Kullanıcı mesaj:Dbl2010/Arşiv06

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'de ilk açılan madde[kaynağı değiştir]

Selam Özgür, köy çeşmesinde bahsettiğin vikibayramı destekliyorum. O mesajında imzayı unuttuğunu tahmin edip senin imzanı koydum sonuna, haber vermek istedim. denisutkumesaj 09:02, 13 Şubat 2006 (UTC)

Değerli Wikipedia Fanatiği Özgür bey,

Mesajınızı aldım. İlginize çok teşekkür ederim. Kolay gelsin, başarılı çalışmalar dilerim. Selam ve Saygılarımla.


Erol Maraş www.olaymedya.com

Oscar la checkuser oylamasının durumu ile ilgili konuştum. 2 tane 25 oy almış aday kesin şart diyor. Şu an ki duruma da bakınca da oylamadan bir sonuç çıkmayacağı belli. 6 ay sonra tekrar baçvurmanız daha iyi olur dedi. En çok oy sahaibi olarak bu oylamanın sonuçlanması işini en uygun sen yaparsın. İstersen oscara da danışabilirsin. --Dbl2010 03:07, 13 Şubat 2006 (UTC)

Oylamanın geri çekilmesi gerektiğini bende düşünüyordum. Oy hakkı olan kullanıcıları düşündüğümüzde, şu ankilerin yeterli olmadığı görüldü. Daha sonra ortama göre tekrar bir deneme yaparız. İyi günler--Ugur Basakmesaj 22:02, 13 Şubat 2006 (UTC)

Nazik karşılama mesajınız hakkında.[kaynağı değiştir]

Kategori ekleyemiyorum[kaynağı değiştir]

Merhaba tarım bölümüne kategori ekleyeceğim ekleyemiyorum acaba nasıl ekleyebilirim. kolay gelsin.

merhaba hoşbulduk ..şu anda takıldıgım yer yok ama takıldıgım wikipedia var.:)Yani ben böyle oldugunu bilmiyordum.Herkesin bir admin kadar geçerli kullanıcı olacagını..yavaş yavaş alısıcam artık..Teşekkürler ilginize saygılar

isim değişikliği[kaynağı değiştir]

selam ismimin Hakan Ozen olarak değiştirilmesini rica ediyorum teşekkürler

birde bişey soracam acaba yazdığımız şeyleri nasıl kategorilendireceğim?,mesela ben bir müzik grubu hakkında güzel bir safya yaptım bunu nasıl anasayfadan bulunur hale getireceğim? ayrıca yazdıklarımız databese e alınıyormu yoksa yedekleyelimmi?

saygılar --Hakozen 14:33, 15 Şubat 2006 (UTC)

yaptığımız çalışmaların diğer dillerde yapılan wikipedia larlada görülebilmesini nasıl sağlayacağız, mesela ben 4-5 çalışma yaptım ama hiçbirisini bir "Türkçe" seçeneği olarak en.wikipedia.org da göremiyorum

teşekkürler--Hakan Ozen 10:09, 16 Şubat 2006 (UTC)

Siyam Balığı afişleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Özgür, Siyam Balığı (film) sayfasına filmin afişini koymak istiyordum, fakat yüklediğim iki resim de sayfada çok büyük duruyor. En wiki de Rumble Fish sayfasında sağda bulunun film künyesinde resim normal boyutta duruyor ve ancak tıklayınca büyük hali geliyor, bunu yapmaya çalıştım ben de beceremedim. Bunun nasıl yapıldığını biliyor musun? Sanırım yüklediklerimden birinin silinmesi gerekebilir. Teşekkürler :) 16 15:01, 16 Şubat 2006 (UTC)

sil şablonu[kaynağı değiştir]

Özgür selam! Sil şablonunu değiştirdiğini fark ettim. Bir mantık hatası oluşmuş yazıda:

Eğer silinmesini uygun bulmuyorsanız, bu şablonu kaldırmadan:
* Tartışma sayfasında sebebini belirtiniz
* Ya da buraya veya üstte bulunan Değiştir sekmesine tıklayıp makaleyi,
silinme gerekçelerini ortadan kaldıracak şekilde düzenleyiniz ve {{sil}} ibaresini kaldırınız.

Şimdi maddeyi değiştirince şablon kalacak mı, kaldırılacak mı :) Ne düşünerek yazdığını bilmediğim için ellemedim, ama değişmesi gerekiyor. denisutku msj 23:09, 17 Şubat 2006 (UTC)

Merhaba Dbl2010, Msj için teşekkürler. Birkaç aydır Vikipedi üyesiyim. İngilizce siteye bir, Türkçe'ye de toplam 4 (Türk Hava Yolları, Türk Hava Yolları Teknik, Türk Hava Yolları Uçuş Noktaları, IATA'ya değişiklik...) ekleme yaptım. Hepsi de havacılık üstüne. Benim amacım ismimden de anlaşılacağı gibi, vikiped'deki havacılık makalelerini genişletmek ve buradaki havacılık birikimini artırmak. Ne kadar başarabilirim bilmiyorum ama bir yerden başlamak gerek.

