Kullanıcı mesaj:Quinlan Vos

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: ToprakM tarafından 1 yıl önce Kingdom roberta.jpg adlı dosya kullanılmıyor başlığına

merhaba! eğer zaten mevcut olan bir konu hakkında yazıyorsanız, '+' yerine 'değiştir' butonunu tercih ederseniz çok sevinirim. teşekkürler!

eski mesajları görmek için, arşiv sayfasına bakınız.

literature maddesinin çevirisi[kaynağı değiştir]

merhaba, şu an edebiyat maddesinin acınılır haldeki durumuna bakıyordum da wikipedia'dan literature maddesini çevirmeye karar verdim. birkaç kişi daha hızlı yapabiliriz diye düşündüm ve son değişikliklerde edebiyatla ilgili en son değişikliği senin yaptığını gördüm. böyle birşeyle ilgilenir misin?--Quinlan Vos 22:19, 24 Ocak 2007 (UTC)

Sana da merhaba! Dikkat edip mesaj attığın için teşekkürler. Ama doğrusunu söylemek gerekirse rus edebiyatçılarla biraz meşgul olmak niyetindeydim şu sıralar. Kaldı ki onda da çok zorlanıyorum. Ne zor işmiş madde oluşturmak?? Bahsettiğin makaleyi biraz inceleyeyim, katkı sunabileceğime kanaat getirirsem haberdar ederim seni.

--Mustafa11 22:34, 24 Ocak 2007 (UTC)

Tamam, boşver o zaman şu anlık. Ben sana yardım edeyim istiyorsan? Birinin üzerinde özellikle çalışıyor musun? Zevkle Rus edebiyatı hakkında çeviri yapabilirim?--Quinlan Vos 22:40, 24 Ocak 2007 (UTC)
Hiç maddesi olmayan edebiyatçıların, ya da Rusçadan çeviri yapanların maddelerini oluşturmaya çalışıyorum. Bir de rus edebiyatçıların maddelerindeki ingilizce kökenli verileri "rusçalaştımak" niyetindeyim. Mesela Yesenin'in bütün yapıtları ingilizceden aktarılmış. Ama dediğim gibi bu iş epey zormuş!! --Mustafa11 22:49, 24 Ocak 2007 (UTC)
Hmm, beni şimdi alakasız bir yerden yakaladın ama. rusçam yok, üzgünüm. alışana kadar biraz kafa karıştırıcı olabiliyor madde yazmak. başka bir konuda yardıma ihtiyacın olursa yada teknik bir şekilde vikipedi hakkında birşey sormak istersen (ki benim de alakam yok aslında) yardımcı olmaya çalışırım--Quinlan Vos 22:52, 24 Ocak 2007 (UTC)
Neyse. En azından konu edebiyat olunca fikir alışverişinde bulunabileceğim birini tanıdım. Dediğim gibi, bahsettiğin makalenin türkçesini ve ingilizcesini inceler incelemez sana yeniden mesaj atacağım. --Mustafa11 23:02, 24 Ocak 2007 (UTC)

merhaba. biraz geç düştü galiba ama biyolojiyle ilgilendiğinizi (evet, sizli-benli konuşmayı tercih edersiniz diye düşündüm de) farkettim. yardımcı olmak isterim. özellikle türkiye florasıyla mı ilgileniyorsunuz, yoksa biyolojinin başka dalları hakkında da aktif olarak birşeyler ekliyor musunuz? dediğim gibi, ihtiyacınız varsa, yardım etmek isterdim.--Quinlan Vos 22:50, 24 Ocak 2007 (UTC)

