0 &0000000000000000.3000000,3 [93]
2014 Cleveland Cavaliers Wiggins, AndrewAndrew Wiggins Kanada Gard/Forvet Kansas &0000000000000016.90000016,9 &0000000000000004.6000004,6 &0000000000000002.1000002,1 [94]
2015 Minnesota Timberwolves Towns, Karl-AnthonyKarl-Anthony Towns Dominik Cumhuriyeti Pivot Kentucky &0000000000000018.30000018,3 &0000000000000010.40000010,4 &0000000000000002.0000002,0 [95]
2016 Philadelphia 76ers Simmons, BenBen Simmons Avustralya Forvet LSU Tigers [96]

Kaynak[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bob Cook (September 13, 2007). "Oden’s injury a cruel blow for cursed Blazers". NBC Sports. 13 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120213145849/http://nbcsports.msnbc.com/id/20763763/site/21683474/. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  2. ^ "Obituaries: Clifton McNeely 12/29/03". amarillo.com. December 29, 2003. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304090630/http://amarillo.com/stories/122903/obi_mcneely.shtml. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  3. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  4. ^ "1949 BAA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303234659/http://www.basketball-reference.com/draft/BAA_1949.html. Erişim tarihi: June 15, 2008. 
  5. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  6. ^ a b Şablon:Cite basketball-reference
  7. ^ "1950 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303195558/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1950.html. Erişim tarihi: June 16, 2008. 
  8. ^ Wright Thompson (August 9, 2007). "For the 1951 point-shavers, a life lived in infamy". ESPN. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150626133545/http://sports.espn.go.com/espn/cheat/news/story?id=2958786. Erişim tarihi: June 15, 2008. 
  9. ^ "1951 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303233949/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1951.html. Erişim tarihi: June 16, 2008. 
  10. ^ "1952 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304000541/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1952.html. Erişim tarihi: June 15, 2008. 
  11. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  12. ^ "1953 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 29 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160329163556/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1953.html. Erişim tarihi: June 15, 2008. 
  13. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  14. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  15. ^ "1955 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303201155/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1955.html. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  16. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  17. ^ "1956 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303200440/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1956.html. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  18. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  19. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  20. ^ "1958 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303222112/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1958.html. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  21. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  22. ^ "1959 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160322051728/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1959.html. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  23. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  24. ^ "Oscar Robertson Bio". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 31 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160131044137/http://www.nba.com/history/players/robertson_bio.html. Erişim tarihi: September 10, 2009. 
  25. ^ Wise, Mike (June 29, 2000). "Clippers Go to High School to Get Miles". The New York Times. The New York Times Company. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303204332/http://www.nytimes.com/2000/06/29/sports/pro-basketball-clippers-go-to-high-school-to-get-miles.html. Erişim tarihi: September 10, 2009. 
  26. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  27. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  28. ^ "1962 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303200219/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1962.html. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  29. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  30. ^ "1963 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905134250/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1963.html. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  31. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  32. ^ "1964 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303194411/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1964.html. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  33. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  34. ^ "1965 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303235304/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1965.html. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  35. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  36. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  37. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  38. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  39. ^ "Kareem Abdul-Jabbar Bio". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151106070233/http://www.nba.com/history/players/abduljabbar_bio.html. Erişim tarihi: August 4, 2008. 
  40. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  41. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  42. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  43. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  44. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  45. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  46. ^ a b Şablon:Cite basketball-reference
  47. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  48. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  49. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  50. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  51. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  52. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  53. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  54. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  55. ^ "Hakeem Olajuwon Bio: 1992-93". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 16 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131016102927/http://www.nba.com:80/playerfile/hakeem_olajuwon/bio.html. Erişim tarihi: June 15, 2008. 
  56. ^ Dufresne, Chris (March 11, 1991). "Hakeem Still Can Be Called 'the Dream'". Los Angeles Times: s. 2. 
  57. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  58. ^ Ralph Wiley (January 7, 1985). "The Master Of The Key: After years of relying on others to unlock doors for him, Georgetown's center Patrick Ewing will soon go off on his own". Sports Illustrated. 4 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090604014936/http://vault.sportsillustrated.cnn.com:80/vault/article/magazine/MAG1119034/3/index.htm. Erişim tarihi: June 16, 2008. 
  59. ^ "All-Time USA Basketball Men's Roster: E". USA Basketball. 6 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090806172240/http://www.usabasketball.com:80/news.php?news_page=men_alpha_E. Erişim tarihi: July 13, 2008. 
  60. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  61. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  62. ^ Dave Anderson (May 18, 1987). "Sports of the Times; The Robinson Plot Thickens". The New York Times. 23 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090223232447/http://query.nytimes.com:80/gst/fullpage.html?res=9B0DEFDF133EF93BA25756C0A961948260. Erişim tarihi: June 16, 2008. 
  63. ^ a b Şablon:Cite basketball-reference
  64. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  65. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  66. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  67. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  68. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  69. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  70. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  71. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  72. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  73. ^ "All-Time USA Basketball Men's Roster: D". USA Basketball. 6 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100106212446/http://www.usabasketball.com/news.php?news_page=men_alpha_D. Erişim tarihi: June 16, 2008. 
  74. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  75. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  76. ^ "Rookie of the Year Award Winners". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160314171133/http://www.basketball-reference.com/awards/roy.html. Erişim tarihi: July 7, 2008. 
  77. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  78. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  79. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  80. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  81. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  82. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  83. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  84. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  85. ^ "Oden's recovery from surgery likely in range of 6-12 months". ESPN.com. September 14, 2007. 18 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160118074735/http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=3017538. Erişim tarihi: June 16, 2008. 
  86. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  87. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  88. ^ "Griffin's rookie season lost to injury". ESPN.com. January 13, 2010. 20 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160120051132/http://sports.espn.go.com/los-angeles/nba/news/story?id=4823032. Erişim tarihi: January 13, 2010. 
  89. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  90. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  91. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  92. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  93. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  94. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  95. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  96. ^ Şablon:Cite basketball-reference


Kaynak hatası: <ref> "lower-alpha" adında grup ana etiketi bulunuyor, ancak <references group="lower-alpha"/> etiketinin karşılığı bulunamadı ya da kapatma </ref> eksik. (Bkz: Kaynak gösterme)