Aklımda birkaç soru var ama biraz da öğrenme sürecinden geçip birşeyler yapmak istiyorum. Kendi kendime bulamazsam mutlaka sorarım.

acilen msn

teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler. İnanmayacaksınız belki ama bu mesaj beni mutlu etti. Şu an barmak uçlarım uyuşuk durumda. Bu siteden çok şey aldım... Umarım aldıklarımdan daha fazlasınıda verebilirim...

Isim degisikligi ile ilgili[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Kullanici ismimi degistirmek istiyorum ('E dur' u degistirip 'EmreDuran' yapmak istiyorum). Bu mümkün mü? Mümkünse ne yapmam gerekiyor? Yanit icin simdiden tesekkurler. --E dur 11:04, 21 Şubat 2006 (UTC)

Arayüz metinlerine bakarken steaward diye yönetici ve bürokratlardan ayrı olarak bir kullanıcı grubu olduğunu gördüm. Steawardlar nedir? Görevleri nelerdir? Merak etti doğrusu. Kolay gelsin. Mέ†έ 20:44, 22 Şubat 2006 (UTC)

Isim degisikligi:)[kaynağı değiştir]

Isim degisikligi icin tesekkurler! Bu arada Vikipedi ilkeleri uzerine calistigini yazmissin kendi sayfanda. Bu ilkelerin neler oldugu ve boyle bir sayfa hazirlayip hazirlamadigini, bir de kategorileme nasil yapiliyor belirli bir kriteri var mi (alt kategorinin alt kategorisine kadar yapilabilir!..vb.) diye soracaktim. En son olarak da bu sorulari genel sorabilecegim bir yer var mi (koy cesmesi bunun icin uygun mu)? Yeniden isim degisikligi icin tesekkurler! --EmreDuran 03:01, 23 Şubat 2006 (UTC)

kullanıcı silinmesi[kaynağı değiştir]

rustyspoon isimli kullanıcı neden silindi? (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Heykel&action=history) --spAs 00:16, 24 Şubat 2006 (UTC)

kusura bakma özgür, dikkatsizliğim sağolsun kullanıcı bi şekilde iptal edildi sanmışım dün gece..:-/// --spAs 07:45, 24 Şubat 2006 (UTC)

vikipediye yeni katıldığımdan olayları hemen kavrayamıyorum. bu durumdan kaynaklanan bir yanlış anlama oldu sanırım, ismimin silinmesi konusunda. sebebiyet verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.--rustyspoon 22:21, 24 Şubat 2006 (UTC) =)

Mustafa Sandal maddesinin tarafsizligi[kaynağı değiştir]

Merhaba, dün Mustafa Sandal makalesinde yaptigim degisikliklerden sonra "Bu maddenin tarafsızlığı konusunda şüpheler var" taslagini yerlestirmissiniz. Bu dogrultuda Tartışma:Mustafa_Sandal bir mesaj yazdim. Makalede hangi kisimlarin size tarafli geldigini merak ediyorum. Bunlari bana söylerseniz, makaleyi düzeltme ve tarafsiz hale getirme sansini yakalayacagim. Sevgiler Mustionline 12:38, 25 Şubat 2006 (UTC)


  • [Bu] silme işlemi Vikipedi hızlı silme kriterlerine uymamış :) (imza güzeldi niçin sildiniz?)--Ahmetan 15:47, 26 Şubat 2006 (UTC)

Medyaviki:Booksources[kaynağı değiştir]

Medyaviki:Booksources (ISBN sorgulaması) konusunda sorularım var:

Mesajnı gördüm ama ilgilenecek vaktim olmadı. Evet liste LanguageTr.php den girilecek ama arama motorları listesi bir sayfada oluşturup incelemek lazım. Ya da ingilizceden copy paste yapabiliriz ama o arama motorları Türkiye'de ki kitapları buluyor mu? listeyi bir vikipedi sayfasında oluşturalım sonra eklemesi çok kolay. --Dbl2010 21:41, 1 Mart 2006 (UTC)
Sayfa açtım: Vikipedi:Kaynak kitaplar! :-) --katpatuka 09:18, 2 Mart 2006 (UTC)

ABD şehirleri[kaynağı değiştir]

Bugün Kategori:ABD şehirleri ve Kategori:ABD'nin kentleri altında iki değişik kategorinin varlığını farkettim. Acaba bu iki kategori nasıl birleştirilebilir?

