Kullanıcı mesaj:Vusal Aghayev

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Vusal Aghayev!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.




--Erdem Şenol 03:19, 6 Mayıs 2007 (UTC)

MErhaba benim yüklediğim resmi kaldrımısınız. Ama bunu niçi ettiğiniz yazmadınız. Sohbet Azerbaycan Sineması isimli maddeden gidiyor. Lütfen bana sebebini açıklayın

--Vusal Aghayev 09:21, 7 Mayıs 2007 (UTC)

Selam Vusal Aghayev, madde icinden eklediginiz resmi kaldirdim. Kaldirirken de ozet bolumune not dustum saniyordum ama yazmamisim nedenini, kusura bakma lutfen. Resimde bir cok sorun var ve muhtemelen silinecek. Herseyden once lisans durumu belli degil, madde icin anlami gelistirici ozellige sahip degil (dusuk cozunurluk, ve sekil- uyumu format sorunu). Vikipedi'de yardim sayfalarinda bu konuda genis bilgi var.
Ote yandan maddenin icerigi de Turkce degil ve bu sekilde kalmasini istemem. Madde uzerinde hala ugrastiginizi dusunuyorum ancak icerik su anki hali ile listelerden olusuyor. Azeri sinamasi deyince, en azindan bir tarihcesi, stili -tarzi, teknik olanaklari ve basarili film ve yonetmenlerinden bahsedilebilir. A'dan Z'ye bir liste cok buyuk bir katki getirmiyor; biz bunu genelde kategori olarak listeleyoruz. Bu maddenin ismini "Azeri filmleri listesi" olarak degistirmek de baska bir secenek.
Bu elestriler seni yildirmasin ancak gozonune alirsan sevinirim. Citrat 14:18, 7 Mayıs 2007 (UTC)

Merhabalar.Öncelikle resmin telif hakkı size mi ait?Yani resmin içinde kullandığınız ekran yakalam görüntüleri değil mi?--Machiavelli' msj 19:29, 13 Haziran 2007 (UTC)

Bir arkadaşımıza az önce bu resimlerle ilgili attığım mesajı aynen kopyalayayım.


Selamlar resimleri tekrar inceledim.Her biri bir filmden ekran yakalama görüntüsü.Filmlerdeki ekran yakalam görüntüleri telif hakkı saklıdır bu sebeple sadece Vikipedi:Adil kullanım'a uyanlar bulunabilir.Bir film için örneğin ekran yakalama görüntüsü sadece bir tane ve sadece o maddede kullanılabilir.Bu bakımdan adil kullanım kriterlerini karşılamadığı kesin.Bir konu da (tam emin değilim bu durumda geçerli mi) telifli bir içeriğin değiştirilerek sunulması.Telifli bir içerik değiştirilemez, sadece bir yerden başka yere alıp üzerinde birkaç değişiklik yapmak o içeriği kişisel çalışma olarak sunma hakkı tanımayacağı gibi telif ihlalinin de sebebidir.Bu sebeple resimleri tekrar siliyorum.İyi çalışmalar.

tam emin olmadığım konu da ise commonstaki tecrübeli arkadaşların cevabı ise kesin olarak telif ihlali yönünde.--Machiavelli' msj 19:44, 13 Haziran 2007 (UTC)

Yeni mesajınız üzerine de diyebilirim ki çalışmanızın içindeki resimleri tek tek yükleyip sadece ilgili maddede kullanabilirsiniz.Bir film görüntüsünü sadece o film maddesinde kullanabilirsiniz ve bunu azeri vikide yaptığınız gibi her maddeye 20 resim olarak değil o maddeyi anlatacak sadece bir resimle yapabilirsiniz.Azeri viki gibi komunitynin gelişmekte olduğu vikilerde bunu yapabilirsiniz ve yapıyorsunuz zaten ancak tr vikide haklı gerekçeler sunulmuyorsa ikinci resim silinir.Lisans etiketlerini ise VP:RTE sayfasında bulabilirsiniz.--Machiavelli' msj 19:44, 13 Haziran 2007 (UTC)

