NBA birinci sıra seçimleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jump to navigation Jump to search

Amerika Profesyonel Basketbol Ligi NBA’de üniversite oyuncuları ve yabancı oyuncuların NBA takımlarında oynayabilmesi için yapılan seçme sistemidir. Genellikle bir önceki sezonun en kötü takımları üst sıralarda seçme hakkına sahip olurlar.

Bu zamana kadar ilk sırada seçilip yılın en değerli oyuncusu ödülünü alan sporcular; Chicago Bulls’lu Derrick Rose, Michael Jordan, Miami Heat'li Lebron James, Lakers pivotu Kareem Abdul-Jabbar, Oscar Robertson, Bill Walton, Allen Iverson, Shaquille O'neal, David Robinson, Hakeem Olajuwon, Tim Duncan, Magic Johnson’dır.

2002 yılında Çinli pivot Yao Ming, Houston Rockets tarafından birinci sırada seçilerek NBA tarihinde ilk defa hem ABD vatandaşı hem de NCAA tecrübesi olmayan bir oyuncu olararak seçmeler de birinci sırada seçilmiş oldu. 2006 yılında İtalyan pivot Andrea Bargnani 2005 yılında Andrew Bogut (Avustralya), 1997 yılında Tim Duncan Virjin Adaları 1998 yılında Nijeryalı pivot Michael Olowokandi, 1978 yılında Mychal Thompson (Bahama), 1984 yılında Hakeem Olajuwon (Nijerya), birinci sırada seçilen diğer oyunculardır.

Kısaltmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

^ işaretli olan oyuncular, All-Star Maçı'da yer almışlardır
^* All-Star Maçı'nda oynamış olan Hall of Fame oyuncuları
Oyuncu
Yılın çaylağı
S.O Sayı Ortalaması
A.O Asist Ortalaması
R.O Ribaund Ortalaması

Birinci sıra seçimleri listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçim Yılı Seçen Takım Oyuncu Ülke Pozisyon Üniversite/lise/önceki takımı MBS MBR MBA Kay.
1947 Pittsburgh Ironmen McNeely, CliftonClifton McNeely[a]  ABD 5000000000000000000 Texas Wesleyan 5000000000000000000 5000000000000000000 5000000000000000000 [a]
1948 Providence Steamrollers Tonkovich, AndyAndy Tonkovich  ABD Gard/Forvet Marshall &0000000000000002.6000002,6 5000000000000000000 &0000000000000000.6000000,6 [3]
1949 Providence Steamrollers Shannon, HowieHowie Shannon[b]  ABD Pivot Kansas State &0000000000000013.40000013,4 5000000000000000000 &0000000000000002.3000002,3 [5]
1950 Boston Celtics Share, CharlieCharlie Share[c]  ABD Pivot Bowling Green &0000000000000003.9000003,9 &0000000000000005.3000005,3 &0000000000000001.0000001,0 [6]
1951 Baltimore Bullets Melchiorre, GeneGene Melchiorre[d]  ABD Gard Bradley 5000000000000000000 5000000000000000000 5000000000000000000 [d]
1952 Milwaukee Hawks Workman, MarkMark Workman[e]  ABD Pivot West Virginia &0000000000000005.1000005,1 &0000000000000003.0000003,0 &0000000000000000.6000000,6 [11]
1953 Baltimore Bullets Felix, RayRay Felix^[f]  ABD Gard/Forvet Long Island &0000000000000017.60000017,6 &0000000000000013.30000013,3 &0000000000000001.1000001,1 [13]
1954 Baltimore Bullets Selvy, FrankFrank Selvy^  ABD Forvet/Pivot Furman &0000000000000019.00000019,0 &0000000000000005.5000005,5 &0000000000000003.5000003,5 [14]
1955 Milwaukee Hawks Ricketts, DickDick Ricketts[g]  ABD Gard/Forvet Duquesne &0000000000000008.9000008,9 &0000000000000007.2000007,2 &0000000000000003.0000003,0 [16]
1956 Rochester Royals Green, SihugoSihugo Green[h]  ABD Gard/Forvet Duquesne &0000000000000011.50000011,5 &0000000000000005.2000005,2 &0000000000000003.6000003,6 [18]
1957 Cincinnati Royals Hundley, RodRod Hundley^  ABD Gard West Virginia &0000000000000007.0000007,0 &0000000000000002.9000002,9 &0000000000000001.9000001,9 [19]
1958 Minneapolis Lakers Baylor, ElginElgin Baylor^*[i]  ABD Forvet Seattle &0000000000000024.90000024,9 &0000000000000015.00000015,0 &0000000000000004.1000004,1 [21]