Teşekkürler.

Vikiyazar 20:48, 28 Şubat 2006 (UTC)

Tarafsızlık ve Hakaret[kaynağı değiştir]

Özgür arkadaşım Tartışma:Yahudi_Soykırımı'ya bakarsan sevinirim. Şunu belirtmek istiyorum ki eğer bu sefer de bana hakaret edenler cezalandırılmaz ise ben de aynı şekilde karşılık vereceğim. Ayrıca burası gerçekten tarafsız bir ansiklopedi ise, bazı konuların "tartışılamaz" oldğunu iddia eden bir kişi nasıl yönetici olabiliyor. Ben o tartışma sayfasında yönetici olan arkadaşı uyardım eğer yine aynı muameleye maruz kalırsam ve yönetici arkadaş yine hiç bir şekilde uyarılmazsa Vikipedinin tarafsızlığından ciddi bir şekilde şüphelenmeye başlıyacağım. Ruzgarmesaj 22:25, 28 Şubat 2006 (UTC)

Antisemit olmakla gurur duyuyorum diyen birine "Faşist" demek hakaret değil iltifattır. Antisemitizm'in bir çeşit ruh hastalığı olduğu kabul edilmiştir. Antisemitizm'i kabul eden kişilerde ruh hastasıdır. Bu sapık düşünceyi savunanlar kafatasçıdır, ırkçıdır.

Mesajın gerçekten beni çok şaşırttı Allah aşkına ben nerde kişisel bir hakarette bulunmuşum. Resmen haksızlık yapılıyor adam geliyor bana seni küçükken taciz etmişler diyor yine herkesin tepkisini ben çekiyorum. Ben senin söylediklerinden farklı bir şey mi diyorum? Senin dediğin gibi sadece ansiklopedik ifadelere yer vermiyor muyum? Beni bu kadar uyaracağına yönetici arkadaşlarını uyarsaydın daha iyi olurdu. Önüne gelen makaleyi kilitliyorlar provakatif yorumlar yapıyorlar. Adam bu konunu tartışılamayacağına söylüyor. Böyle birisi nasıl yöneticilik yapıyor anlamadım, eğer bazı konular tartışılmayacaksa Vikipedi'nin ne anlamı var. Neyse artık daha fazla Vikipedi'de yazmayacağım sana Vikipedi diktatörlüğünde başarılar diliyorum. Ruzgarmesaj 20:02, 1 Mart 2006 (UTC)

orhun kitabeleri[kaynağı değiştir]

sayın yetkili! Orhun Kitabeleri ile ilgili emek vererek hazırladığım yazıyı tarfsızlığınızı ihlâl ederek silmiş bulunuyorsunuz!bence siz,yetkilerinizi kötüye kullanıyorsunuz.neden mi?;en azından o yazıdan daha iyi bir metin gelinceye kadar hazırladığım yazı o sayfada kalmalıydı.Demek ki;"tarafsızlık tarafındayım" demekle olmuyor bu iş.bilimde fanatizm olmaz.Fanatik tutumunuzu wikipedia sayfalarınıza taşımayın lütfen.

Ne olduğunu hiç hatırlamıyorum. Belki de hata yapmışımıdır. Niye kasıtlı olduğu kanısına vardınız? --Dbl2010 22:56, 1 Mart 2006 (UTC)

Wisdom Hakkında[kaynağı değiştir]

Wisdom isimli kullanıcının ceza alması gerekiyor, benzer hakaretleri bana da yaptı belirtmek isterim. --Alperen 18:50, 1 Mart 2006 (UTC)

Böyle durum olduğu anda bir yöneticiye durum bildirilmelidir. Herkes her olanı göremeyebilir. --Dbl2010 22:54, 1 Mart 2006 (UTC)
Ben de Alperen isimli kullanıcıdan şikayetçiyim, kendini haklı çıkartmak için farklı isimlerle girip tartışmaları manipüle ediyor.Wisdom 22:57, 1 Mart 2006 (UTC)

ingilizce wikinin Türk tarihi bölümlerine yardım edin, hunlar sayfasına bir bakın, adamlar fena yaz!!mışlar

172.188.209.192 ip li kullanıcı[kaynağı değiştir]

172.188.209.192 ip li kullanıcı sürekli aynı ip ile girip vandalizm yapmaktadır bu kişinin cezalandırılması gerekmektedir.

  • Ok benden önce gördünüz :-)

Wisdom 01:18, 2 Mart 2006 (UTC)

alo[kaynağı değiştir]

Alo ben vandalizm yapmiyom iftira atma. Ya beni niye engelliyorsunuz kardesim? Ben sadece degisiklikler yapiyorum. Biraz acemiyim. Kusura bakmayin. Wisdom ne oyle beni ihbar ediyon yoneticiye? Adamin tepesini attirma.

