Marcomer

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Marcomer
Dux
Çocuk(lar)ıPharamond

Marcomer veya Marcomir, Franklar'ın erken dönem kralıdır. Pharamond'un babası, Merovenj ve Karolenj hanedanının atasıdır. Liber Historiae Francorum'a göre Priam adlı bir kralın oğluydu. Ayrıca 4. yüzyılın sonlarında Roma İmparatorluğu'nun gaspçısıydı.

İstila, Sulpicius Alexander'ın kayıp olan eserine atıfta bulunan Gregorius tarafından belgelenmiştir. Bu eserde Marcomer, Sunno ve Genobaud, Galya'daki Germania Inferior ve Gallia Belgica eyaletlerini işgal etmiş, birçok insan öldürüp, en verimli toprakları yok etmişler ve Köln şehrini paniğe sürüklemişlerdi. Daha sonra frankların büyük bir kısmı yurduna geri dönmüş bazıları ise Silva Carbonaria adı verilen ormanda kalmıştı.

Magnus Maximus, Nanninus ve Quintinus haberi Trier'de duymuşlar ve Silva Carbonaria yakınlarındaki Frank kuvvetlerine saldırmış ve onları yenmişlerdir. Çatışmanın ardından Quintinus Franklara saldırmış ancak yenilmiştir.

Daha sonra Claudian'a göre Romalılar, Marcomer'i yakalamış ve Toskana'da bir villaya sürgün etmiştir. Kardeşi Sunno, Ren'i geçerek Marcomer'in yerine geçmeye çalışmış ancak kendi adamları tarafından öldürülmüştür.

Daha sonra Frankları tek bir kralın altında yaşamayı ve krallığa oğlu Pharamond'u önerdi.