1959 Cincinnati Royals Boozer, BobBob Boozer^[j]  ABD Forvet Kansas State &0000000000000008.4000008,4 &0000000000000006.2000006,2 &0000000000000001.4000001,4 [23]
1960 Cincinnati Royals Robertson, OscarOscar Robertson^*[k]  ABD Gard/Forvet Cincinnati &0000000000000030.50000030,5 &0000000000000010.10000010,1 &0000000000000009.7000009,7 [26]
1961 Chicago Packers Bellamy, WaltWalt Bellamy^*  ABD Pivot Indiana &0000000000000031.60000031,6 &0000000000000019.00000019,0 &0000000000000002.7000002,7 [27]
1962 Chicago Zephyrs McGill, BillBill McGill[l]  ABD Forvet/Pivot Utah &0000000000000007.4000007,4 &0000000000000002.7000002,7 &0000000000000000.6000000,6 [29]
1963 New York Knicks Heyman, ArtArt Heyman[m]  ABD Forvet/Gard Duke &0000000000000015.40000015,4 &0000000000000004.0000004,0 &0000000000000003.4000003,4 [31]
1964 New York Knicks Barnes, JimJim Barnes[n]  ABD Pivot/Forvet Texas Western &0000000000000015.50000015,5 &0000000000000009.7000009,7 &0000000000000001.2000001,2 [33]
1965 San Francisco Warriors Hetzel, FredFred Hetzel[o]  ABD Forvet/Pivot Davidson &0000000000000006.8000006,8 &0000000000000005.2000005,2 &0000000000000000.5000000,5 [35]
1966 New York Knicks Russell, CazzieCazzie Russell^  ABD Forvet/Gard Michigan &0000000000000011.30000011,3 &0000000000000003.3000003,3 &0000000000000002.4000002,4 [36]
1967 Detroit Pistons Walker, JimmyJimmy Walker^  ABD Gard Providence &0000000000000008.8000008,8 &0000000000000001.7000001,7 &0000000000000002.8000002,8 [37]
1968 San Diego Rockets Hayes, ElvinElvin Hayes^*  ABD Pivot/Forvet Houston &0000000000000028.40000028,4 &0000000000000017.10000017,1 &0000000000000001.4000001,4 [38]
1969 Milwaukee Bucks Alcindor, LewLew Alcindor^*[p]  ABD Pivot UCLA &0000000000000028.80000028,8 &0000000000000014.50000014,5 &0000000000000004.1000004,1 [40]
1970 Detroit Pistons Lanier, BobBob Lanier^*  ABD Pivot St. Bonaventure &0000000000000015.60000015,6 &0000000000000008.1000008,1 &0000000000000001.8000001,8 [41]
1971 Cleveland Cavaliers Carr, AustinAustin Carr^  ABD Gard Notre Dame &0000000000000021.20000021,2 &0000000000000003.5000003,5 &0000000000000003.4000003,4 [42]
1972 Portland Trail Blazers Martin, LaRueLaRue Martin  ABD Pivot Loyola (Illinois) &0000000000000004.4000004,4 &0000000000000004.6000004,6 &0000000000000000.5000000,5 [43]
1973 Philadelphia 76ers Collins, DougDoug Collins^  ABD Gard/Forvet Illinois State &0000000000000008.0000008,0 &0000000000000001.8000001,8 &0000000000000001.6000001,6 [44]
1974 Portland Trail Blazers Walton, BillBill Walton^*  ABD Pivot UCLA &0000000000000012.80000012,8 &0000000000000012.60000012,6 &0000000000000004.8000004,8 [45]
1975 Atlanta Hawks Thompson, DavidDavid Thompson^*[q]  ABD Forvet/Gard NC State &0000000000000026.00000026,0 &0000000000000006.3000006,3 &0000000000000003.7000003,7 [46]
1976 Houston Rockets Lucas, JohnJohn Lucas  ABD Gard Maryland &0000000000000011.10000011,1 &0000000000000002.7000002,7 &0000000000000005.6000005,6 [47]
1977 Milwaukee Bucks Benson, KentKent Benson  ABD Pivot Indiana &0000000000000007.7000007,7 &0000000000000004.3000004,3 &0000000000000001.4000001,4 [48]
1978 Portland Trail Blazers Thompson, MychalMychal Thompson  Bahamalar Forvet/Pivot Minnesota &0000000000000014.70000014,7 &0000000000000008.3000008,3 &0000000000000002.4000002,4 [49]
1979 Los Angeles Lakers Johnson, Earvin "Magic"Earvin "Magic" Johnson^*  ABD Gard/Forvet Michigan State &0000000000000018.00000018,0 &0000000000000007.7000007,7 &0000000000000007.3000007,3 [50]
