National Basketball Association salonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Chase Center, NBA'de, Golden State Warriors'ın 2019 yılında açılan en yeni salonu.

National Basketball Association Salonları National Basketball Association'daki bütün takımların güncel kullandıkları salonların listesi. United Center 20,917 kişilik kapasite ile NBA'in en büyük kapasiteli salonudur. Madison Square Garden sponsorlu isim olan tek salondur.

Current arenas[değiştir | kaynağı değiştir]

Image Salon Konum Takım(lar) Kapasite Açılış Kaynak
American Airlines Arena, Miami, FL, jjron 29.03.2012.jpg American Airlines Arena Miami, Florida Miami Heat 19,600 1999 [1][2]
American Airlines Center August 2015.jpg American Airlines Center Dallas, Texas Dallas Mavericks 19,200 2001 [1][3]
Amway Center.jpg Amway Center Orlando, Florida Orlando Magic 18,846 2010 [1][4]
Texasdd.JPG AT&T Center San Antonio, Texas San Antonio Spurs 18,418 2002 [1][5]
Bankers Life Fieldhouse, Indianápolis, Estados Unidos, 2012-10-22, DD 02.jpg Bankers Life Fieldhouse Indianapolis, Indiana Indiana Pacers 17,923 1999 [1][6]
Barclays Center western side.jpg Barclays Center Brooklyn, New York Brooklyn Nets 17,732 2012 [1][7]
Verizon Center wide.jpg Capital One Arena Washington, DC Washington Wizards 20,356 1997 [1][8]
Chase Center - East Side - San Francisco.jpg Chase Center San Francisco, California Golden State Warriors 18,064 2019 [1][9][10]
Chesapeake Energy Arena 2017.jpg Chesapeake Energy Arena Oklahoma City, Oklahoma Oklahoma City Thunder 18,203 2002 [1][11]
FedExForum.jpg FedExForum Memphis, Tennessee Memphis Grizzlies 17,794 2004 [1][12]
Wisconsin Entertainment and Sports Center - Northeast view.jpg Fiserv Forum Milwaukee, Wisconsin Milwaukee Bucks 17,500 2018 [1][13]
Golden 1 Center 2017.jpg Golden 1 Center Sacramento, California Sacramento Kings 17,583 2016 [1][14]
Little Caesars Arena panorama.jpg Little Caesars Arena Detroit, Michigan Detroit Pistons 20,332 2017 [1][15]
Madison Square Garden, February 2013.jpg Madison Square Garden New York City, New York New York Knicks 19,812 1968 † [1][16]
Moda Center.JPG Moda Center Portland, Oregon Portland Trail Blazers 19,441 1995 [1][17]
Denver Pepsi Center 1.jpg Pepsi Center Denver, Colorado Denver Nuggets 19,520 1999 [1][18]
Quicken Loans Arena 4.jpg Rocket Mortgage FieldHouse Cleveland, Ohio Cleveland Cavaliers 19,432 1994 [1][19][20]
Scotiabank Arena - 2018 (cropped).jpg Scotiabank Arena Toronto, Ontario Toronto Raptors 19,800 1999 [1][21]
Smoothie King Center.jpg Smoothie King Center New Orleans, Louisiana New Orleans Pelicans 16,867 1999 [1][22]
Spectrum Center 2018.jpg Spectrum Center Charlotte, North Carolina Charlotte Hornets 19,077 2005 [1][23]
Staples Center 2012.jpg Staples Center Los Angeles, California Los Angeles Clippers 19,068 1999 [1][24]
Los Angeles Lakers 18,997
Philips Arena.jpg State Farm Arena Atlanta, Georgia Atlanta Hawks 18,118 1999 [1][25]
Talking Stick Resort Arena.JPG Talking Stick Resort Arena Phoenix, Arizona Phoenix Suns 18,055 1992 [1][26]
TargetCenter.jpg Target Center Minneapolis, Minnesota Minnesota Timberwolves 18,978 1990 [1][27]
TD Garden (crop).JPG TD Garden Boston, Massachusetts Boston Celtics 18,624 1995 [1][28]
Toyota Center entr.jpg Toyota Center Houston, Texas Houston Rockets 18,055 2003 [1][29]
United Center 060716.jpg United Center Chicago, Illinois Chicago Bulls 20,917 1994 [1][30]
Vivint Smart Home Arena August 13, 2016.jpg Vivint Smart Home Arena Salt Lake City, Utah Utah Jazz 18,306 1991 [1][31]
Wells Fargo Center.jpg Wells Fargo Center Philadelphia, Pennsylvania Philadelphia 76ers 20,478 1996 [1][32][33]

† 2010-2013 yılları arasında mevcut salonda geniş kapsamlı bir tadilat yapıldı ve tamamen değişti.