Acemi değilsin, mesajların başındaki sil şablonlarını kaldırıyorsun ve Türklüğe ve Türk milletine hakaret içeren yazılar yazıyorsun. Bu maddenin silinmesi için yapılan oylamayı sabote etmek için oylama sonuçlarını siliyorsun.
Daha önce de "Türkçe diye bir dil olmadığına" dair saçmalıklarla dolu ve hakaret içiren bilimsellikten yoksun bölücü propogandası makalelerin altında imzan var.
Senin için başka kanuni yöntemlere de başvuracağım ip numaran belli Yurt dışında yaşıyor olman kanunsuz davranışlarının cezasız kalacağı anlamına gelmez. Türkiye bu kadar sahipsiz değil.

Wisdom 01:30, 2 Mart 2006 (UTC)

172.213.223.61[kaynağı değiştir]

Aynı kullanıcı birgün engellenmesine rağmen başka ip ile girip vandalizme devam ediyor. Türklüğe hakaret içeren madde üzerine daha da ilaveler yaparak anayasal suç işliyor.

Türkiye'yi Türklüğü alenen tahkir etmek yasalarımıza göre suçtur ve Vikipedi bu suça alet olmamalıdır. Büyük ihtimalle Terör örgütlerinin maşası olan bu çocuk (üslubundan öyle anlaşılıyor) Vikipedi'nin bütün kurallarını ihlal edip adeta alay etmektedir. Şu yazdığı hakaret içeren yazıya bakın? <Dbl2010 tarafından silindi> bunu diyen bir insan cezasız kalabilir mi? Ip sini banlıyorsunuz başka ip ile giriyor.

Bu kullanıcının ciddi biçimde cezalandırılması, Tüm yazdığı Türklüğe hakaret içeren yazıların silinmesi ve 172 ile başlayan ip lerin banlanması gerekmektedir.

Ayrıca bu kişi ile ilgili yasal işlemleri de yarın başlatıyorum. Wisdom 01:42, 2 Mart 2006 (UTC)

hop hopp[kaynağı değiştir]

Bana bak wisdom beni niye yoneticilere ihbar ediyorsun. Orada yazilanlar bilimseldir. Varsa anti-tez koyda okuyalim. Bu yazima karsi ne koyabilirsin? Hicccccc.

Bravo yani. Buraya her taş atanla atışmak ile uğraşacaksak yandık demektir. --Dbl2010 17:00, 2 Mart 2006 (UTC)

Merhaba. Benim bir sorum olacak. Biraz komik gelebilir size ama ben ders çalışırken not almayı ya da bilgisayarda yazmayı çok severim. Acaba bu tür yazıları vikipedide yazmam uygun olur mu? Ansiklopedik bir dil ile yazabilirim ama acaba herhangi bir konsept sınırlaması var mı onu öğrenmek istedim. Yoksa daha öncelikli, önemli konuları yazmamız mı tercih edilir? Şu şekilde açıklamaya çalışıyım. Mesela seramik ile ilgili herhangi bir başlık vikipedide bulunmasın. Ama ben seramik ile ilgili daha alt bir başlık açabilir miyim? Aslında açtığım alt başlıkların, üst başlıklarını daha sonra açabilirim. --TARIKEM 23:54, 2 Mart 2006 (UTC)

"xyz-taslak" yerine "taslak-xyz"...[kaynağı değiştir]

Bugünlerde ben de "'taslak-xyz' biçimini tercih etsek...hatta, nasıl olsa isim değiştirme ile eski isim yünlendirme ismi haline geliyor; bütün taslakların ismini 'taslak-xyz'ye çeviriversem..." diye düşünüyordum ki, "VikiProje taslak sınıflandırma" ve oradaki tartışmayı ancak bugün görebildim.

Ancak, pek "taslak-xyz" biçimine dönüştürme yok galiba; bu konudaki son görüşler nedir ?

Benim de bu konudaki derdim, "Tüm şablonlar" sayfasındaki taslak şablonlarını bir arada görememek. O sayfayı çok kullanıyorum ama taslak aramaya kalktığımda, sıklıkla, sabrım yetmiyor ve basitçe Şablon:taslak'ı koyup, geçiyorum.

Kolay gelsin...