1980 Golden State Warriors Carroll, Joe BarryJoe Barry Carroll^  ABD Pivot Purdue &0000000000000018.90000018,9 &0000000000000009.3000009,3 &0000000000000001.4000001,4 [51]
1981 Dallas Mavericks Aguirre, MarkMark Aguirre^  ABD Forvet DePaul &0000000000000018.70000018,7 &0000000000000004.9000004,9 &0000000000000003.2000003,2 [52]
1982 Los Angeles Lakers Worthy, JamesJames Worthy^*  ABD Forvet North Carolina &0000000000000013.40000013,4 &0000000000000005.2000005,2 &0000000000000001.7000001,7 [53]
1983 Houston Rockets Sampson, RalphRalph Sampson^*  ABD Pivot Virginia &0000000000000021.00000021,0 &0000000000000011.10000011,1 &0000000000000002.0000002,0 [54]
1984 Houston Rockets Olajuwon, HakeemHakeem Olajuwon^*[r]  Nijerya[r] Pivot Houston &0000000000000020.60000020,6 &0000000000000011.90000011,9 &0000000000000001.4000001,4 [57]
1985 New York Knicks Ewing, PatrickPatrick Ewing^*  ABD[s] Pivot Georgetown &0000000000000020.00000020,0 &0000000000000009.0000009,0 &0000000000000002.0000002,0 [60]
1986 Cleveland Cavaliers Daugherty, BradBrad Daugherty^  ABD Pivot North Carolina &0000000000000015.70000015,7 &0000000000000008.1000008,1 &0000000000000003.8000003,8 [61]
1987 San Antonio Spurs Robinson, DavidDavid Robinson^*[t]  ABD Pivot Navy &0000000000000024.30000024,3 &0000000000000012.00000012,0 &0000000000000002.0000002,0 [63]
1988 Los Angeles Clippers Manning, DannyDanny Manning^  ABD Forvet Kansas &0000000000000016.70000016,7 &0000000000000006.6000006,6 &0000000000000003.1000003,1 [64]
1989 Sacramento Kings Ellison, PervisPervis Ellison  ABD Pivot Louisville &0000000000000008.0000008,0 &0000000000000005.8000005,8 &0000000000000001.9000001,9 [65]
1990 New Jersey Nets Coleman, DerrickDerrick Coleman^  ABD Forvet/Pivot Syracuse &0000000000000018.40000018,4 &0000000000000010.30000010,3 &0000000000000002.2000002,2 [66]
1991 Charlotte Hornets Johnson, LarryLarry Johnson^  ABD Forvet UNLV &0000000000000019.20000019,2 &0000000000000011.00000011,0 &0000000000000003.6000003,6 [67]
1992 Orlando Magic Oneal, ShaquilleShaquille O'Neal^  ABD Pivot LSU &0000000000000023.40000023,4 &0000000000000013.90000013,9 &0000000000000001.9000001,9 [68]
1993 Orlando Magic Webber, ChrisChris Webber^  ABD Forvet Michigan &0000000000000017.50000017,5 &0000000000000009.1000009,1 &0000000000000003.6000003,6 [69]
1994 Milwaukee Bucks Robinson, GlennGlenn Robinson^  ABD Forvet Purdue &0000000000000021.90000021,9 &0000000000000006.4000006,4 &0000000000000002.5000002,5 [70]
1995 Golden State Warriors Smith, JoeJoe Smith  ABD Forvet Maryland &0000000000000015.30000015,3 &0000000000000008.7000008,7 &0000000000000001.0000001,0 [71]
1996 Philadelphia 76ers Iverson, AllenAllen Iverson^  ABD Gard Georgetown &0000000000000023.50000023,5 &0000000000000004.1000004,1 &0000000000000007.5000007,5 [72]
1997 San Antonio Spurs Duncan, TimTim Duncan^  ABD[u] Forvet/Pivot Wake Forest &0000000000000021.10000021,1 &0000000000000011.90000011,9 &0000000000000002.7000002,7 [74]
1998 Los Angeles Clippers Olowokandi, MichaelMichael Olowokandi  Nijerya Pivot Pacific &0000000000000008.9000008,9 &0000000000000007.9000007,9 &0000000000000000.6000000,6 [75]
1999 Chicago Bulls Brand, EltonElton Brand^[v]  ABD Forvet Duke &0000000000000020.10000020,1 &0000000000000010.00000010,0 &0000000000000001.9000001,9 [77]
2000 New Jersey Nets Martin, KenyonKenyon Martin^  ABD Forvet Cincinnati &0000000000000012.00000012,0 &0000000000000007.4000007,4 &0000000000000001.9000001,9 [78]
2001 Washington Wizards Brown, KwameKwame Brown  ABD Pivot Glynn Academy HS (Brunswick, GA) &0000000000000004.5000004,5 &0000000000000003.5000003,5 &0000000000000000.8000000,8 [79]
