Kullanıcı mesaj:Mustafaburan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Mustafaburan, Türkçe bir ansiklopedi oluşturma projesi olan Vikipedi'ye hoş geldiniz!

Kolay gelsin.

--Ruzgarmesaj 17:23, 8 Eylül 2006 (UTC)


Telif uyarı[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı sahibinin izni ve onayı olmaksızın Vikipedi'ye telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz!
Daha fazla bilgi için Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarına bakabilirsiniz. Telif hakkı ihlalleri kabul edilemez ve ısrarla ihlal edenler engellenirler. --~~~~
-Tembelejderha 19:09, 26 Eylül 2006 (UTC)

Vikipedi'ye hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş geldin Mustafaburan![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Test yapmayın[kaynağı değiştir]

[[{{{bağlantı}}}|   ]]
[[Dosya:{{{resim}}}|{{{en}}}|{{{boy}}}]]
Vikipedi'de deneme yaptığınız veya katkıda bulunmak istediğiniz için teşekkürler. Denemeniz işe yaradı, ancak şu anda geri alındı, silindi ya da silinmek üzere işaretlendi. Başka bir deneme yapmak istiyorsanız lütfen deneme tahtasını kullanın. Vikipedi'ye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler. --Saygı ve sevgilerimle.Bora006 mesaj gönder 21:14, 3 Ağustos 2008 (UTC)


Uyarı
Uyarı
Maddelerin isimlerini, Vikipedi’de mevcut eğilim ve standartların aksine olacak şekilde değiştirmeyiniz ve/veya yönlendirmeyiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --вяí¢αи76ileti 08:53, 15 Temmuz 2009 (UTC)
Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 15:11, 23 Şubat 2010 (UTC)


Vikipedide kişisel saldırılara izin verilmez[kaynağı değiştir]

Şu mesajınızla Vikipedi resmi politikalarından Vikipedi:kişisel saldırılar yasaktır, Vikipedi:İyi niyet varsayın ve Vikipedi:Nezaket'i ihlal ettiniz. Yazışmalarınızda üslubunuza dikkat ediniz. Katılımcılara değil, içeriğe ilişkin yorum yapınız. Bu tür davranışlarınızı sürdürmeniz halinde engellenebilirsiniz. --yabancım 10:10, 18 Ekim 2010 (UTC)

Lütfen mesajlarınızı çıkarmayınız.[kaynağı değiştir]

Kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği değiştirmekte özgür olmakla birlikte, size gönderilen mesajları silmeniz Vikipedi'de hoş karşılanmayan bir tutumdur. Takdir edersiniz ki, diğer kullanıcılarla olan yazışmalarınızı, hem sizin hem de diğer kullanıcıların kolaylıkla takip edebilmesi açısından mesaj sayfanızdaki içeriğin silinmemesi gerekir. Aslında yaptığınız, tam olarak bir silme de olmayıp, sayfayı boşaltmaktan ibarettir. Zira, silme işlemini sadece hizmetliler gerçekleştirebilir. İsterseniz, mesaj sayfanızı burada anlatıldığı şekilde arşivleyebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına da bir göz atabilirsiniz.
yabancım 12:23, 19 Ekim 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Mustafaburan,

Oluşturmuş olduğunuz Tartışma:Dünyanın ilk 100 entelektüeli (anket) adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden g12 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 15:12, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Faşizm maddesi[kaynağı değiştir]

Oraya faşist şairin, "helal olsun başka ülkenin faşistine kafa turmuş" fikrine vardıracak şiirini yazmak yerine, hitler vb. faşist önderleri destekledikleri gerçeğini... 1- (faşizm egemen sınıfların gayri resmi kolluk kuvveti, derin devlet ve militarist sözde milliyetçilik faşizmi) Nato tarafından 1945lerden sonra pentagonda kontr-gerilla örgütlenmesi olarak örgütlenen ülkücü hareket ve mhp nin, burjuva egemen sınıfın ve emperyalist natonun silahlı komandoluğunu yaptığı ve bunun... 2- (devrimini gerçekleştirememiş işçi sınıfının yenilmesi ve cezalandırılması yani askeri cunta faşizmi) 12 eylülde kenan paşa ve cia tarafından yapılan bilim sanat ve eğitim gibi her türlü alana müdahale edilip, binlerce insanı öldürüp yüzbinlercesinin emeğini ve geleceğini gaspedip, ülkeyi mahfetmenin...

... faşizm olduğunu yazmayacaksan bu maddeden türkiyeyi çıkar.Mustafa BURAN 01:16, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar. Şiir konusunda (güvenilir kaynaklara sahip olmaması gerekçesiyle de) haklısınız, onu çıkardım. İzlediğim filmler ve okuduğum kitaplar dolayısıyla da Atsız ve onu izleyenlerin savaş boyunca Nazileri desteklediğini biliyorum. Ancak yaptığın değişiklikteki yazılar biraz taraflı gibiydi, düzeltilmesi gerekiyordu. Örneğin Türkiye'deki Ülkücü hareketi solcular Faşist olarak nitelemektedirler. Ülkücü ve İslamcılar böyle bir niteleme yapmadığı için madde solcuların bakış açısından yazılmış gibi duracaktı. Bu nedenle büyük bir kısmı tarafsızlığı sağlamak adına çıkarılmalıydı. Bunun dışında yazılar bir forum sitesinden aynen alınmıştı. Türkiye'deki darbede Biraz dikkatsiz davranmışım değişiklikte, herkes hata yapabilir, uyardığın için teşekkür ederim. Bunun dışında yaptığım değişiklikle maddeyi tarafsızlaştırdığımı düşünüyorum ama yine de kaynak ihtiyacı var. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 16:42, 5 Temmuz 2011 (UTC)
Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 6.sına tıklamanız yeterli. --вяí¢αи76ileti 16:42, 5 Temmuz 2011 (UTC)