--Doruk Salancı 17:16, 3 Mart 2006 (UTC)

Sayfa ile ilgilenmenizi istiyorum[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrt

Kürtler sayfasindan yönlendirilme yapilmis, ve icerigi politik bir yazi bilimsel tezler gibi gösterilmis. Kaynak belirtmiyor. Dis baglantilarda Konu hakkinda bilgi olmadigi gibi, politik bazi aciklamalar yer aliyor. Ben bu sayfanin incelenmesinden yanayim.Sero 20:08, 7 Mart 2006 (UTC)

Tartisma sayfasi

Özgür ben vikip. yeni katildim, bir konuda yardimci olmani istiyorum. Tartisma konularinda mesajlari tarih sirasina göre alt alta yazmayan, baskalrinin imzasini kullanarak kendi fikirlerini aktaran arkadaslari nasil bir sekilde engeleyebiliriz veya bunun üzerine herhangi bir uygulama yapilabilirmi, tartismalari daha iyi takip etmek acisindan, tesekkürler...FATIH 13:46, 8 Mart 2006 (UTC)

Wiki Kitap bölümünde bir kitabın alt yapısını hazırlamaya çalışıyorum.

C++ İle Programlama

Ama kendi oluşturduğum maddeleri bile silemiyorum. Kendi oluşturduğum maddeleri silme hakkı verirseniz sevinirim. Bu haliyle bazen silmem gereken bir maddeyi isim benzerliği nedeniyle tekrar ekleyebiliyorum. Bu arada Wiki Kitap bölümünde kullanıcı adım Erdem Teşekkürler -- Arkantos

MATLAB hakkında İngilizce Wikibooks'dan bir kitap buldum. Oradan kendimce bir çeviri yapıyorum, bu herhangi bir problem çıkarır mı? --Yolcu 21:18, 6 Nisan 2006 (UTC)

Yukarıdaki sorumun cevabını aldım, teşekkürler. --Yolcu 10:44, 8 Nisan 2006 (UTC)

Vikikitap adı yerine Vikitap olsa daha iyi olmaz mı? Böyle bir şeyi oylamaya mı sunmalıyız, karar mercii kimdir, nedir? Bürokrasisi nasıl işler? --Yolcu 10:44, 8 Nisan 2006 (UTC)

Selam Özgür Bey[kaynağı değiştir]

Sevgigi özgür , bu alemin kralı sizsiniz,galiba.


Sizin bu alemde çok müdahale var.

Herkes bu müdahaleleri tartışıyor.İngilizce aynı maddelere bakıyorum orada her daim klavyeler çalışıyor. Sizde ise zaman zaman kilitleme operasyonları yapılıyor.

Özellikle biyoğrafilerde madde yazanlar iddianame hazırlayan Van savcısı gibi davranıyor.

Özgür Bey,

bir adamı karalamak için onun hakkındaki iddianameleri ansiklopediye koymak ayıp değil midir? hangi özgürlük anlayışında ithamları koymak vardır.

ANLAMIYORUM .

YADIRGIYORUM.

GARİPSİYORUM.

Adamın mahkumiyeti yoksa sen nasıl onun hakkındaki iddianameyi koyarsın .

Valla suç olur.

Özgürlük hiç olmaz.

İnsan haklarına hiç sığmaz.

Beratı zimmet asıldır,bir ilkedir.

sizin ansiklopedi de özellikle tartışmalı kişilerde itham iddianame asıldır , desek biraz abartmış oluruz,ama gerçeği bir nebze de olsa anlatmada bundan kelli başka yol yok gibi.

İnsanlar hakkında iddianamler konulmaz .

O zaman bir yazarın biyoğrafisini koymak istesek olağanüstü dönemlerde hazırlanan iddianameleri mi koyacağız.

Valla ben anlayamıyorum.

sizin kadar zeki değilim.

Ama mantığım basit çalışsa da bazı şeyler değişmez.

Çalışmanızı seviyorum.

Wikipedia galiba tartışmalarda ve madde yazımında demokrasiyi ülkemize getirecek gibi gözüküyor. özgürlük herkese saygıyla birlikte olsun...

yüreğin heyecanla dolsun....

Nobellik tekliflerle dolacak olan biyoğrafilerde Van savcısının iddianameleriyle dolmasın...

Büyük adamlar her zaman gelmez.