2002 Houston Rockets Yao Ming, Yao Ming^  Çin Pivot Shanghai Sharks (China) &0000000000000013.50000013,5 &0000000000000008.2000008,2 &0000000000000001.7000001,7 [80]
2003 Cleveland Cavaliers James, LeBronLeBron James^  ABD Forvet St. Vincent-St. Mary HS (Akron, OH) &0000000000000020.90000020,9 &0000000000000005.5000005,5 &0000000000000005.9000005,9 [81]
2004 Orlando Magic Howard, DwightDwight Howard^  ABD Pivot SACA (Atlanta, GA) &0000000000000012.00000012,0 &0000000000000010.00000010,0 &0000000000000000.9000000,9 [82]
2005 Milwaukee Bucks Bogut, AndrewAndrew Bogut^  Avustralya Pivot Utah &0000000000000009.4000009,4 &0000000000000007.0000007,0 &0000000000000002.3000002,3 [83]
2006 Toronto Raptors Bargnani, AndreaAndrea Bargnani  İtalya Forvet/Pivot Benetton Treviso (İtalya) &0000000000000011.60000011,6 &0000000000000003.9000003,9 &0000000000000000.8000000,8 [84]
2007 Portland Trail Blazers Oden, GregGreg Oden[w]  ABD Pivot Ohio State &0000000000000008.9000008,9 &0000000000000007.0000007,0 &0000000000000000.5000000,5 [86]
2008 Chicago Bulls Rose, DerrickDerrick Rose^  ABD Gard Memphis &0000000000000016.80000016,8 &0000000000000003.9000003,9 &0000000000000006.3000006,3 [87]
2009 Los Angeles Clippers Griffin, BlakeBlake Griffin^[x]  ABD Forvet Oklahoma &0000000000000022.50000022,5 &0000000000000012.10000012,1 &0000000000000003.8000003,8 [89]
2010 Washington Wizards Wall, JohnJohn Wall^  ABD Gard Kentucky &0000000000000016.40000016,4 &0000000000000004.6000004,6 &0000000000000008.3000008,3 [90]
2011 Cleveland Cavaliers Irving, KyrieKyrie Irving^  ABD Gard Duke &0000000000000018.50000018,5 &0000000000000003.7000003,7 &0000000000000005.4000005,4 [91]
2012 New Orleans Hornets Davis, AnthonyAnthony Davis^  ABD Forvet/Pivot Kentucky &0000000000000013.50000013,5 &0000000000000008.2000008,2 &0000000000000001.0000001,0 [92]
2013 Cleveland Cavaliers Bennett, AnthonyAnthony Bennett  Kanada Forvet UNLV &0000000000000004.2000004,2 &0000000000000003.0000003,0 &0000000000000000.3000000,3 [93]
2014 Cleveland Cavaliers Wiggins, AndrewAndrew Wiggins  Kanada Gard/Forvet Kansas &0000000000000016.90000016,9 &0000000000000004.6000004,6 &0000000000000002.1000002,1 [94]
2015 Minnesota Timberwolves Towns, Karl-AnthonyKarl-Anthony Towns  Dominik Pivot Kentucky &0000000000000018.30000018,3 &0000000000000010.40000010,4 &0000000000000002.0000002,0 [95]
2016 Philadelphia 76ers Simmons, BenBen Simmons  Avustralya Forvet LSU Tigers &0000000000000015.80000015,8 &0000000000000008.2000008,2 &0000000000000008.1000008,1 [96]
2017 Philadelphia 76ers Fultz, MarkelleMarkelle Fultz  ABD Gard Washington &0000000000000007.1000007,1 &0000000000000003.1000003,1 &0000000000000003.8000003,8 [97]
2018 Phoenix Suns Ayton, DeandreDeandre Ayton  Bahamalar Forvet/Pivot Arizona &İfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörü-1.000000 &İfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörü-1.000000 &İfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörüİfade hatası: Beklenmedik / operatörü-1.000000

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Clifton McNeely never played professional basketball. Instead, he became a basketball coach for Pampa High School in Texas.[1][2]
  2. ^ Howie Shannon was the first overall pick, although Ed Macauley ve Vern Mikkelsen had been taken before the draft as their teams' territorial picks.[4]
  3. ^ Charlie Share did not play in the 1950-51. His rookie statistics are from the 1951-52.[6] Share was the first overall pick, although Paul Arizin had been taken before the draft as the Philadelphia Warriors' territorial pick.[7]
