Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki üniversiteler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Lefkoşa'daki Üniversiteler Listesi sayfasından yönlendirildi)

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerini sınırlı sayıda ülke tarafından tanınan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde günümüzde; 21'i yerel merkezli, 4'ü yurt dışı merkezli toplam 25 eğitim veren üniversite ve 2'si meslek okulu olmak üzere 27 aktif yükseköğrenim kurumu bulunmaktadır.

KKTC merkezli[değiştir | kaynağı değiştir]

Lisans ve/veya lisansüstü diploma veren kurumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Üniversite Adı Kuruluş Yılı Merkezin Bulunduğu İlçe Türü Rektörü Resmi site
Ada Kent Üniversitesi 2016 Gazimağusa Özel Prof. Dr. Fuat Bayram adakent.edu.tr
Akdeniz Karpaz Üniversitesi 2012 Lefkoşa Özel Prof. Dr. Şerif Alpay Ataol akun.edu.tr
Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi 2017 Girne Vakıf Prof. Dr. Asım Vehbi arucad.edu.tr
Atatürk Öğretmen Akademisi 1937 Lefkoşa Devlet Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu aoa.edu.tr
Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi 2017 Lefkoşa Vakıf Prof. Dr. Zafer Ağdelen baucyprus.edu.tr
Doğu Akdeniz Üniversitesi 1979 Gazimağusa Devlet Prof. Dr. Necdet Osam emu.edu.tr
Girne Amerikan Üniversitesi 1985 Girne Özel Prof. Dr. Kutsal Öztürk gau.edu.tr
Girne Üniversitesi 2013 Girne Özel Prof. Dr. İlkay Salihoğlu girne.edu.tr
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi 2014 Lefkoşa Özel Prof. Dr. Gökçe Keçeci auc.edu.tr
Kıbrıs Batı Üniversitesi 2015 Gazimağusa Vakıf Prof. Dr. Ömer Camcı cwu.edu.tr
Kıbrıs İlim Üniversitesi 2013 Girne Özel Prof. Dr. Ahmed Bülend Göksel csu.edu.tr
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi 2016 Güzelyurt Vakıf Prof. Dr. Elif Çepni kstu.edu.tr
Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi 2015 Lefkoşa Vakıf Prof. Dr. Mustafa Tümer kisbu.edu.tr
Lefke Avrupa Üniversitesi 1990 Lefke Vakıf Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen lefke.edu.tr
Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi 2010 Lefkoşa Özel Prof. Dr. Tayfun Turgay netkent.edu.tr
Onbeş Kasım Üniversitesi 2014 Lefkoşa Özel Prof. Dr. Mehmet Bülent Uludağ onbeskku.edu.tr
Rauf Denktaş Üniversitesi 2015 Lefkoşa Özel Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak rdu.edu.tr
Uluslararası Final Üniversitesi 2015 Girne Özel Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak final.edu.tr
Uluslararası İşletmecilik Meslek Okulu 2011 Lefkoşa Özel Bülent Çetinkaya bms.edu.tr
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi 1997 Lefkoşa Özel Prof. Dr. Halil Nadiri ciu.edu.tr
Yakın Doğu Üniversitesi 1988 Lefkoşa Özel Prof. Dr. Ümit Hassan neu.edu.tr

Sadece önlisans veya hazırlık seviyesinde diploma veren kurumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Üniversite Adı Kuruluş Yılı Merkezin Bulunduğu İlçe Türü Müdürü Resmi site
Öngel Kozmetoloji Koleji[1] 2006 Lefkoşa Özel Sonay Erensu ongelkolej.com
Polis Okulu Müdürlüğü[2] 1969 Lefkoşa Devlet Sıtkı ERKIVANÇ polisokulu.gov.ct.tr

Yurt dışı merkezli[değiştir | kaynağı değiştir]

Üniversite Adı Kuruluş Yılı Merkezin Bulunduğu İlçe Türü Ağ Sayfası
Anadolu Üniversitesi Lefkoşa Kampüsü 1982 Lefkoşa Devlet (Türkiye) Resmî site
Batı İskoçya Üniversitesi, Kıbrıs 2016 Lefkoşa Devlet (Birleşik Krallık) mc-med.eu
İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri 2010 Gazimağusa Devlet (Türkiye) kktc.itu.edu.tr
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü 2003 Güzelyurt Devlet (Türkiye) kkk.odtu.edu.tr

Eğitime başlanmamış[değiştir | kaynağı değiştir]

Üniversite Adı Kuruluş Yılı Merkezin Bulunduğu İlçe Türü Kaynak
Kıbrıs Metropolitan Üniversitesi 2014 Girne Özel [3]
Avrupa Liderlik Üniversitesi 2015 Gazimağusa Özel [4]
Akacan Üniversitesi 2017 Girne Özel [5]
Akacan Teknik Üniversitesi 2017 Girne Özel [6]
Lefkoşa Merkez Üniversitesi 2017 Lefkoşa Özel [7]
Uluslararası Aydın Üniversitesi 2017 İskele Özel [8]
15 Temmuz Üniversitesi 2017 İskele Özel [9]
Erkman Üniversitesi 2017 Özel [10]
Nobelyum Üniversitesi 2017 Özel [11]
Kıbrıs Milenyum Üniversitesi 2018 Özel [6]
Mesarya Teknik Üniversitesi 2018 Özel [6]
Kıbrıs Yenikent Üniversitesi 2018 Özel [6]
Kıbrıs Yükselen Üniversitesi 2018 Özel [6]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]