Öncelikle ilginize teşekkür ederim ve biyolojiye ilgi duyan bir kullanıcının daha burada olduğunu bilmek güzel. Açıkçası biyolojiye dair ne varsa Vikipedi'ye taslak şeklinde de olsa girilmesi taraftarı olaraktan, kendimce bu konuda birşeyler uyguluyorum. Özellikle ilgilendiğim projelerim de var, fakat son bir aydır çok fazla vakit ayırıp, istediklerimi yapamıyorum. Bu yüzden şimdilik elimde, bitkilerle ilgili olan taslakları giriyorum, en azından yeni madde sayımız çoğalsın diye. Tekrar teşekkür eder, biyoloji adına her türlü gerekli düzeltme, düzenleme, ek ve yeni maddelere her zaman açık olduğumu/zu bildiririm :) iyi çalışmalar.The cat 23:03, 24 Ocak 2007 (UTC)
sizce de biyoloji sayfasının kendisi kötü durumda değil mi? açıkçası ben (biz. hehe) birkaç kez kendi kendime düzeltmeye çalışmıştım da altından kalkamadım. wikipedia'daki biology maddesini çevirmeye hazırım, ama yanımda birine ihtiyacım var açıkçası. hem de terimler konusunda sıkıntı çekebiliyorum. bir biyolog olarak, açıkçası, çok yardımınız dokunurdu. ne diyorsunuz?--Quinlan Vos 23:11, 24 Ocak 2007 (UTC)
:) Evet, gerçekten kötü durumdaymış. :( Zaten ne yaparsam yapayım hala o kadar çok eksik gördükçe bende üzülüyorum. Ortak çalışmaya "evet"i büyük bir istekle diyebilirim, fakat dediğim gibi bu aralar yoğunluktan ne zaman vakit ayırabilirim bilmiyorum. Gerçi "her gece 1 saat kesin" ya da "5 yeni madde" diye kendi kendime verilmiş sözlerim var ama insan yine de yapamıyor bazen :( şuan uyuyor olmam gerekiyordu mesela..) Ama her gece sanırım 10 dan sonra 1 saat kadar vakit ayırabilirim, en azından Viki-biyoloji adına birşeyler yapmak isteyen birini bulmuşken. Yarın siz biraz ekleme, düzenleme yapmaya başlayın isterseniz, ben de gelir gelmez gerekli çalışmaları, üzerime düşenleri yapmaya başlarım. Ne diyelim.. kolay gelsin projemize katılanlara o zaman.. :) İyi çalışma ve geceler. The cat 23:27, 24 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba aramıza hoşgeldiniz. Sizin gibi bu konularda bilgili kullanıcılara ihtiyacımız her geçen gün artıyor. Biyoloji dalında eksiklerimiz oldukça fazla ve sayımızın az olması sebebiyle hangi birine el atacağımızı da bilemiyoruz. Buraya ilk geldiğimde biyoloji adına hiçbir şey yoktu. En azından taslak bile olsa konuları açmaya başladım. Bugün geldiğimiz nokta eskiye nazar çok iyi diyebilirim. Biyoloji bildiğiniz gibi çok geniş bir bilim dalı. Alt bilim dallarını da yavaş yavaş oluşturmaya çalıştım ve bügüne geldik. Bu noktadan sonra neler yapılabilire gelince 2 veya 3 kişin çalışmalarıyla bunu aşmamız zor elbette ama elimizden geldiğince vikipediyi biyoloji alanında üst seviyelere çıkarma şansımız var. Biyoloji portalında yeterli katılım olmadığında ayda bir (bazen 1,5 ay) yeniliyorum. Bu konuda eğer farklı projeleriniz bulunuyorsa çalışmalara başlayabiliriz. Kolay gelsin. --Karduelismsj 10:02, 25 Ocak 2007 (UTC)

aklımda çok spesifik bir konu yok. ancak söylemek istediğim, en azından portalı tekrar canlandırır da biz de konuşmalarımızı daha organize bir şekilde orda yaparsak, başka arkadaşların da ilgisini çekebileceğini düşündüm. mesela şu an ben biyoloji maddesini çeviriyorum ve bu tarz projeleri hep beraber yapabiliriz. yada el atacağımız maddeleri beraber karar verip daha kuvvetli ilerleyebiliriz. yani bir nevi, kendi içimizde işbirliği projemizi seçebiliriz--Quinlan Vos 10:21, 25 Ocak 2007 (UTC)

Madde başı harfi[kaynağı değiştir]

Merhaba, tabi alabilirsin eski haline , ben madde başlarındaki ilk harf büyük yazıldığından, yardımcı olmak için düzelteyim demiştim, kolay gelsin,iyi çalışmalar--Düşünenadam 00:30, 10 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba, Macbeth'i gelistirdigin icin cok sagol. Ben bir iki ufak degisiklik yaptim, dilbilgisiyle ilgili.. Bir de baglantilari koydum. Brecht 03:01, 11 Şubat 2007 (UTC)

Biyoloji ve literature maddesinin İngilizce'den tercümesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar,öncelikle böylesine önemli bir mevzuların konuşulmasından mutluyum.Ben literature maddesini şimdiden Türkçe'ye tercüme etmeye başladım.Umarım bu ağır yükü taşımamda yardımcı olursunuz.Biyoloji konusunda destek veren arkadaşlara da bir önerim var:Neden biyoloji düzenleme gurubu kurmuyoruz? Cevaplarınız çok önemli benim ve viki için.--edebiyataşığı 20:25, 13 Şubat 2007 (UTC)

Tercüme edebiyat ve biyoloji[kaynağı değiştir]