  4. ^ a b Sami Watson never played in the NBA. He was banned for life from the NBA due to his involvement in the CCNY Point Shaving Scandal.[8] Melchiorre was the first overall pick, although Myer Skoog had been taken before the draft as the Minneapolis Lakers' territorial pick.[9]
  5. ^ Mark Workman was the first overall pick, although Bill Mlkvy had been taken before the draft as the Philadelphia Warriors' territorial pick.[10]
  6. ^ Ray Felix was the first overall pick, although Ernie Beck ve Walter Dukes had been taken before the draft as their teams' territorial picks.[12]
  7. ^ Dick Ricketts was the first overall pick, although Dick Garmaker ve Tom Gola had been taken before the draft as their teams' territorial picks.[15]
  8. ^ Sihugo Green was the first overall pick, although Tom Heinsohn had been taken before the draft as the Boston Celtics' territorial pick.[17]
  9. ^ Elgin Baylor was the first overall pick, although Guy Rodgers had been taken before the draft as the Philadelphia Warriors' territorial pick.[20]
  10. ^ Bob Boozer was the first overall pick, although Wilt Chamberlain ve Bob Ferry had been taken before the draft as their teams' territorial picks.[22]
  11. ^ Although Oscar Robertson was drafted as a territorial pick by the Cincinnati Royals, he was also recognized as the first pick in the first round of the draft as the Royals also held the first overall draft pick.[24][25]
  12. ^ Bill McGill was the first overall pick, although Dave DeBusschere ve Jerry Lucas had been taken before the draft as their teams' territorial picks.[28]
  13. ^ Art Heyman was the first overall pick, although Tom Thacker had been taken before the draft as the Cincinnati Royals' territorial pick.[30]
  14. ^ Jim Barnes was the first overall pick, although Walt Hazzard ve George Wilson had been taken before the draft as their teams' territorial picks.[32]
  15. ^ Fred Hetzel was the first overall pick, although Bill Bradley, Bill Buntin ve Gail Goodrich had been taken before the draft as their teams' territorial picks.[34]
  16. ^ Before the 1971–72 season, Lew Alcindor changed his name to Kareem Abdul-Jabbar.[39]
  17. ^ David Thompson played in the American Basketball Association (ABA) in the 1975–76 season and did not play in the NBA until 1976. His rookie statistics are from the 1976-77.[46]
  18. ^ a b Hakeem Olajuwon was born in Nigeria, but became a naturalized United States citizen in 1993. When he arrived in the United States, the University of Houston incorrectly spelled his first name "Akeem". Olajuwon used that spelling until March 9, 1991, when he announced that he would add an H, saying, "I'm not changing the spelling of my name, I'm correcting it."[55][56]
  19. ^ Patrick Ewing was born in Jamaika, but had become a naturalized United States citizen while at Georgetown.[58] He represented the United States at the 1984 Summer Olympics.[59]
  20. ^ David Robinson did not play in the NBA until 1989 due to commitments to the United States Navy.[62] His rookie statistics are from the 1989-90.[63]
  21. ^ Tim Duncan is a United States citizen by birth, as are all natives of the U.S. Virgin Islands. Because of this citizenship arrangement, Duncan has played for the U.S. internationally.[73]
  22. ^ Elton Brand shared Rookie of the Year honors with Steve Francis of the Houston Rockets.[76]
  23. ^ Greg Oden underwent microfracture surgery on his right knee before the 2007-08, and missed the entire season. His rookie statistics are from the 2008-09.[85]
