NASA Astronot Grubu 3

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Grup 3 astronotları. Arka sıra, soldan sağa: Collins, Cunningham, Eisele, Freeman, Gordon, Schweickart, Scott, Williams. Ön sıra, soldan sağa: Aldrin, Anders, Bassett, Bean, Cernan, Chaffee.

NASA Astronot Grubu 3 "On Dörtler", NASA tarafından Gemini ve Apollo programı için seçilen on dört astronottan oluşan bir gruptu. Seçilen astronotlar Ekim 1963'te açıklandı. Yedisi Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri'nden, dördü Birleşik Devletler Donanmasından, biri Birleşik Devletler Deniz Piyadeleri'ndendi ve ikisi sivildi. Dört tanesi uzayda uçamadan eğitim kazalarında öldü. (Roger Chaffee, Theodore Freeman,Clifton williams ve Charless basset ) Geriye Hayatta kalan 10 kişi Apollo görevinin tamamında uçtu; beşi de Gemini görevinde görev yaptılar astronot Buzz Aldrin, Alan Bean, Gene Cernan ve David Scott Ay'da yürüdüler.

3.Grup askeri jet avcı uçağı deneyiminin yerini almasına rağmen, test pilotu geçmişi şartından feragat eden ilk grup oldu. Bu, Buzz Aldrin, Bill Anders, EuGene Cernan, Roger Chaffee, Walter Cunningham ve Rusty Schweickart için geçerliydi; diğerleri test pilotuydu. Ortalama olarak, üyeleri önceki iki gruba göre daha genç, biraz daha uzun ve daha kiloluydu. Ve daha iyi eğitimliydi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]