Bu sayfada kulandığınız ifadeler kişisel saldırı sınırlarında dolaşıyor. Lütfen nezaket kurallarına uyunuz. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 20:24, 13 Haziran 2007 (UTC)

Öncelikle bir hatırlatma yapayım.Silinen resimler kişisel sebeplerden silinmemiştir Vikipedinin resmi politikaları sebebiyle silinmiştir.Bu sebeple politikaları uyguluyoruz diye kişisel saldırı yapıyorsunuz demek insaflı bir davranış değil.ikincisi azeri viki de yüksek katılımcılı, yüksek maddeli vikiler arasına girdiğinde commonstan bir yönetici gelecek ve sizinle konuşacak adil kullanım konusunda bir maddede bu kadar telifli resimin bulunmasının vikipedinin özüne aykırı olduğunu ve abd yasalarına aykırı olduğunu anlatacak.o zaman geldiğinde de onları silmek durumunda kalacaksınız.Şu anda az vikide yükleyebiliyorum bu resimleri tr de yükleyemiyorum demenizin sebebi henüz bu az vikisinin gelişmesi için gösterilen müsamahadan kaynaklandığını ve zamanı gelince bizi anlayacağınızı ümit ediyorum.--Machiavelli' msj 20:44, 13 Haziran 2007 (UTC)

Barış Akarsu[kaynağı değiştir]

[1] Birilerinin aklına gelmiş de Barış kaza geçirmeden bir ay kadar önce açmışlar sayfasını:) Kolay gele.. --maderibeyzamsj 12:10, 5 Temmuz 2007 (UTC)

Hoşgeldin kardeşim bu vikiye...--Sαвяι¢αи76ileti 17:31, 18 Ocak 2008 (UTC)

Müzik dosyaları[kaynağı değiştir]

Merhabalar müzik dosyası ekleyebilirsiniz. Ancak bu kayıt telif haklarısaklı bir çalışmadan ise bir dakikayı geçmemeli. Telif etiketi olarakta {{Müzik}} etiketini kullanabilirsiniz.--Machiavelli' msj 11:13, 19 Ocak 2008 (UTC)

Esenler. Yazınızı denetçi isteği sayfasına taşıdım çünkü yeri hizmetli başvurusu değil. Hizmetli başvurusunda örneğin bu kullanıcının katkılarını beğenmiyorum ya da kukla olduğunu düşünüyorum diyebilirsiniz ama o yazınız tamamen denetçi isteği sayfası ile alakadar. Bana güvenmiyorsanız başka kullanıcılardan yardım alabilirsiniz. İyi günler, saygılar--Tuz 12:17, 18 Mart 2008 (UTC)

Kişi(ler) hakkında iftira sayılabilecek bir değişiklik yaptınız. Lütfen bunu tekrarlamayın. Bu durumun tekrarı hâlinde, rahatsızlığa sebebiyet verme nedeniyle engellenebilirsiniz. İyi çalışmalar.

--Tuz 12:26, 18 Mart 2008 (UTC)

Merhabalar yönetici başvuruları bölümü daha çok Bürokratların sorumluluğu altında olduğu için bariz durumlar haricinde karışmamayı yeğliyorum. İlgili konuyu bir bürokrata bildirirseniz mutlaka gerekeni yapacaklardır. Zaten şikayet bölümünde de belirtmişsiniz. Bundan sonrası için bürokratların ve hizmetlilerin politikalar ışığında gerekeni yapmalarını beklenmeli ve birazda sakin olunmalıdır. Saygılar.--Machiavelli' msj 12:38, 18 Mart 2008 (UTC)

kimin kuklasisin sen? burda kuklalarla kukla yakalattiklarini gordukce gulesim geliyor benim:)