  24. ^ Blake Griffin injured his left kneecap in a pre-season game before the 2009-10. He underwent a surgery in January 2010 and missed the entire season. His rookie statistics are from the 2010-11.[88]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bob Cook (September 13, 2007). "Oden’s injury a cruel blow for cursed Blazers". NBC Sports. 13 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120213145849/http://nbcsports.msnbc.com/id/20763763/site/21683474/. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  2. ^ "Obituaries: Clifton McNeely 12/29/03". amarillo.com. December 29, 2003. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304090630/http://amarillo.com/stories/122903/obi_mcneely.shtml. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  3. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  4. ^ "1949 BAA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303234659/http://www.basketball-reference.com/draft/BAA_1949.html. Erişim tarihi: June 15, 2008. 
  5. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  6. ^ a b Şablon:Cite basketball-reference
  7. ^ "1950 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303195558/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1950.html. Erişim tarihi: June 16, 2008. 
  8. ^ Wright Thompson (August 9, 2007). "For the 1951 point-shavers, a life lived in infamy". ESPN. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150626133545/http://sports.espn.go.com/espn/cheat/news/story?id=2958786. Erişim tarihi: June 15, 2008. 
  9. ^ "1951 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303233949/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1951.html. Erişim tarihi: June 16, 2008. 
  10. ^ "1952 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304000541/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1952.html. Erişim tarihi: June 15, 2008. 
  11. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  12. ^ "1953 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 29 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160329163556/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1953.html. Erişim tarihi: June 15, 2008. 
  13. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  14. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  15. ^ "1955 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303201155/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1955.html. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  16. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  17. ^ "1956 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303200440/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1956.html. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  18. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  19. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  20. ^ "1958 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303222112/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1958.html. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  21. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  22. ^ "1959 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160322051728/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1959.html. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  23. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  24. ^ "Oscar Robertson Bio". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 31 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160131044137/http://www.nba.com/history/players/robertson_bio.html. Erişim tarihi: September 10, 2009. 