İki konun da önemli olduğu ortada.Ben edebiyata öncelik verebileceğimizi düşünüyorum.Çünkü biyoloji literatürünü Türkçeye çevirmek çok kolay olmasa gerek ama uğraşırsak yapamayacak bir şey yok.Rus edebiyatında ve Amerikan edebiyatında çok eksikler var.Jack london mesela çok eksik... Longfellow 'u bir arkadaşla terücüme etmiştik. Daha sonra Anton Çehov,Ivan Sergeyeviç Turganyev,Dostoyevski,Maksim Gorki... diye liste uzuyor.Ben önce Rus edebiyatından başlamayı öneriyorum.Bir çok önemli isim var ve çok eksik bilgiler bulunmakta.Sonra Amerikan edebiyatına geçmeyi ve kabul edersen de Biyoloji konularına sıkı bir çalışma yapmayı öneriyorum.Sevgiler... Bir kaç kişi daha bulmaya çalışacağım.Umarım bir grup kurabiliriz.Görüşmek üzere...--edebiyataşığı 16:39, 14 Şubat 2007 (UTC)

Haftanın İşbirliği[kaynağı değiştir]

Sizinde desteklediğiniz Türk tarihi portalı'nın düzenlenmesi işbirliği projesi zaten hallediliğinden projeyi daha kapsamlı olarak Vikiproje:Türk tarihi merkezli Türk tarihi ile alakalı maddelerin düzenlemesi olarak değiştirdim. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Absarileti 15:30, 10 Mart 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Absarileti 07:15, 13 Mart 2007 (UTC)

Haftanın işbirliğine çağrı[kaynağı değiştir]

Sizin de seçilmesi yönünde oy kullandığınız "Edebiyatçıların biyografilerinin girilmesi ve düzenlenmesi", bu haftanın işbirliği projesi seçildi. Katılımınızı bekliyoruz. denisutku *:!? 22:32, 1 Nisan 2007

Öncelikle WWF uluslararsı bir kuruluş olduğuna göre; bu temelde hareket edilmesi gerekiyor. WWF-Türkiye'nin Türkiye ile sınırlı bir kuruluş olması; göreceli bir konudur. Yani bir başka bakış açısıyla; yapılanlar sonuçta Dünya için yapılmış olmaktadır. Ancak, sizin sorduğunuz bağlamda WWF-Türkiye sayfasının adının Dünya Doğayı Koruma Vakfı - Türkiye olmasındansa; diğer şekilde isimle yönlendirme yapılması daha akla yakın. Örnek olarak Dünya Sağlık Örgütü ele alınabilir. Onun da Türkiye şubesi var. WHO şeklinde aradığımızda Dünya Sağlık Örgütü sayfasına yönlendiriliyor. Aslında konu tartışmaya açık. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 19:37, 24 Haziran 2007 (UTC)

Bence de böylesi makul; en azından "birleştirme şablonu" adayı olmaktan çıkar, fazladan madde kirliliğine yol açmamış oluruz. İyi geceler, sevgiler. Levent Abi ileti 19:45, 24 Haziran 2007 (UTC)

yunan mitolojisinde geçen bir yazı[kaynağı değiştir]

"Tanrılardan bir digeride Şiyardır her gün Recep e kaymakla tanınır." ben şimdiye kadar Şiyar adında bir yunan tanrısına rastlamadım, kaldı ki recep'e kaysın... bunun açıklaması nasıl olabilir acaba? cem_tekkan_1@hotmail.com adresinden gerektiği takdirde bana ulaşabilirsiniz. 88.226.38.143 23:47, 23 Kasım 2010 (UTC)

Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik.

Eski temponuz ile devam etmeniz dileğiyle...
Sizi Bekliyoruz!
Şubat 2011

Reality 22:26, 9 Temmuz 2011 (UTC)

Reality 01:41, 8 Temmuz 2012 (UTC)

Reality 01:41, 8 Temmuz 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Quinlan_Vos Canku123 (mesaj) 23:51, 29 Eylül 2012 (UTC)

Kingdom roberta.jpg adlı dosya kullanılmıyor[kaynağı değiştir]

Bu şablon yerine koyma yöntemiyle eklenmelidir.

Kingdom roberta.jpg adlı dosyayı yüklediğiniz için teşekkürler. Açıklama sayfasında belirtildiği üzere dosya, adil kullanım dosyasıdır ve Vikipedi'de adil kullanım politikası kriterlerini sağlamak zorundadır. Ancak şu anda bu dosya hiçbir maddede kullanılmamaktadır. Eğer dosya maddeden çıkarıldıysa, neden çıkarıldığını kontrol ediniz. Eğer kullanılabilir olduğunu düşünüyorsanız yeniden ekleyebilirsiniz. Ancak resmin adil kullanım politikasına uyduğundan emin olunuz.

Önümüzdeki yedi gün içinde dosya hala kullanılmıyorsa silinecektir. Dosya zaten silindiyse, silen hizmetliden geri getirme talebinde bulunabilir ve sorunu çözme şansı isteyebilirsiniz. Sorularınız için danışma masasını kullanabilirsiniz. Diğer yüklediğiniz dosyaları kontrol etmek istiyorsanız bu bağlantıyı tıklayabilirsiniz. Teşekkürler. ‒ToprakM  22.28, 2 Şubat 2023 (UTC)Yanıtla