Fırsatlar kapıyı bir kere çalar.

selamlar

--3210mesaj 09:14, 20 Mart 2006 (UTC)

hocam merhaba...bir kaç gün önce denizaltıla rile ilgili bir makale yazmaya kalktım...sayfayı www.denzialtici.com adresinden alıntılayarak oluşturmaya çalıştım...uğur başak arkadaşımız sayfanın telif hakları ile ilgili sorun yaratacağını düşünerek müdahale etti.haklıydıda...daha sonra ben alıntıladığım sayfanın sahibi ile görüştüm ve rızasını aldım..ancak bu seferde başka bir sorun çıktı...sayfanın 32 kb. üstünde olduğu ve bölümlere ayırmam geektiği iletisi...ama maddenin şu anda bu haliyle bile bölünmesi bence mümkün değil..bu konuda ne yapacvağımı nasıl yapacağımı bilmiyorum.en son çare olarak maddeyi tümden silmeyi düşündüm ama bunuda yöneticilerin yapabileceğini öğrendim...mümkün olursa bu maddeyi silmeni istiyorum....

saygılarımla...kolay gelsin.

pheadrus 19:09, 21 Mart 2006 (UTC)

Özgür Ansiklopedide fikirlerin tartışılmasında korkmayın özgürlüğü baskı ve cebirle durdurmaya çalışmayın diğer vikipediler St. eklerini kullanınca tarafsızlık bozulmuyorda biz Hz ler kullanınca mı bozuluyor Herkes için tarafsızlık var diyorsunuz Zübeyde Hanımdan Hanım kelimesini çıkarırsanı bu hiç bir şey ifade etmez o iki kelime birlikte bir şey ifade eder. burada meru zeminde tartışıyoruz bizi susturup meşru zeminin dışına mı atmak istiyorsunuz.Kullanıcı:81.213.64.145

Özgürlügün olduğu yerde demokrasi ve oylama olur bunların olmadığı yerde Diktatörlük olur siz ideolojik görüşlerinizi tarafsızlık adı altında bütün herkese kabul ettirme peşinde misiniz.Kullanıcı:81.213.64.145

üniversite hareketi engellenemez![kaynağı değiştir]

sağol dbl, türkiyeyi elle yapmayı gözüm kesmiyodu valla :) kolay gelsin.. Tembelejderha 18:25, 18 Nisan 2006 (UTC)

TRil konumları resimleri[kaynağı değiştir]

Merhab Denisutku. "Resim:xxxxx (il) konumu.gif" resimlerinde commonsta var silinebilir etiketi koymuşsun. Ben de aslında commonsta varolan resimlerin burada bir kopyası olmasının gereksiz olduğunu düşünenlerdenim ve destekliyorum ama bu il konumlarını mağsuz kopyalamaştım. Çünkü oradaki dosya isimleri İngilizce'ydi ve Türkiye'ait orijinal adı Türkçe olan bu yer resimlerinin Türkçe Vikipedi'de doğru isimde olmasını istediğimden buraya kopyaladım. Ayrıca Trİl şablonununa o isimlere göre ayarladımki resimler otomatik gelsin. Bunu belirtmek istedim. Teşekkürler. --Dbl2010 02:47, 24 Nisan 2006 (UTC)

Özgür ben de yarıda bıraktım zaten hepsini işaretlemedim, bu işin bir sebebi vardır diyerek. Aklıma şöyle bir çözüm geldi; sanırım Uğur Başak bayraklar için yapmıştı, her ülke için bayrağın Commons'taki halini çağıran ufak birer şablon oluşturmuştu. Buna benzere şekilde örneğin {{il konumu|Balikesir}} yazınca Balıkesir haritasını commons'tan alan bir şablon koyabiliriz. Olur mu? denisutku msj 10:11, 24 Nisan 2006 (UTC)
Bahsettiğim şablonu yarattım: {{İl konumu}}. Böylece Vikipedi'deki 160 resim gereksiz konuma düştü. Hatta Ato'nun önceden yüklediklerini de (Kategori:İl konum resimleri) sayarsak 240. Tek tek sil şablonu koymak çok uzun sürer, onun yerine bu redundant resimleri kullanan sayfaları tek tek düzeltsem, senden de kullanılmayan duruma düşenleri silmeni rica etsem? Bir sorun olur mu?

Kullanıcı Tartışma sayfasındaki eski mesajlar için Arşiv sayfası nasıl yaratılıyor ve eski mesajlar Arşiv sayfasına nasıl aktarılıyor acaba? Üst çubuktaki komutlarda bu işlem için bir seçenek göremedim de. Saygılar... Muhammedcimci 19:48, 24 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba irc te yazışabilirmiyiz.

Görüşmek üzere Kolay Gelsin

      selam ben serap Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler 2.sınıf öğrencisiyim, aranıza yeni katıldım yaklaşk bir kaç dakka önce :) buraya sizin kadar katkıda bulunabilrmiyim bilmiyorum buradaki üyelerin katkılarını görünce(!)ama en azından sizden yardım alabileceğimi düşündüm.yanlış mı ettim?