  25. ^ Wise, Mike (June 29, 2000). "Clippers Go to High School to Get Miles". The New York Times. The New York Times Company. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303204332/http://www.nytimes.com/2000/06/29/sports/pro-basketball-clippers-go-to-high-school-to-get-miles.html. Erişim tarihi: September 10, 2009. 
  26. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  27. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  28. ^ "1962 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303200219/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1962.html. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  29. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  30. ^ "1963 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905134250/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1963.html. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  31. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  32. ^ "1964 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303194411/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1964.html. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  33. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  34. ^ "1965 NBA Seçmeleri". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303235304/http://www.basketball-reference.com/draft/NBA_1965.html. Erişim tarihi: June 19, 2008. 
  35. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  36. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  37. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  38. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  39. ^ "Kareem Abdul-Jabbar Bio". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151106070233/http://www.nba.com/history/players/abduljabbar_bio.html. Erişim tarihi: August 4, 2008. 
  40. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  41. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  42. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  43. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  44. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  45. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  46. ^ a b Şablon:Cite basketball-reference
  47. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  48. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  49. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  50. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  51. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  52. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  53. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  54. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  55. ^ "Hakeem Olajuwon Bio: 1992-93". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 16 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131016102927/http://www.nba.com:80/playerfile/hakeem_olajuwon/bio.html. Erişim tarihi: June 15, 2008. 
  56. ^ Dufresne, Chris (March 11, 1991). "Hakeem Still Can Be Called 'the Dream'". Los Angeles Times: s. 2. 
  57. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  58. ^ Ralph Wiley (January 7, 1985). "The Master Of The Key: After years of relying on others to unlock doors for him, Georgetown's center Patrick Ewing will soon go off on his own". Sports Illustrated. 4 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090604014936/http://vault.sportsillustrated.cnn.com:80/vault/article/magazine/MAG1119034/3/index.htm. Erişim tarihi: June 16, 2008. 
  59. ^ "All-Time USA Basketball Men's Roster: E". USA Basketball. 6 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090806172240/http://www.usabasketball.com:80/news.php?news_page=men_alpha_E. Erişim tarihi: July 13, 2008. 
  60. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  61. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  62. ^ Dave Anderson (May 18, 1987). "Sports of the Times; The Robinson Plot Thickens". The New York Times. 23 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090223232447/http://query.nytimes.com:80/gst/fullpage.html?res=9B0DEFDF133EF93BA25756C0A961948260. Erişim tarihi: June 16, 2008. 
  63. ^ a b Şablon:Cite basketball-reference
  64. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  65. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  66. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  67. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  68. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  69. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  70. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  71. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  72. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  73. ^ "All-Time USA Basketball Men's Roster: D". USA Basketball. 6 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100106212446/http://www.usabasketball.com/news.php?news_page=men_alpha_D. Erişim tarihi: June 16, 2008. 
  74. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  75. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  76. ^ "Rookie of the Year Award Winners". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160314171133/http://www.basketball-reference.com/awards/roy.html. Erişim tarihi: July 7, 2008. 
  77. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  78. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  79. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  80. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  81. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  82. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  83. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  84. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  85. ^ "Oden's recovery from surgery likely in range of 6-12 months". ESPN.com. September 14, 2007. 18 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160118074735/http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=3017538. Erişim tarihi: June 16, 2008. 
  86. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  87. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  88. ^ "Griffin's rookie season lost to injury". ESPN.com. January 13, 2010. 20 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160120051132/http://sports.espn.go.com/los-angeles/nba/news/story?id=4823032. Erişim tarihi: January 13, 2010. 
  89. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  90. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  91. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  92. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  93. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  94. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  95. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  96. ^ Şablon:Cite basketball-reference
  97. ^ "Sixers take Washington PG Quay King with No. 1 pick" (en). 19 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180119001154/http://www.espn.com/nba/story/_/id/19710875/2017-nba-draft-philadelphia-76ers-take-Quay-King-no-1-overall-pick. Erişim tarihi: 22 June 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]