Müşerref Pervin Tuba Durgut

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Müşerref Pervin Tuba Durgut
Türkiye Büyük Millet Meclisi
27. ve 28. dönem milletvekili
Görevde
Makama geliş
7 Temmuz 2018
Seçim bölgesi
Kişisel bilgiler
Doğum 1973
Rize, Türkiye
Milliyeti Türk
Partisi Adalet ve Kalkınma Partisi
Çocuk(lar) 2
Mesleği Siyasetçi

Müşerref Pervin Tuba Durgut (d. 1973, Rize), Türk eczacı, halk sağlığı uzmanı, siyasetçi ve 27. ve 28. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilidir.

Eğitim Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Lise eğitimini Çamlıca Kız Lisesinde tamamladı. 1995 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık fakültesinden mezun oldu. Ardından 2007’de ABD’de Indiana Üniversitesinde Halk Sağlığı alanında yüksek lisansını tamamladı. Halen Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Halk Sağlığı alanında doktora eğitimine devam etmektedir.

Çalışma ve Siyasi Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

2018 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul milletvekili olarak seçildi ve görevine devam etmektedir.

Tuba DURGUT, 2009-2018 arasında Dünya Sağlık Örgütü proje danışmanlığı, aynı dönemde Sağlık Bakanlığı müşavirliği (2010 – 2014) ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müşavirliği (2014 – 2018) görevlerini yürüttü. Kariyeri boyunca tütün kontrolü, obeziteyi önleme, kadına karşı şiddet gibi alanlarda çalışmalar gerçekleştirdi ve her biri ülke çapında etki yaratan sosyal kampanyalar yönetti. Yeşilay Yönetim Kurulu üyeliği ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Toplumsal Farkındalık Komisyonu üyeliği yaptı. 27. ve 28. Dönemde Ak Parti İstanbul milletvekili olarak seçildi. TBMM çatısı altında Asya Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekilliği görevlerini icra etti.

Tütün kontrolü alanında Türkiye'de ve uluslararası çapta gerçekleştirdiği çalışmalar ile 2021 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından "tütün kontrolü" alanındaki başarılı bireylere ve kuruluşlara verilen "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü" Avrupa Bölgesi Ödülüne layık görüldü.

Tuba Durgut evli ve iki çocuk annesidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]