Kahverengi cücü ile ilgili şablon koymak istiyorum,hazır bir şablon varmı yoksa kendimiz mi üretiyoruz?İngilizce vikide var mesela,oraya göz atabiirsen daha net anlaşılır sorum--Nihan 02:26, 28 Nisan 2006 (UTC)

Hz. ifadeleri hakkında bir tartışma bu konu başlığında yapılmadı lütfen asılsız seylerle insanları yanılmayın sonuç sizin fikirlerinizin aksine çıkacak diye mi korkuyorsunuz özgür ansiklopedide her şey tartışılmalıdır ancak bu şekilde sağlıklı bir neticeye varılır şimdi siz korkuyorsunuz diye özgürlükleri mi askıya alalım--85.107.162.204 10:20, 29 Nisan 2006 (UTC)

Tril şablonundaki resimler daha güzeldi değiştirmişsin, sanırım adı Türkçe değil diye. O zaman önceki güzel resimlerin adlarını botla Türkçeleştirmenin bir yolu var mıdır? Teşekkürler. --Marxist 01:19, 30 Nisan 2006 (UTC)

Tamam ben de o dediğinizi yapayim. Umarım bir aferin alırım. --Marxist 02:01, 30 Nisan 2006 (UTC)
Şu anda Türkçe il haritaları bir bir siliniyor. --Marxist 09:49, 1 Mayıs 2006 (UTC)

Vikipedi'nin temizliği[kaynağı değiştir]

Çalışmalarınızla Vikipedi daha temiz. Vikipediye bu katkılarınızın küçük bir hediyesi olarak yandaki madalyayı size veriyorum. Sanal madalya, satsan satılmaz ama... Zaten paramız da yok madalya almaya. :) --Dbl2010 00:20, 1 Mayıs 2006 (UTC)

Beni şımarttınız yine :) (telif kategorilerme için de almıştım bir tane.) Kategori:Vikipedi:Silinecek sayfalar resimlerle birlikte 500 maddeyi geçmiş olabilir ama daha işim bitmedi. Yıldız bir yana, yaptıklarımın işe yarar şeyler olarak görüldüğünü bilmek çok güzel. denisutku msj 00:35, 1 Mayıs 2006 (UTC)

Anlamaya niyetiniz olmadiktan sonra yapacagim izahlarin bir anlami da olmayacaktir. Basarilar dilerim. Resid Gulerdem 01:14, 1 Mayıs 2006 (UTC)

Vikipedinin teliften ve yabancı maddelerden temizlenmiş olarak görme hayali bana yaptığım işin bütün sıkıntısını unutturuyor. Ayrıca telif şablonu koymak gerçekten zevkli bir iş, size de tavsiye ederim. Şimdiye kadar niye başka işlerle uğraşmış olduğuma üzülüyorum asıl. :) Eşref 05:08, 1 Mayıs 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Teşekkürler. - Noumenon 05:10, 1 Mayıs 2006 (UTC)

iyi niyetli kullanımla ilgili[kaynağı değiştir]

bununla ilgili olarak ancak bu akşam bir fikir belirtebilirim: 8. gününüde bir bebğim var ve yeni iş yerimdeki internet sistemi de olur olmaz sözcüklere takıp, o sayfaları açmaz bir koruma sistemine sahip... ...Akşam eve ulaşınca, bahsettiğin konu ile ilgilenmeye çalışacağım.

--Doruk Salancı 09:45, 2 Mayıs 2006 (UTC)

SAM Uygulaması[kaynağı değiştir]

  • Köy çeşmesi sayfasında SAM uygulaması ile ilgili bir tartışma başlattım, ilginizi çekerse katkılarınızı beklerim.----M. Kemal Selanikli 16:43, 5 Mayıs 2006 (UTC)

ACARA MUSLUMANLARINA[kaynağı değiştir]

ACARISTANLA ILGILI COK TARTISMA OLUYOR BU GUNLERDE BIZLER GURCU DEGIL GERCEK ACARAYIZ GURCULUKLE ALAKAMIZ YOKTUR GERCEK ACARAYIZ BIZLER ASLEN ACARAYIZ VE MUSLUMANIZ VE TURKIYEDE YASIYORUZ NU MUTLU TURKUM DIYENE BUNU DOSTDA DUSMANDA BILSIN ACARISTANLI HALKLA TURK HALKI KAN KARDESTIR AKLI BASINDA OLAN BIR INSANIN BU TUR TUZAGA DUSMEMESIDIR SAMSUNLU AHMETTEN SAYGILAR SELAMLAR

arkadasim neden bu surum geri getiriliyor anlatirmisin? Bu surume baktim okunacak hali bile yok. Eski surum daha buyuk, genis, guzel ve duzenli. Israriniz neye?