Harita[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac "2019-20 Official NBA Guide" (PDF). National Basketball Association. 2019. 26 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 26 Ekim 2019. 
  2. ^ "2016-17 HEAT Media Guide". Miami Heat. 2016. s. 508. 26 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  3. ^ "About AACenter". American Airlines Center. 14 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  4. ^ "Amway Cemter: Enter Legend". Amway Center. Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  5. ^ "About AT&T Center". AT&T Center. 28 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  6. ^ "2017-18 Indiana Pacers Media Guide" (PDF). Indiana Pacers. 2017. ss. 6–7. 12 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  7. ^ "About Us". Barclays Center. 26 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  8. ^ "About Capital One Arena". Capital One Arena. 26 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  9. ^ "Future Warriors arena to be named Chase Center". NBA.com. NBA Media Ventures, LLC. 28 Ocak 2016. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2018. 
  10. ^ Amick, Sam (25 Aralık 2017). "Warriors' new Chase Center the key to Golden State's budding dynasty". USA Today. 26 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2018. 
  11. ^ "Fast Facts". Chesapeake Energy Arena. 21 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  12. ^ "2017-18 Memphis Grizzlies Media Guide" (PDF). Memphis Grizzlies. 2017. ss. 339–342. 17 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  13. ^ Monroe, Nick (26 Ağustos 2018). "Fiserv Forum Opens". Bucks.com. NBA Media Ventures, LLC. 26 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2018. 
  14. ^ "FAQs". Golden 1 Center. 24 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2018. 
  15. ^ "2017-2018 Detroit Pistons Media Guide" (PDF). National Basketball Association. 2017. s. 331. 19 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 2 Ağustos 2018. 
  16. ^ DeLessio, Joe (24 Ekim 2013). "Here's What the Renovated Madison Square Garden Looks Like". New York Magazine. 9 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2015. 
  17. ^ "Moda Center - Rose Quarter". Rose Quarter. 29 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  18. ^ "Arena Facts". Pepsi Center. 6 Ağustos 2015. 22 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2015. 
  19. ^ "Quicken Loans Arena Fun Facts". Quicken Loans Arena. 17 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  20. ^ Astolfi, Courtney (28 Eylül 2018). "Take a behind-the-scenes tour of the Q renovation". Cleveland.com. Erişim tarihi: 28 Eylül 2018. 
  21. ^ "About". Scotiabank Arena. 18 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  22. ^ "2014–15 New Orleans Pelicans Media Guide" (PDF). National Basketball Association. 13 Ekim 2014. 15 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 13 Ocak 2015. 
  23. ^ "2017–18 Charlotte Hornets Media Guide" (PDF). Charlotte Hornets. 2017. ss. 292–293. 17 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  24. ^ "Staples Center". Los Angeles Sports Council. 6 Ağustos 2015. 2 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2015. 
  25. ^ "Hawks, State Farm reach agreement to rename arena". ESPN.com. 29 Ağustos 2018. 26 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  26. ^ "History of Arena". Talking Stick Resort Arena. 24 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  27. ^ "About Target Center". Target Center. 21 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  28. ^ "General Information". TD Garden. 27 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2015. 
  29. ^ "About Toyota Center". Toyota Center. 4 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  30. ^ "2017-18 Chicago Bulls Media Guide" (PDF). Chicago Bulls. 2017. s. 384. 17 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  31. ^ Lea, Bill (26 Ekim 2015). "LHM Sports & Entertainment Introduces Vivint Smart Home Arena for the Utah Jazz". Utah Jazz. 26 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2015. 
  32. ^ "Arena History". Wells Fargo Center. 26 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  33. ^ "2018-2019 Philadelphia 76ers Media Guide" (PDF). Philadelphia 76ers. 10 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 23 Nisan 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]