Rauf Denktaş Üniversitesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rauf Denktaş Üniversitesi (RDU)
Kuruluş2013
TürÖzel üniversite
RektörHasan Ali Bıçak
KonumLefkoşa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Web sitesirdu.edu.tr

Rauf Denktaş Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kurulu bir özel üniversitedir. KKTC kurucu cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın adını taşımaktadır.

Rauf Denktaş Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi

2013 yılında temelleri atılmış, 2017 yılında YÖDAK'tan, 2020 yılında ise YÖK'ten gerekli izinleri alarak öğretime başlamıştır. Üniversite tarihi Lefkoşa Surlariçi'nde bulunan tek üniversitedir. Rektörlük binası Abdi Çavuş Sokakta, ilk Türk hastanesinin bulunduğu yerdedir. Dikilitaş derslikleri ise Faysal İslam Bankası'nın eski binasında bulunmaktadır. Kıbrıs'ın geçmişinde önemli yer tutan Mısırlızade Sineması binası ise yine üniversite tarafından restore edilip Rauf Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi yapıldı.[1]

Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve Hukuk Fakültesi olmak üzere 3 fakültede 13 lisans bölümünde eğitim vermektedir.

Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu'nda ise İngilizce hazırlık eğitimi verilmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "RDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Denktaş: Üniversiteler sadece eğitim veren kurumlar olmamalı". KIBRIS POSTASI. 31 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2024. 

Dış Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Resmî site