Vikipedi'nin kardeş projesi VikiKaynak'ta sizin desteğinize ihtiyaç var.
Gerekli uyarı şablonları oluşturulmalı,

Sayfalar düzenlenmeli,
Maddeler kategorilenmeli,
Madde sayısı arttırılmalı,
Amacımız VikiKaynak'ın da Vikipedi gibi başvuru kaynağı olmasıdır. Şu anki katkılar çok yetersiz ve kişiseldir. Lütfen VikiKaynak'ta da topluluk oluşumuna destek olalım

--AbSar 14:31, 12 Mayıs 2006 (UTC)

Eski yöneticiler[kaynağı değiştir]

Oylanmadan gelen yöneticilerin oylama sonuçlarını Meta'ya kim, ne zaman bildirecek? Bürokrat olarak senin yapman doğru olur diye düşünmüştüm. denisutku msj 12:57, 13 Mayıs 2006 (UTC)

RGulerdim sikayetini toparladigin icin tesekkur ederim. Yerinde ve zamaninda bir bildiri oldu. Toplu tepki, sikayetin objektifligi ve tarafsziligi konusunda tartismaya yer birakmadi. Umarim sik karsilasmayiz gelecek icin ornek bir vaka oldu diye dusunuyorum. Bu tur mudahalelerde yoneticilerin iyi iletisim, ic elestiri ve siki dayanisma icinde olmalari gerek. Bu ornekte var olan tum bosluklar suistimal edildi. Yoneticilere ozel tartisma sayfasi acsak mi? Herkese mesaj gecmektense, burada yayinlanriz. Gerci Vikipedi sikayeti her yonetici takip etmeli diye dusunuyorum. Iyi calismalar, Citrat 04:20, 14 Mayıs 2006 (UTC)

bu ülke ne zorluklarla başetti emegi geçen herkeze çok ama çok teşekkür ederim ya bambaşka bişey bu yardımlaşma çok sevindim ben nette gezerken sayfanızı ziyaret ettim ne kadar geç kalmışım diye düşündüm kendi kendime .. ama uzaktayım.nasıl yardım edebilirim henüz bilmiyorum .ben bi fotografcıyım . enazından çekimlerinize yardımcı olabilirim diye düşündüm .lütfen resim konusunda bi yardıma ihtiyacınız olursa ben ğöreve hazırım ,. photocagdas@hotmail.com...... saygılarımla .tufan.çelebi

Bu kadar olaydan sonra, hala basit bir problem olarak görenler mevcut. kastınız eğer ben isem öğrenmek isterim üzerime alınmıyorum ama bir açıklık getirin lafınız kime --Ormanbotanigi 15:06, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Kişi Adları ve Adlandırma Kuralları[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Şu ana kadar Vikipedi'de ciddi gerginliklere neden olan adlandırma konusunda kural belirleme tartışmalarına katılmamayı tercih ettin. Bu konudaki belirsizlikleri ortadan kaldırdığımızda gerginliğin de azalacağını düşünüyorum.

Vikipedi, bilhassa makale başlığı söz konusu olduğunda, sıfatlardan kaçınılmasını öngörüyor. Öte yandan, karışıklığın mümkün olduğu durumlarda (eğer en yaygın adın parçasıysa) sıfat kullanımı tam tersine önerilen bir yöntem.

Sadede gelecek olursam, genel yol yordam göstermekte ama her ad/kişi için tek tek düşünülmesi gerektiği apaçık.

Tartışmalara neden olan uygulamalar ise bu yol/yordam esnekliğindeki önerileri genel geçer kurallar olarak yorumluyor.

Kişi adlandırma kurallarına son halini vermek için çalışmalara başlamanın Vikipedi'de uyumlu bir çalışma ortamı yaratmak için önemli adımlardan biri olarak görüyorum. Bu girişime çok değerli katkılarının olacağına inanıyorum.--Volkan 22:41, 16 Mayıs 2006 (UTC)


Büyük oranda katılıyorum fikrine. Ancak bazı durumlarda sıfat addan daha ünlü olabiliyor... Rumi (Avrupa, Amerika) ya da Mevlana (Türkiye, Ortadoğu) asıl ad olan Celaleddin'den daha yaygın. Bu durumda sayfa başlığı olarak Celaleddin yazmak bana biraz ters geliyor. İstisnalarımız olabilmeli diyorum...
Kuralların ne olacağı bir yana, hiç olmazsa yürürlükteki uygulamayı yazıya dökelim ki keyfi görünmesin uygulama.--Volkan 07:10, 17 Mayıs 2006 (UTC)

Selam Ozgur.. RGulerdim tartismasinda isleyis nedir, katilimin artmasi mi bekleniyor. Bundan sonraki isleyis nasil olacak , beni, benden ziyade toplulugu bundan sonraki atilacak adimlar konusunda bilgilendirirsen sevinirim. Saglicakla kal.--Paris 01:14, 17 Mayıs 2006 (UTC)